29 / 04 / 2024

Airports Council International Europe

Airports Council International Europe

Airports Council International Europe (ACI), İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın (İSG), 2013 yılında 10-25 milyon arası yolcu kapasitesine sahip havalimanları arasında ilk sırada olduğunu bildirdi.

YDA İnşaat, YDA Havalimanı hisselerini 140 milyon Euro'ya Ferrovial Airports International SE'ye devrediyor!

YDA İnşaat'ın yüzde 65, hakim ortaklarının ise yüzde 35 oranında pay sahibi olduğu YDA Havalimanı hisselerinin yüzde 60'ının 2.5 yıla yayılan bir ödeme takvimiyle 140 milyon Euro'ya Ferrovial Airports International SE'ye devrine ilişkin 16 Şubat 'ta hisse devir sözleşmesi imzaladı.

Atatürk Havalimanı dünyanın en büyük 11. havalimanı oldu!

Uluslararası Havalimanları Konseyi (Airports Council International-ACI) tarafından hazırlanan rapora göre, İstanbul Atatürk Havalimanı 61,8 milyon yolcu ile iki sıra yükselerek Frankfurt Havalimanı’nı geçti.

Malaysia Airports Sabiha Gökçen hisselerin alınması için onay aldı!

Malaysia Airports Sabiha Gökçen hisselerin alınması için onay aldı. Malaysia Airports Holdings, Sabiha Gökçen Havalimanı hisselerinin, kendi sahip oldukları dışında kalan yüzde 40'ının alınması için hissedarlarının onayını aldığını bildirdi.

Malaysia Airports Sabiha Gökçen'ni bünyesine kattı!

Rekabet Kurulu, Sabiha Gökçen Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme AŞ ile LGM Havalimanı İşletmeleri AŞ'nin tam kontrolünün Malaysia Airports Holdings Berhad tarafından devralınması işlemine izin verd

Malaysia Airports: Ortaklığa kapalı değiliz!

ISG'nin yüzde 40 hissesini Limak Yatırım'dan ön alım hakkını kullanarak satın alacağını açıklayan Malaysia Airports Holding Berhad, ISG'de ortaklığa "kapalı olmadıklarını" ancak kısa vadede çoğunluk hissedar olmak istediklerini söyledi.

Malaysia Airports: Ortaklıklara kapalı değiliz

Malaysia Airports Holding, Sabiha Gökçen işletmeciliğinde ortaklığa kapalı olmadıklarını ama çoğunluk hissedar olarak kalmak istediklerini belirtti. Hisse devrinin en geç 2015'in ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor

Malaysia Airports'un Sabiha Gökçen Havalimanı kararı haftaya belli olacak!

Malaysia Airports'un Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ön alım hakkına ilişkin kararı gelecek hafta başında belli olacak. Sözleşmelerin toplam bedeli azami 285 milyon euro olarak da duyurulmuştu.

ICF Airports Antalya Havalimanı AB optimizasyon seviyesine üçüncü kez ulaştı!

ICF Airports tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, ICF Airports Antalya Havalimanı, Avrupa Havalimanları Birliği'nin "Karbon Akreditasyon" programında üçüncü etap olan "optimizasyon" seviyesine üçüncü kez ulaştı.

ICF Airports, Antalya'nın vergi rekortmeni oldu!

2011 yılında Avrupa Havalimanları Birliği tarafından, "10 - 25 milyon yolcu" kategorisinde "Avrupa'nın En İyisi" seçilen ICF Airports, 2013 yılı kurumlar vergisi ödemesi listesinde 100 firma arasında yerini aldı.

Malaysia Airports'un Sabiha Gökçen'deki payı yüzde 60'a çıkıyor!

Sabiha Gökçen Havaliman' ında yüzde 20 hisseye sahip olan Malaysia Airports'a, Hintli ortak GMR'nin yüzde 40 hissesini satın alması için Rekabet Kurulu' ndan onay çıktı...

Sabiha Gökçen Havalimanı 2013 yılında yolcu sayısını yüzde 27 artırdı!

Airports Council International Europe (ACI), İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın (İSG), 2013 yılında 10-25 milyon arası yolcu kapasitesine sahip havalimanları arasında ilk sırada olduğunu bildirdi.

Sabiha Gökçen yolcu kapasitesinde Avrupa birincisi oldu!

Airports Council International Europe (ACI), İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın (İSG), 2013 yılında 10-25 milyon arası yolcu kapasitesine sahip havalimanları arasında ilk sırada olduğunu bildirdi...

Malaysia Airports Sabiha Gökçen'deki Hintli GMR'ye ait yüzde 40 payı aldı!

Malaysia Airports'un, Sabiha Gökçen'de Hintli GMR' ye ait yüzde 40 payı yaklaşık 225 milyon euroya satın aldığı bildirildi. Sabiha Gökçen'de Malezyalılar'ın payı yüzde 60'a çıkacak...

Airports Council International Europe Haberi

Airports Council International Europe


İSG'den yapılan açıklamaya göre, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, yolcu sayısı artışında geçen yıl yakaladığı yüzde 27 oranındaki büyüme ile 10-25 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanları arasında bir kez daha ilk sırada yer aldı. Sıralamada İSG'yi Rusya'nın St. Petersburg ile Almanya'nın Berlin havalimanları izledi. 


İSG, yeni terminal binasını hizmete soktuğu 2009'dan bu yana dördüncü kez bu başarının sahibi oldu. Geçen yıl 18.8 milyon yolcuya hizmet veren İSG, ACI Europe'un verilerine göre geçen Aralık ayında yolcu sayısını yüzde 44.6 oranında artırarak, kendi kategorisinde ilk sırada yerini almıştı. 


İSG Üst Yöneticisi Gökhan Buğday, son 5 yılda dördüncü kez bu başarıyı elde ettikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, "Zamanında kalkış, operasyonel rahatlık ve kolay ulaşım gibi avantajlarımız bizi her geçen gün daha da ön plana...