10 / 05 / 2024

aidat ödenmezse dava açılabilir mi

aidat ödenmezse dava açılabilir mi

Apartmandaki ortam kullanım masraflarını ödemekle yükümlü kat malikleri,bu masrafları ödemezse bazı hukuki yaptırımlarla karşılaşabiliyor.Peki apartman masrafları ödenmezse ne olur?Apartman davalarına hangi mahkeme bakar?

Avans ve aidat vaktinde ödenmezse kiracılar tahliye, ev sahipleri ise mülkünü kaybetme riskiyle karşılaşacak!

Kiracının ödenmeyen aidatlar ve diğer borçlar nedeniyle ortak yaşamın finanse edilmesi zor bir hale gelmesi durumunda, ev sahibi mülkünü kaybedebilir. Kat malikleri ve evini kiraya verenlerin aidat ödemelerine dikkat etmeleri gerekmekte. İşte aidatlar ve borçların ödenmesine ilişkin detaylar...

Konut sitelerinde fahiş aidat krizi! Yüzde 200 zam şok etti! Dava açılabilir mi? 

Konut sitelerinde fahiş aidat krizi resmen başladı. Peki fahiş aidatlar için dava açılabilir mi? İşte maliklerin hakları...

Site aidatı zamanında ödenmezse ne olur?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Site aidatları zamanında ödenmezse ne olur?" sorusuna yanıt verdi.

Ödenmeyen aidat borçlarına hangi mahkeme bakıyor?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kat Mülkiyet Kanunu ve buna ilişkin olarak kat maliklerinin apartman aidat borçlarını ödememeleri neticesinde önce icra takibi, akabinde de dava açılması açısından sulh hukuk mahkemeleri ile icra hukuk mahkemeleri arasında ne fark var?' sorusunu yanıtladı.

Naciye Sultan Sitesi'ndeki aidat sorunu yargıya taşındı!

İstanbul Ulus'taki milyon dolarlık Naciye Sultan Sitesi'ndeki aidat sorunu yargıya taşındı. 2009'daki aidatların nerelerde harcandığı belgelenemediği için dava açıldı.

Apartman aidatına icra takibi olur mu?

Site ve apartmanlarda düzenli aidat ödemek zorunlu mu? Ödenmezse ne olur? Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında apartman aidatlarını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Aidat gideri ödenmezse ne oluyor?

Gayrimenkul sahipleri ya da kiracılarının yakındığı konuların başında gelen aidat ödenmediğinde yönetim ilamsız icra takibine başvuruyor.

Kooperatif gecikme faizi hesaplama!

Kooperatiflerde ortakların yüklendikleri paylar için ödeyebilecekleri para tutarı anasözleşmede belirtiliyor. Peki, kooperatif aidatı ödenmezse ne olur? Kooperatif gecikme faizi ne kadar? İşte kooperatif gecikme faizi hesaplamaları..

Bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Apartmanda, kat maliklerinin sorumlulukları arasında apartmanın ortak giderlerine katılım da yer alıyor. Peki, bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Bina aidatı ödenmezse ne olur?

Binalarda ortak alanların giderlerini kat maliklerinin karşılaması gerekiyor. Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça eşit olarak aidatı ödemesi gerekiyor. Peki, bina aidatı ödenmezse ne olur?

Apartman aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Apartmanda, kat maliklerinin sorumlulukları arasında apartmanın ortak giderlerine katılım da yer alıyor. Peki, apartman aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir? Aidata ne kadar faiz uygulanır?

Site aidatı ödenmezse ne olur?

Sitedeki ortak giderler için toplanan aidatın tüm malikler tarafından ödenmesi gerekiyor. Malikler, ortak gider payını ve toplanacak avansı ödemekten kaçınamıyor. Peki, site aidatı ödenmezse ne olur?

Yönetimi olmayan apartmanda dava nasıl açılır?

Anagayrimenkulün ortak yerlerindeki bakım, onarım; güçlendirme giderleri, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, ortak gider kapsamına giriyor. Peki bu giderler ödenmezse ne olur? Yönetimi olmayan apartmanda dava nasıl açılır?

aidat ödenmezse dava açılabilir mi Haberi

aidat ödenmezse dava açılabilir mi

Apartman davalarına hangi mahkeme bakar?

Kat malikleri kanununda da belirtildiği gibi kat maliklerinin anagayrimenkulün genel giderlerine katılması gerekiyor.Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü bir anlaşma olmadıkça;kapıcı,kaloriferci,bekçi giderleri için eşit olarak;anagayrimenkulün sigorta primlerine,bütün ortak yerlerin bakım,onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi giderlere ve toplanacak olan avansa kendi arsa payı oranında katılıyor.


Kat malikinin bu masrafları kullanmadığını öne sürerek kaçması mümkün olmuyor.Ödenmeyen giderler için kanunun genel hükümlerine göre Sulh Hukuk Mahkemisinde dava açılabiliyor,icra takibi başlatılabiliyor.


Borcunu ödemeyen kat maliki için ihtarname örneği şu şekildedir:


İHTARNAME ÖRNEĞİ


...................................NOTERLİĞİNE


KEŞİDECİ : 


VEKİLLERİ : 


MUHATAP : 


K O N U : 



A Ç I K L A M A : 



1- Sayın muhatap yukarıda adresiniz olarak belirtilen yerde ikamet etmektesiniz …… yılı aidat bedeli aylık ……… TL’dır …… yılına ait ……… ………… ve …………...