22 / 05 / 2024

Airbnb tazminat ödemesi

Airbnb tazminat ödemesi

Dünyanın dört bir tarafında ev kiralama hizmetleri sunan Airbnb, ABD’nin New York kentinde tecavüze uğrayan bir turiste toplam 7 milyon dolarlık ödeme yaptı.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatınız gasp ediliyor olabilir! İşverenlerden akılalmaz oyun!

Kötü niyetli işverenlerin işçilere oynadığı akılalmaz oyun ortaya çıktı. İşverenlerin işçinin aylığını 3-4 ay geciktirdiği ve arabuluculuk masasında aylık ödemesi yapılırken, ‘Hiçbir alacağım kalmamıştır’ diye imza attırılarak kıdem tazminatının gasp edildiği öğrenildi.

Deprem bölgesinde çalışan memurlara tazminat ve fazla çalışma ücreti müjdesi

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 6 Şubat tarihinde yaşanan büyük depremlerden etkilenen bölgelerde görev yapan kamu personeline 6 ay boyunca 2 bin 59 lira 99 kuruş tazminat ve fazla çalışma ücreti ödemesi yapılacak.

DASK deprem bölgesinde 8 milyar TL tazminat ödedi! Toplam koruma rakamı da 117 milyar TL'ye yükseltildi! 

Deprem bölgesinde bugüne kadar 8 milyar Türk Lirası tutarında tazminat ödemesi yapıldı. Ancak bunun 3 milyar TL'si hala çekilmedi. DASK'tan konu ile ilgili açıklama yapıldı. 

Çalışanlar dikkat! Kıdem tazminatlarıyla ilgili yeni gelişme

Kadın işçi bir işverene bağlı olarak çalışırken evlenmesi üzerine evlilik tazminatı hakkından faydalanabiliyor. İşten çıkacak çalışanlara, iş sözleşmesini kendi isteğiyle sona erdirse de kıdem tazminatı ödemesi bulunuyor. İşte tüm detaylar...

Çay üreticilerine Bakan'dan bayram müjdesi! Ödemeler başladı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada "Bugün itibariyle 185 bin 241 çay üreticimize 749 milyon 488 bin 735 TL budama tazminatı ödemesi başladı" ifadelerine yer verdi.

DASK İzmir depreminin ardından 125 milyon TL tazminat ödedi!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen depremden sonra geçen bir aylık sürede 15 bin 600 hasar dosyasının incelemesini tamamlayarak 125 milyon TL tazminat ödemesi gerçekleştirdi.

Banyosu alt komşuya akan ve tamirini yaptırmayan tazminat ödeyecek!

Yargıtay 20. Hukuk Dairesi, alt kattaki konuta su akıtmasına rağmen banyosunu ve balkonunu tamir ettirmeyen komşunun tazminat ödemesi kararını onadı.

20 soruda DASK!

Manisa ve Elazığ’da meydana gelen depremler zorunlu deprem sigortasını tekrar gündeme getirdi. Zorunlu deprem sigortası olan konut sayısı 9.5 milyon oldu. Peki DASK yaptırmak zorunlu mu?, DASK hasar bedeli ve tazminat ödemesi nasıl hesaplanır? İste DASK hakkında her şey...

DASK kurulduğundan bu yana 187 milyon TL tazminat ödedi!

DASK, "Kuruluşumuzdan bu yana 618 depremde 187 milyon TL tazminat ödemesi yapıldı" şeklinde açıklama yaptı...

Kadıköy Belediyesi'nden Taşyapı'ya tazminat kararı bozuldu!

Kadıköy'de meteoroloji arazisi olarak bilinen arazideki 4 gökdelenle ilgili "Kadıköy Belediyesi'nin inşaat firmasına tazminat ödemesi ve kamu mallarına icra konulması" yönündeki karar bozuldu...

Kadıköy Belediyesi'nin Taşyapı'ya ödeyeceği ceza Büyükşehir Meclisi'ne taşındı!

Kadıköy Belediyesi'nin, Taşyapı İnşaat tarafından Meteoroloji Müdürlüğü arsasına inşa edilen dört gökdeleni 'hukuka aykırı ve keyfi eylemlerle' durdurarak zarara uğrattığı gerekçesiyle 101 milyon lira tazminat ödemesi yönündeki mahkeme kararı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi gündemine taşındı.

Kira gelir vergisi ödemesi nereden yapılır?

Kira gelir vergisi, bir önceki sene içerisinde elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, kira gelir vergisi ödemesi nereden yapılır?

Konut kredisi erken ödeme tazminatı ödenir mi?

Konut kredisi kullanan tüketici, konut finansmanı kuruluşuna borçlandığı tutarın tamamını veya bir taksit tutarından az olmamak üzere herhangi bir tutarı vadesinden önce ödeyebilme hakkında sahip oluyor. Peki, konut kredisi erken ödeme tazminatı ödenir mi

Airbnb tazminat ödemesi Haberi

Airbnb tazminat ödemesi

Ev kiralama hizmeti sunan Airbnb, kiraladığı evde dehşeti yaşayan turiste 7 milyon dolar ödedi. Diken'de yer alan habere göre, 29 yaşındaki Avustralyalı  turist ve birlikte kaldığı arkadaşları, ev kiralama hizmeti sunan Airbnb üzerinden kiralamasını gerçekleştirdikleri konut anahtarını yakındaki bir dükkanın sahibinden aldı. Fakat Junior Lee isimli dükkan sahibi evin anahtarının kopyasını yaptırarak eve girmiş ve evin banyosuna saklanmıştı.

Yaşanan olaya göre, Avustralyalı turist ve arkadaşları eve gittiler. Dükkan sahibi Junior Lee, Avustralyalı turiste bıçak zoruyla tecavüz etti.

Turistin şikayeti üzerine dünyanın dört bir tarafında kiralama hizmeti veren Airbnb güvenlik ekibleri yerel polis teşkilatıyla temas kurarak Lee'nin yakalanmasını sağladı. Mağduriyet yaşayan Avustralyalı turist bir otele yerleştirildi ve turiste psikolojik destek verildi.

Bloomberg, yaşanan bu üzücü olaydan yaklaşık olarak iki sene sonra Airbnb...