17 / 05 / 2024

aidat sulukule

aidat sulukule

Yeni evlerin borcunu nasıl ödeyeceğini bilmeyen Sulukulelilerden istenen aylık aidat da İstanbul'daki havuzlu sitelerin aidatını solladı. Yüz binlerce lira borca giren hak sahipleri, şimdi de aidat şokuyla sarsıldı...

Bina yöneticisi aidat öder mi?

Bina ortak giderleri ve günlük hizmet giderlerinin karşılanması için kat maliklerinden belirli oranlarda aidat toplanıyor. Bu uygulamaya kimler dahil ediliyor? Bina yöneticisi aidat öder mi?

216 Rezidans Çekmeköy'de 100 metrekarelik dairenin aidatı 200 lira olacak!

İstanbul'daki 216 Rezidans Çekmeköy projesinde, aidat bedeli 100 metrekare dairede 200 lira olacak. Projede, site aidatlarıyla rezidans hizmeti sunulacak.216 Rezidans Çekmeköy'de 1+1, 2+1 ve 3+1 tipinde daireler bulunuyor.

216 Rezidans Çekmeköy projesinde düşük aidat garantisi!

İstanbul'daki 216 Rezidans Çekmeköy projesinde, aidat bedeli 100 metrekare dairede 200 lira olacak. Projede, site aidatlarıyla rezidans hizmeti sunulacak 216 Rezidans Çekmeköy projesi düşük aidat garantisiyle de bütçeleri koruyor.

Apartman yönetimi aidat ödemeleri!

Kat maliklerinden apartmanın temizlik, bakım ve onarımı gibi giderleri için aidatlar toplanıyor. Aidat oranları apartman yönetimi kurul toplantısında belirleniyor. Apartman yönetimi aidat ödemeleri nasıl olur?

Kiracının ödemediği aidatı ev sahibi öder mi?

Apartman ile yasal düzenlemelere Kat Mülkiyet Kanunu'nda yer veriliyor. Kanuna göre kat maliklerinin belirli oranlarda aidat ödemesi gerekiyor. Peki, kirada olan evin aidatını kim öder? Kiracının ödemediği aidatı ev sahibi öder mi?

1930 yılında Belediye Sulukule'yi kaldırmayı düşünmüş!

Şehramaneti (belediye) Sulukule'yi kaldırmak düşüncesindeymiş. Sulukule'deki kulübeleri istimlak edip yıkma düşüncesi gerçekleşince Topkapı'dan Edirnekapı' ya kadar olan bölgedeki tarihi surların dibine katranlı yol yaptırılması düşüncesindeymiş.

Ali Dumankaya: Kira gibi aidatı olmayan proje geliştiriyoruz!

DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya,Lokum Evler projesi için "Aidatın dert edilmediği, kira öder gibi aidat ödemeyecekleri bir proje sunuyoruz." şeklinde konuştu.

Aidat geciktirme davası nasıl açılır?

Kat malikleri apartman giderlerini için kullanılan aidatları belirli oranlarda ödemesi gerekiyor. Kat maliklerinden aidatını ödemeyenlere kat malikleri ve yönetici tarafından dava açılabilir. Aidat geciktirme davası nasıl açılır?

Aidat geciktirme ihtarname örneği!

Kat maliklerinin apartman aidatları konusunda yükümlülükleri konutu satın aldıkları aydan itibaren başlamış oluyor. Aidatını ödemeyen kat maliklerine ihtarname gönderiliyor. İşte, aidat geciktirme ihtarname örneği!

Site aidatı ne zaman başlar?

Sitenin kapıcısı, kalorifercisi, bahçıvanı ve bekçisi gibi giderleri için tüm kat maliklerinden belirli oranlarda aidatlar toplanıyor. Kat malikleri toplantısında belirlenen bu aidatlar ne kadar oluyor? Peki,site aidatı ne zaman başlar?

Aidat gecikme faizi hesaplama formülü!

Apartmanın temizlik, bakım ve onarımı gibi giderler için kat maliklerinin belirli oranlarda aidatlar vermesi gerekiyor. Peki aidat verilmezse ya da geciktirilirse yaptırımları neler? İşte,aidat gecikme faizi hesaplama formülü!

Boş eve aidat ödenir mi?

Apartmanın temizlik, bakım ve onarımı gibi giderler için alınan aidat ile ilgili düzenlemelere Kat mülkiyet kanunu kapsamında yer veriliyor. Peki kat maliki olunan boş eve aidat ödenir mi?

Sulukule'deki Haşim İşcan Parkı imara açıldı!

İstanbul'un yeşil ve park alanlarının imara açılmasına devam ediliyor. Fatih Belediyesi'nin isteği üzerine Sulukule yakınındaki bir park, sağlık tesisi ve zemin altı otopark alanına alındı.

aidat sulukule Haberi

aidat sulukule
Sulukule’de evleri yıkılan ve TOKİ-Özkar İnşaat ortaklığında yapılan yeni konutlarda hak sahibi olan ailelerin derdi bitmek bilmiyor. Yüz binlerce lira borca giren hak sahipleri, şimdi de aidat şokuyla sarsıldı. ‘Sulukule Toplu Konutları Site Yönetimi’nden ev sahiplerine yollanan bilgi notuna göre 96 metrekarelik dairelerin aylık aidatı 227 lira olacak. Yine 96 metrekarelik daire için bir defaya mahsus olmak üzere 307 lira ‘ortak gider avansı’ istendi.
Aidat içinde ‘site yönetimi hizmet giderleri, ortak mahal elektrik/su/bakım/onarım giderleri, 39 güvenlik personeli, 10 temizlik görevlisi,
3 idari ve 1 teknik personel hizmeti’ gibi masrafların yanında ‘çim biçme makinesi yakıt giderleri ve personel iş elbisesi giderleri’ de var.
Bir defaya mahsus ödenmesi gereken ‘ortak gider avansı’nın içindeyse ‘Site yönetimi kuruluş giderleri, ofis ve merkezi demirbaşların alınması, yönlendirme tabelalarının...