17 / 05 / 2024

Akbük koyu doğal sit alanı

Akbük koyu doğal sit alanı

Muğla Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne Valilik tarafından Gökova’nın Akbük Koyu’nda, bölgenin 1’inci derece doğal sit olması nedeniyle gerekli altyapı hizmetlerinin yapılamaması sonucu ortaya çıkan su sıkıntısının önüne geçilebilmesi için

Doğal afetler 2023 yılında 250 milyar dolarlık kayba neden oldu!

Doğal afetler geçen sene dünyaya yaklaşık 250 milyar dolar zarara mal olarak 10 senelik ortalamanın üzerine çıktığı kaydedildi. Buna göre, 10 senelik ortalamanın aşılmasında Türkiye ve Suriye'deki depremlerin neden olduğu kayıplar da etkili olduğu belirtildi.

Türkiye’nin Rusya’ya yapacağı 600 milyon dolarlık doğal gaz ödemesi 2024’e ertelendi!

Reuters'tan edinilen bilgilere göre, Rusya'ya doğal gaz ödemesinde ilk erteleme 600 milyon dolar oldu. Fiyatlara bağlı olarak 3-4 milyar dolarlık ödeme 2024 yılına ertelenebilir.

Doğal gaz bu ay mı bedava olacak? Hangi tarihten itibaren başlayacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez tarafından verilen bilgiler kapsamında, 30 yıllık rezervin bulunduğu doğal kaynak oldukça önemli bir katkı sağlayacak. Peki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haber verdiği 30 günlık ücretsiz doğal gaz bu ay mı olacak?

Doğal gaz faturaları aylık 150 lira düşecek! İşte tüm detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu doğal gaz müjdesinin detayları netleşti. Her ay 25 metreküplük doğal gazın ücretsiz verilmesiyle faturalalarda 150 lira, yılda ise toplam 1800 liralık bir indirim olabilecek. İşte tüm ayrıntılar...

Doğal gaz faturası kabarık gelenlerin başına talih kuşu kondu! 31 Mayıs’a kadar vaktiniz var!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen doğal gaz faturalarına ilişkin gelişmeler yaşanmaya devam ederken doğal gaz faturası ödeyen milyonlarca insanı ilgilendiren çok önemli gelişme açıklandı.

Vatandaş için ısınmak artık lüks oldu! Hükümete doğal gaz faturası için çağrı geldi!

Avrupa’da doğal gaz fiyatları bir yıl içinde yüzde 85’e yakın oranda düşerken, Türkiye’de ise konutlarda yüzde 164, sanayide de yüzde 273 arttı. Bu duruma tepki gösteren CHP, hükümete çağrı yaparak, ısınmanın artık bir lüks haline geldiğini savundu ve bu nedenle doğal gaz fiyatlarının indirilmesini

Tüm ülkelerin vatandaşlarını sevindirecek haber! Doğal gaz fiyatlarında büyük düşüş!

Avrupa genelinde kış aylarına rağmen hava şartlarının beklenenden daha ılıman geçmesi ve doğalgaz depolarındaki doluluk oranları, gaz fiyatlarında rahatlama sağladı. Geçtiğimiz yıl Avrupa’da tüm ekonomik dengeleri değiştiren doğal gaz fiyatlarının son 5 ayda yüzde 83 gerilediği bildirildi.

Elektrik, doğal gaz desteği ve sosyal yardım alanlara müjde! Artık PTT’ye gitmeye gerek kalmadı!

PTT üzerinden yapılan çeşitli kurum ödemeleri için artık PTT iş yerlerine gitmeye gerek kalmadığı, hak sahiplerinin, elektrik, doğal gaz, tüketim destekleri ile sosyal yardım ödemelerini e-Devlet üzerinden alabilecekleri açıklandı.

Hükümetten doğum yapan anneye 600 TL destek! e-Devlet'ten başvuran anında alıyor! Hemen siz de bakın!

Doğum parası devlet tarafından, her doğumdan sonra annelere bir defaya mahsus olacak şekilde ödeniyor. Hükümetten doğum yapan anneye 600 TL destek! e-Devlet'ten başvuran anında alıyor! Hemen siz de bakın!

Fatura yardım ödemeleri yattı mı? Aralık ayı 2500 TL doğal gaz yardım ödemeleri ne zaman yatacak? TCKN ile PTT'den...

Doğalgaz faturasını ödemekte zorluk çeken vatandaşlar doğalgaz destek ödemelerinin detaylarını merak ediyor. Peki, Fatura yardım ödemeleri yattı mı? Aralık ayı 2500 TL doğal gaz yardım ödemeleri ne zaman yatacak?

Maaşlara ek 1000 TL'lik doğal gaz desteği yapılacak! Isınma (kömür, odun) yardımı kimlere verilecek?

Milyonlarca çalışana 1000 TL'lik doğalgaz ve ısınma (odun, kömür) desteği sağlanacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanları da bu destekten faydalanacak. Peki, 1000 liralık doğal gaz yardımı kimlere verilecek?

Aralık ve ocak ayında doğal gaz faturası gelmeyecek mi? İşte o teklif…

Yüksek enflasyon gıda fiyatlarını uçururken enerji fiyatları katlandı. Kömür fiyatlarına gelen zamların yanı sıra doğal gaz faturaları da cep yakmaya başladı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, vatandaşı rahatlatmak için aralık veya ocak aylarında doğal gaz faturası gönderilmemesi çağrısı yaptı.

Doğal gaz desteği nedir, ne değildir? Düzenlemede çalışanları bekleyen büyük tehlike ne?

Doğal gaz yardımı ile ilgili düzenleme yürürlüğe girdi ancak bu konuda çalışanlarda "devlet tarafından herkese 1000 TL ödeneceği" algısı oluştu. Oysa işin aslı hiç de sanıldığı gibi değil! Üstüne üstlük çalışanın aleyhine gelişebilecek bir risk de söz konusu.

Akbük koyu doğal sit alanı Haberi

Akbük koyu doğal sit alanı

Gökova’daki cennet köşelerinden, 8 motel-pansiyon, 5 market ve 12 restoran- kafenin bulunduğu 15 TL ücretle girilen Akbük Koyu’nda görülen susuzluğa tatilciler tepki gösterdi. Her gün yaklaşık 4-5 bin kişinin denize girdiği, 1.5 kilometre uzunluğunda plaja sahip Akbük Koyu’nda su ihtiyacının koyun içindeki azmak denilen dereden ve römorkunda tanker bulunan traktör ile turizm yapılmaya çalışılmasına getirilen eleştirilerin yükselmesi üzerine Valilik harekete geçti.




Muğla Valiliği, şebeke suyu projesi hazırlanarak uygulanması amacıyla talimat verildiğinin belirtildiği bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:


"Bu bölgenin denize sıfır olması nedeniyle kuyu ve kaynaktan çıkan suların temiz olmakla birlikte tat ve nitelik olarak şebeke suyu kalitesinde olmadığı için bölgedeki az sayıda bazı işletmelerin, müşterilerine daha nitelikli kullanma suyu vermek amacıyla kendi istekleriyle dışarıdan tankerle tatlı...