22 / 05 / 2024

Airbnb tazminat

Airbnb tazminat

Dünyanın dört bir tarafında ev kiralama hizmetleri sunan Airbnb, ABD’nin New York kentinde tecavüze uğrayan bir turiste toplam 7 milyon dolarlık ödeme yaptı.

Kapıcı tazminatını ev sahibi mi kiracı mı öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcı tazminatını kaleme aldı. Peki kapıcı tazminatını ev sahibi mi kiracı mı öder?

Kiracısını evden çıkaran ev sahibi tazminat ödeyebilir!

Son zamanlarda kiralardaki yüksek fiyatlar fırsatçı ev sahiplerini harekete geçirdi. "Oğlum evde oturacak" diyerek evi boşaltacak olan ev sahipleri tazminat ödeyebilir. 

6 ay çalışana çifte tazminat hakkı! Bu detaya dikkat!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren haberler gelmeye devam ediyor. Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem işçilerin bilmediği çifte tazminat ile ilgili merak edilenleri açıkladı.

Sitede çalışan temizlik görevlilerin tazminatından kimler sorumlu?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü köşe yazısında sitede çalışan temizlik görevlilerin tazminat ödemelerinden kimlerin sorumlu olduğu sorusunun yanıtını kaleme aldı.

TOKİ son 1 buçuk senede ne kadar tazminat ödedi?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, son 1 buçuk sene içerisinde TOKİ aleyhine  açılan davalar nedeniyle 7 milyon 653 bin TL tazminat ödendiğini dile getirdi.

Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Kıdem tazminatında yeni tavan!

2021 yılının ikinci yarısında kıdem tazminatı 7 bin 638 liradan 8 bin 284 liraya yükseldi. Buna göre 2021 yılının temmuz-aralık döneminde işçilere ödenecek olan kıdem tazminatı tavanı 8 bin 284 lira olarak netleştirildi.

Kıdem tazminatı tavanı değişti!

Yılın ikinci yarısında uygulanacak memur maaş katsayısı ile birlikte yeni kıdem tazminatı tavanı da belirlendi. Temmuz-Aralık döneminde uygulanacak kıdem tazminatı tavanı 7 bin 280 lirayı aştı.

Defne Samyeli ev sahibi Yusuf Araz'ın ödediği tazminatı beğenmedi!

Geçtiğimiz aylarda kira ödemediği gerekçesiyle ev sahibi Yusuf Araz ile mahkemelik olan Defne Samyeli, ev sahibine açtığı tazminat davasını kazanmıştı. Samyeli dava sonucunda ödenen 20 bin TL'yi yetersiz buldu.

Airbnb, kiraladığı evde dehşeti yaşayan turiste 7 milyon dolar ödedi!

Dünyanın dört bir tarafında ev kiralama hizmetleri sunan Airbnb, ABD’nin New York kentinde tecavüze uğrayan bir turiste toplam 7 milyon dolarlık ödeme yaptı.

Kapıcı tazminatıyla ilgili flaş karar!

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Ben kiracıyım. Aidattan kapıcı tazminatı için de para kesiliyor. Kapıcı tazminatını ev sahipleri mi, kiracılar mı öder?'' sorusuna cevap verdi...

Kıdem tazminatınızı ''üç şartla'' alabilirsiniz!

Emeklilik için gerekli gün sayısını doldurup çalışmaya devam edenler işlerini bırakıp istedikleri zaman kıdem tazminatı alabilirler.

Kapıcının tazminatı nasıl hesaplanır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda 11 yıldır kapıcılık yaptığını söyleyen bir okuyucu ne kadar tazminat alacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

Yargıtay'dan fazla mesai kararı: Kıdem tazminatınızı alabilirsiniz!

Yargıtay’dan milyonlarca çalışan için fazla mesai kararı çıktı. Yargıtay, fazla mesai yaptığı halde ücretin ödenmemesini işçi tarafından haklı fesih olarak karara bağladı. Böylece fazla mesaisini alamayan işçiler iş akitlerini feshederek kıdem tazminatını alabilecek.

Airbnb tazminat Haberi

Airbnb tazminat

Ev kiralama hizmeti sunan Airbnb, kiraladığı evde dehşeti yaşayan turiste 7 milyon dolar ödedi. Diken'de yer alan habere göre, 29 yaşındaki Avustralyalı  turist ve birlikte kaldığı arkadaşları, ev kiralama hizmeti sunan Airbnb üzerinden kiralamasını gerçekleştirdikleri konut anahtarını yakındaki bir dükkanın sahibinden aldı. Fakat Junior Lee isimli dükkan sahibi evin anahtarının kopyasını yaptırarak eve girmiş ve evin banyosuna saklanmıştı.

Yaşanan olaya göre, Avustralyalı turist ve arkadaşları eve gittiler. Dükkan sahibi Junior Lee, Avustralyalı turiste bıçak zoruyla tecavüz etti.

Turistin şikayeti üzerine dünyanın dört bir tarafında kiralama hizmeti veren Airbnb güvenlik ekibleri yerel polis teşkilatıyla temas kurarak Lee'nin yakalanmasını sağladı. Mağduriyet yaşayan Avustralyalı turist bir otele yerleştirildi ve turiste psikolojik destek verildi.

Bloomberg, yaşanan bu üzücü olaydan yaklaşık olarak iki sene sonra Airbnb...