17 / 05 / 2024

Akalan Köyü arazi satışı

Akalan Köyü arazi satışı

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Akalan’daki arsa satışlarıyla ilgili köylülerle bir araya geldiği toplantıda konuştu. Bu arazilerin köylünün olacağını söyleyen Uğurlu, “İhaleyi Akalan köylüsü dışında alan olursa iptal ederiz” dedi.

Milli Emlak'tan o ilde yüzde 20 indirimle satılık 5 arazi! 130 bin TL'den başlayan fiyatları kaçırmayın!

İnebolu Milli Emlak, Kastamonu ili, İnebolu ilçesi, Uluköy, Yeni Mahalle, Hamit Köyü ve Alaca Köyü'nde yer alan 5 adet ararazi yüzde 20 indirim ya da 24 ay taksit seçeneğiyle satıyor. İşte ayrıntılar...

Niğde Yeşilyurt Köyünde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına İlişkin Karar!

Niğde İli, Altunhisar İlçesi, Yeşilyurt Köyünde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına İlişkin Karar, 3460 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile Akşehir Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planının kıyı kenar çizgisinin ve doğal sit alanı sınırlarının yenilenmesi, yöre halkının arazi mülkiyeti ve kullanımından kaynaklı idari ve adli sorunların çözülmesi planlanıyor.

Ümraniye'ye 250 dönüm arazide spor köyü projesi geliyor!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'ye yapılan yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Hekimbaşı tarafında 250 dönüm arazi üzerinde 22 ayrı dalda spor yapılabilecek, 350-400 milyon liraya mal olacak bir spor köyü projesi var" dedi.

Ankara Ayaş Evci Köyü şantiye alanına döndü!

Ayaş Evci Köyü sakinleri evlerinin ve ekili arazilerinin arasından bulunan kamyonlardan şikâyet ediyor. Köyün şantiye alanına döndüğünden bahseden Muhtar Orhan Arı, “Ekili ürün bırakmadılar, telefon direğimizi devirdiler, taşıdıkları taşları arazi ve yol kenarlarına saçıyorlar, evlerimi toz toprak i

Çağlar Bozkurt, köyüne 10 milyon TL'lik yatırımla doğam yaşam alanı kazandırdı!

Muğlalı turizmci Çağlar Bozkurt, doğup büyüdüğü köyünden 40 dönümlük arazi satın alarak köye doğal yaşam alanı kazandırdı.

Çeşme ve Urla kıyılarına golf sahası mı yapılacak?

İzmir Çeşme ve Urla'daki 511 arazi ile ilgili acele kamulaştırma kararı alınmıştı. SİT ve kıyı alanları kamulaştırılırken, mera ve tarım arazileri ise golf sahası olacak.

Şile'nin kırsal arazi yönetimi iş birliği protokolü imzalandı!

Şile Belediyesi ile Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı arasında 'Kırsal Arazi Yönetimi İş Birliği Protokolü' imzalandı...

Düzce Bal Köy 500 dönüm alana kurulacak!

Düzce'nin Yığılca ilçesinde bin 500 dönümlük arazi üzerine kurulacak Bal Köy'de organik bal üretimi yapılacak.

Köyü taşınan çiftçilere devletten hem ev hem de arazi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Alaköprü Barajı nedeniyle köyü taşınanlara her türlü imkanı sundu. Baraj ve diğer nedenlerle köyü taşınan çiftçilere devlet tarafından hem ev hem de tarım arazisi veriliyor.

Niğde Çavdarlı ve Obruk Köyü'ndeki arazi toplulaştırmaları mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Merkez ilçesine bağlı bir köydeki toplulaştırma çalışmalarına ilişkin ve Bor ilçesine bağlı bir köyde arazi toplulaştırması yapılmasına ilişkin iki ayrı soru önergesi hazırladı.

Niğde Pınarcık Köyü'nde yaşayan arazi sorunu mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde İli Pınarcık Köyü'nde yaşayan bir vatandaşın arazi sorunuyla ilgili başvurusuna ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gaziantep Büyükşehir, 350 köyde arazi yolu açtı!

Şehir merkezindeki yol ve imar çalışmalarının yanında taşra ilçelerinde de çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, son iki yıl içinde yaklaşık 350 köyde arazi yolu açtı.

Akalan Köyü arazi satışı Haberi

Akalan Köyü arazi satışı


Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Akalan Köyü'ndeki arazilerin satışıyla ilgili olarak, "Akalan köylüsü hiç üzülmesin. Bu araziler sadece onların olacak. İhaleyi Akalan köylüsünün dışında alan olursa iptal ederiz" dedi. Akalan köylülerini ağırlayan Uğurlu, "Bizim Akalan'daki 31 arsayı satmamızdaki amaç, öncelikle çocuklarına veya evinin yanını bir ev daha yapmak isteyen vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaktı. Yani Akalanlı kardeşlerimizin talebi üzerine biz bu ihaleye çıktık. Ancak konu farklı noktalara götürüldü" dedi. Süreci aktaran Uğurlu, "Akalan köylüsü hiç üzülmesin. Bizim buradaki muradımız, köylünün mülk sahibi olmasıdır. Akalan köylüsünün bu arsaları alabilmesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. 


Gereken yapılacak 

İhale sürecinin yakından takip edeceklerini de aktaran Uğurlu, "Bu ihaleyi benim de başında bulunduğum bir komisyon gerçekleştirecek. Akalan köylüsünün haricinde ihaleyi kim alırsa alsın, bu arsaları onlara...