28 / 04 / 2024

Aidattan kim sorumlu

Aidattan kim sorumlu

Bir konutta kiracının oturması durumunda aidatı kiracı mı öder? Ev sahibi mi öder? Aidattan kim sorumludur? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan yasal hükümler...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Ödenmeyen konut sitesi ve apartman aidatı borcundan kim sorumlu?

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de aidat borcundan kim sorumlu olduğunu merak ediyor. Peki bu borçtan kim sorumlu? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili paylaşımı...

Kamu Özel İşbirliği projelerinde müteahhit kefalet veriyor!

Kamu- Özel İşbirliği projeleri son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. Peki, bu dev projelerdeki borç üstleniminden kim sorumlu? Konuya ilişkin merak edilen soruları YAK Avukatlık ortakları yanıtladı.

Kiracının ödemediği aidattan kim sorumludur?

Kiracının ödemediği aidatlardan dolayı kat malikinin kendisi de sorumlu mudur?  Kat maliki olarak karşılaşabileceği hukuki sorunlar neler olabilir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Kapıcının tazminatından kim sorumlu?

Yirmi yıl çalışan kapıcının tazminatından eski mal sahibi mi, yenisi mi sorumlu olur? İşte yanıtı...

Kapıcının kıdem tazminatından kim sorumlu?

Kapıcıya 20 yıllık çalışmasının karşılığı olarak ödenen kıdem tazminatı kim tarafından ödeniyor? Birçok kiracı ve ev sahibi bu sorunun cevabını merak ediyor....

Reza Zarrab'ın Boğaz'daki yalı restorasyonundan kim sorumlu?

Yasa, mal sahibinden, izin alan restorasyona onay veren, denetleyen imar müdürlüğüne kadar herkesin sorumlu olduğunu belirtiyor.

Yapı denetimini kim yapar?

Yapı denetim kuruluşunca, şantiyede yapılan denetim sonuçları deftere işleniyor. Peki, yapı denetimini kim yapar? Yapı denetiminden sorumlu kişi veya kişilerin sorumlulukları nelerdir? İşte yanıtı..

Ev sahibi kiracının ödemediği aidattan sorumlu mudur?

Kanunen evde kiracı olması halinde aidatı ödeme sorumluluğu kiracılarda oluyor. Peki, evinizde kiracınız olduğunu düşünelim. Kiracı aidat ödemezse ne olur? Ev sahibi kiracının ödemediği aidattan sorumlu mudur?

Eski abonenin su borcunu kim öder?

Mesken ve işyerlerinde aboneliklerden kullanıcı sorumlu oluyor. Kullanıcıların ödemediği abonelik borçları, yeni maliki bağlar mı? Eski abonenin su borcunu kim öder? İşte yanıtı..

Apartman aidatından kim sorumlu?

Apartman aidatları kapıcı, bekçi, kaloriferci ve bahçıvan gibi ortak giderler için bağımsız bölümde ikamet eden kimselerden alınıyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartman aidatından kim sorumlu olur?

Kiracının ödemediği aidattan ev sahibi sorumlu mudur?

Kat malikleri ortak yer ve tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçme ya da avans ödemekten kaçınamıyor. Peki, kiracının ödemediği aidattan ev sahibi sorumlu mudur?

Yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Yapı kullanım izni, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten,ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, numaralarını, metrekarelerini, mal sahiplerini gösteren düzenlenen bir belgedir.Peki,yapı kullanma izin belgesini kim verir?

Kira kontratı damga vergisini kim öder?

Kira kontratı, taşınmaz kiralamalarında kiralayan ve mal sahibi ile yapılan sözleşmeye olarak karşımıza çıkıyor. Bu kontratın noterde yapılması halinde damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, kira kontratı damga vergisini kim öder?

Aidattan kim sorumlu Haberi

Aidattan kim sorumlu

Aidattan kim sorumludur?

Apartman veya site aidatları, kapıcı, bekçi, kaloriferci ve bahçıvan gibi ortak giderler için bağımsız bölümde ikamet eden kimselerden alınan ücret olarak karşımıza çıkıyor.


Aidat ödemeleri apartman veya sitenin sunmuş olduğu olanaklardan yararlanılsın ya da yararlanılmasın; tüm bağımsız bölümlerden talep ediliyor. Buna göre aidattan kim sorumludur, sorumuzun yanıtını da vermiş oluyoruz. Aidat, tüm konut sakinlerinden alınıyor.


Apartman aidatı nasıl belirlenir?

Apartman aidatı için ödenecek miktarı yönetici belirleyebildiği gibi; kat malikleri kurulu da belirleyebiliyor. Apartman aidatı ile ilgili merak edilenler arasında; dairede kiracının olması halinde apartman aidatını kimin ödeyeceği hususu oluyor. Buna göre konutta, kat malikinin değil de kiracısının oturması halinde aidattan kim sorumlu olacak?


Kiracı aidat öder mi?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi anagayrimenkul giderleri için alınan aidatlar yalnız bağımsız bölüm sahiplerinden değil; bağımsız...