18 / 07 / 2024

aidat tahsilatı nasıl toplanır

aidat tahsilatı nasıl toplanır

Site ve apartmanlarda aidatlarını geciktirenlerin ifşa eden yöneticilere mahkemeden kötü haber geldi. Yöneticileri hapis cezasıyla karşı karşıya bırakan bu durum kiracıları da zor duruma sokabilir. 

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Aidatlara zam dönemi yaklaştı! Apartmanlarda aidat zammı nasıl hesaplanır?

Apartman aidatları için yeni bir zam dönemi yaklaşıyor ve apartmanlarda ortak giderler ve toplanan aidat bedelleri ile ilgili uygulanacak olan zamların nasıl hesaplandığı ve uygulandığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Beklenen apartman aidatlarına yapılacak zam ve nasıl hesaplandığı işte a

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir?

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir? soruları vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Yeni yönetimin kurulacağı apartmanda merak edilen hususlardan biri de aidat oluyor. Peki, apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Apartmanlarda yönetici seçimi nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 10 yıldır 5 katlı bir apartmanda oturduğunu belirten okuyucu, yöneticinin hiçbir işle ilgilenmediğini aktardı. Binada hiçbir problemin giderilmediğini söyleyen okuyucu, aidat toplanmadığını belirtti ve bu mağduriyeti nasıl gidereceklerini sordu.

Sitelerde aidat borçluları nasıl duyurulmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, apartman yöneticilerin aidat borçlularının nasıl duyurulacağını kaleme aldı.

Kooperatiflerde aidat tahsilatı yapılamazsa ne olur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Üyesi olduğum kooperatifte bazı üyelerin borcu yüklü miktarda ve yurtdışındalar. Bu üyelerden aidat tahsili nasıl mümkün olur? Eğer aidat tahsil olunamazsa evlerin satışı ile tahsilattan kalan paranın üyeye verilmesi mümkün olur mu?' sorusunu yanıtladı.

4 maddede apartman yöneticisi nasıl seçilir?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'apartman yöneticisi nasıl seçilir' konusunu kaleme aldı. İşte 6 soruda site aidatı...

Site yönetimleri aidatları nasıl belirlemeli?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova Emlakkulisi.com okurları için site yönetimlerinin aidatı nasıl belirlemesi gerektiğini anlattı. İşte Zeynel Kayınova'nın o yazısı..

Kiracı kredi notu nasıl sorgulanır?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan en büyük sorun kira bedelinin tahsilatı oluyor. Ancak bu sorun, artık kredi notuna bakılarak çözülebiliyor. Peki, kiracı kredi notu nasıl sorgulanır?

Aidat borcunda hak nasıl aranır?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun ''Aidat borcunda hak nasıl aranır?'' sorduğu sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Kat maliki nasıl icraya verilir?

Kat malikleri, kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamıyor. Peki, aidat borcunu ödemeyen kat maliki nasıl icraya verilir?

Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Apartman ve konut sitelerinde tüm maliklerin aidat borcunu ödemesi gerekiyor. Peki, bir ev satın aldığınızı ancak eski ev sahibinin aidat borcunun olduğunu düşünelim. Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

aidat tahsilatı nasıl toplanır Haberi

aidat tahsilatı nasıl toplanır

Geçtiğimiz günlerde Denizli'de bir sitede aidat borçluların yönetici tarafından ifşalanması uzun süre gündem olmuştu. Hürriyet'ten Gaye Kobal'ın haberine göre; aidat borcunu geciktiren kişi  “Kişisel verilerini ifşa ettiği” iddiasıyla dava açan  kat maliki yönetici hakkında dava açmıştı. 

'Mağdur vatandaşı' haklı bulan savcılık da söz konusu yöneticinin, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 136/1 maddesindeki “Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” suçundan iki yıldan dört yıla kadar hapisle yargılanmasını istedi. Yönetici ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

İfşacı yöneticiler hapis cezası alabilir

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Avukat Bilal Çelik de gerek Whatsap gerek apartman kapısına borçluların listesini asmanın yasaya uymadığını belirterek şu tespitleri yaptı: 

"İlgili maddeye göre; kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, iki yıldan dört yıla kadar...