04 / 05 / 2024

Airbus helikopter

Airbus helikopter

Çinli 3 havacılık şirketi, Airbus'tan 123 helikopter alıyor. Helikopterler kamu hizmetleri ve de ticari hizmetler başta olmak üzere arama - kurtarma maksadı ile de kullanılacak.

Anlaşma imzalandı: Pegasus'tan 36 yeni uçak siparişi

Pegasus Hava Yolları, 2012 tarihli Airbus Siparişi kapsamında mevcut uçak siparişlerine ilave olarak 36 yeni A321neo model ilave uçak siparişi için anlaşma imzaladı. İşte detaylar...

Chelsea'yı almayacak, Bodrum'dan malikane alacak! Muhsin Bayrak'ın yeni sözü!

Türk iş insanı Muhsin Bayrak geçen haftalarda Chelsea'yi satın alacağını açıklayarak gündeme gelmişti. Basın toplantısıyla Chelsea'yi almaktan vazgeçtiğini söyleyen Muhsin Bayrak,  Rus iş insanı Roman Abramovich'e Bodrum'da helikopter pisti olan bir malikane hediye etmek istediğini açıkladı.

Ankara'daki AOÇ arazisine helikopter hangarı mı inşa edilecek?

Ankara'nın merkezinde bulunan Atatürk Orman Çiftliği arazisine helikopter inşa edileceği iddia edildi. Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından Aytunç Erkin, bugünkü köşe yazısında bu iddiayı kaleme aldı.

Çamlıca'da eski televizyon kuleleri sökülüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca'da eski televizyon kulelerinin söküm çalışmalarını helikopter ile inceledi.

Enes Batur yeni evine helikopter pisti yaptırdı!

Ecenaz Üçer ile yeni bir aşka başlayan sosyal medya fenomeni Enes Batur, yeni aldığı evine helikopter pisti yaptırdı.

Dorçe Prefabrik helikopterle taşınabilen modüler yapılar üretiyor!

Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat AŞ'nin ürettiği "Helikopter ile Taşınabilen Konteyner", herhangi bir el aleti ya da ekipman yardımı olmadan, her türlü ortamda, elle kolayca montaj yapılabilir biçimde tasarlanıyor

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

Büyükada'ya heliport geliyor!

Son dönemlerde fayton tartışmalarıyla sık sık gündeme gelen İstanbul Büyükada'ya helikopter iniş alanı inşa edilecek.

Büyükada Helikopter İniş Alanı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Adalar İlçesi, Büyükada Helikopter İniş Alanı (Heliport), Teknik Altyapı Alanı ve İskele Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Trabzon Tonya'daki otele helikopter pisti mi yapılacak?

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman, Ağustos ayında Tonya Erikbeli yaylasındaki otelinin açılışını yaptı. Açılışa giderken ulaşımda zorluk çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, otele helikopter pisti gerekiyor dedi...

Karaburun'da tartışma yaratan inşaat bugün yıkılıyor!

İzmir Karaburun’da tartışmalara neden olan SİT alanında, denize sıfır, helikopter pistli, altı evlik kaçak site inşaatının yıkımı bugün gerçekleşecek.

Prof. Dr. Cenk Yaltırak: Atatürk Havalimanı’na dokunulmamalı!

Beklenen büyük Marmara depremiyle ilgili açıklama yapan Prof.Dr Yaltırak, “Acil durumlara karşı Atatürk Havalimanı’na dokunulmamalı. Helikopter ve uçakların ineceği pistler, tuvaletler, otoparklar, jeneratörler mevcut. Pistlerin asla ve asla elden çıkarılmaması gerekiyor” dedi

Kenan Evren’in köşkü kafeterya oldu!

Antalya Kurşunlu Şelalesi'nde 1980'li yıllarda Kenan Evren için, 7 küçük şelaleciğin olduğu alanda inşa edilen ve helikopter pisti yer alan iki katlı köşk kafeterya olarak kullanılıyor.

Airbus helikopter Haberi

Airbus helikopter

Çin'de faaliyet gösteren üç havacılık şirketinin, "Airbus Helicopters"ten genel havacılık amacıyla kullanılmak üzere 123 helikopter alacağı bildirildi. 


Şinhua ajansının "Airbus Helicopters"ten yapılan açıklamaya dayandırarak verdiği haberde, Fucien Şinmey Genel Havacılık, Guangdong Bayyün GAC ve Yünnan Fıngşiang GAC şirketleri ile anlaşma imzalandığı duyuruldu. 


Haberde, Fucien Şinmey şirketinin 55 helikopter aldığı ve beşinin bu yıl, kalan 50'sinin ise gelecek 6 yılda teslim edileceği belirtildi. Guangdong Bayyün şirketinin 50, Yünnan Fıngşiang'ın ise 18 helikopter sipariş ettiği kaydedildi. Haberde helikopterlerin satış bedellerine ilişkin bilgi verilmedi.


Teslim edilecek helikopterlerin çoğunun Airbus helikopterlerinin "Ecureuil" ailesinden tek motorlu hafif helikopter ile çift motorlu EC 135 tipi helikopterler olduğu açıklandı. Helikopterlerin kamu hizmeti başta olmak üzere hava turları, yolcu taşımacılığı, acil tıbbi hizmetler ile arama ve kurtarma çalışmalarında kullanılacağı ifade...