14 / 05 / 2024

Aidat borcu ödenmezse ne olur

Aidat borcu ödenmezse ne olur

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidatlarını ödemeyen kat malikleri için ne yapılabileceğini kaleme aldı...

Ev sahiplerine bir kötü haber daha: Bu borcu ödemezseniz tahliye talep edemezsiniz!

Avukat Tarık Çakmak aidat borcu nedeniyle tahliye ile ilgili olarak bir paylaşım yaparak, kiraya verenin dava açmadan önce mevcut aidat borcunu ödemesi gerektiğini belirtti.

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Günümüz şartlarında ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar artarak devam edebiliyor. En ufak bir sorun bile iki taraf arasında büyütülüp bazen mahkemeye kadar gidebiliyor. Kiracılar, ev sahiplerine borç bırakıp evden çıkabiliyorlar peki bu kalan borcu kim öder? 

Kiracı ev sahibine aidat borcu bırakırsa hakkında ne yapılır?

Kiracılar ev sahiplerine sıkıntı yaratıp aralarındaki ev sahibi kiracı ilişkisini zora sokabiliyorlar. Kiracıların ev sahiplerine aidat borcu bıraktığı durumlar yaşanabiliyor. Ev sahipleri peki böyle bir durumda ne yapabilirler.

Avans ve aidat vaktinde ödenmezse kiracılar tahliye, ev sahipleri ise mülkünü kaybetme riskiyle karşılaşacak!

Kiracının ödenmeyen aidatlar ve diğer borçlar nedeniyle ortak yaşamın finanse edilmesi zor bir hale gelmesi durumunda, ev sahibi mülkünü kaybedebilir. Kat malikleri ve evini kiraya verenlerin aidat ödemelerine dikkat etmeleri gerekmekte. İşte aidatlar ve borçların ödenmesine ilişkin detaylar...

Vergi affı 2023 başvuru nasıl yapılır? 2023 vergi affı başvuru ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma; belli zaman dilimlerinde, kişinin ödemesi gereken verginin belli oranının silinmesi ve kalan kısmının devlet tarafından belirlenen tarihler içinde taksitler ile ödenme işlemidir. İşte bu konuya dair detaylar!

Emlak vergisi 1 ve 2 taksit ne zaman? Emlak vergisi borcu ödenmezse ne olur?

Emlak vergisine dair vatandaşların aklını kurcalayan pek çok soru bulunmaktadır. Gelin o sorulara yanıt bulalım. İşte detaylar!

Vergi borcu yapılandırma 2023 ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. Bununla birlikte vergi borcuna dair başka sorularda bulunmaktadır. İşte o soru ve yanıtlar!

Sigorta prim borcu ödenmezse ne olur?

Sigorta borcunun olup olmadığı düzenli aralıklar kontrol edilmelidir. Yani aylık gelirlerinin asgari ücretin üçte birini aşıp aşmadığı gelir testi yapılarak tespit edilebiliyor. Peki Sigorta prim borcu ödenmezse ne olur?

Binalardaki aidat ve ortak gider borcu takiplerinde faiz işler mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda aidat ve ortak gider borcu takiplerini kaleme aldı.

Site aidatı zamanında ödenmezse ne olur?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Site aidatları zamanında ödenmezse ne olur?" sorusuna yanıt verdi.

Aidat borcu ödenmezse ne olur?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidatlarını ödemeyen kat malikleri için ne yapılabileceğini kaleme aldı...

Apartman aidat borcu zamanaşımı!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki zamanaşımı süresi için gecikme tazminatı ödüyor. Peki apartman aidat borcu zamanaşımı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Saadettin Saran'dan boşanan Emek Külür'e önce haciz sonra yıkım şoku!

Geçtiğimiz günlerde 77 bin TL olan aidat borcu nedeniyle hakkında dava açılan Emek Külür, ikinci şoku yaşıyor. Kültür, Levent'te bulunan yeni kliniği için kaçak inşaat yaptırdığı ortaya çıktı ve villası hakkında yıkım kararı verildi.

Aidat borcu ödenmezse ne olur Haberi

Aidat borcu ödenmezse ne olur

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidatlarını ödemeyen kat malikleri için ne yapılabileceğini kaleme aldı.

Feride Hilal İmal, kendisine gelen, "Aidatlarını ödemeyen maliklerin suyu kesilebilir mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Su ve elektrik ya da doğalgaz gibi enerji faturaları site yönetimine gelir, site yönetimi tarafından pay ölçerlerle bağımsız bölümlere dağıtılıyorsa ve planda o sitenin ya da apartmanın aidat borcunu ödemeyenlerin enerjisinin kesileceğine dair bir madde varsa suları kesilebilir.

Ancak eğer yönetim planında böyle bir madde yer almıyorsa ya da genel kurulda böyle bir karar yer verilmemişse veya faturalar ayrı ayrı abonelik biçiminde her bir bağımsız bölüme aitse böyle hallere site yönetiminin elektriği, suyu veya doğalgazı kesmesi yasal olmuyor ve bu yolla enerjileri kesilmiş olanlar sulh hukuk mahkemesine başvuru yaparak haksız uygulamanın durdurulmasını isteyebilir.

Aidat...