16 / 05 / 2024

Akçay Barajı çalışmalarında son durum

Akçay Barajı çalışmalarında son durum

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Akçay Barajı'nın tamamlanması için çalışmalara hız verdi. Baraj bittiğinde göle hayat vermesinin yanı sıra Türkiye'de ilk kez isale hattı üzerinden elektrik üreten sistem unvanını da alacak.

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında asbest tehlikesi!

İstanbul'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 1300 binanın yıkımı tamamlandı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, kentsel dönüşüm çalışmalarında asbeste yönelik önlem alınmadığını dile getirdi.

Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar halkının en büyük sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz sürüyor. Peki çalışmalar nasıl ilerliyor? Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Kanal İstanbul'un imar çalışmalarında son durum ne?

Kanal İstanbul'un çevresi için düzenlenen imar çalışmalarının bir bölümü tamamlandı. İşte çılgın projenin imar çalışmalarında son durum. 

Ayder kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Rize'nin Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

Galataport projesinin inşaat çalışmalarında son durum ne?

Galataport projesi dünyanın en özel yerlerinden biri olan, İstanbul'un merkezi Karaköy sahilinin 1.2 kilometre uzunluğundaki kıyısında hayata geçiriliyor. Peki projenin çalışmalarında son durum ne? Genel Müdür Erdem Tavas, projedeki son durumu paylaştı...

Kartal Belediyesi'nin akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor...

Şanlıurfa Akçamescit kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Eyyübiye Belediyesi ve TOKİ ortaklığında Akçamescit bölgesinde 4 etaptan meydana gelen toplam 3000 konutun hedeflendiği kentsel dönüşüm alanında 1.etap çalışmaları hızla devam ediyor. 

Son dakika haberi! Aşı çalışmalarında sona mı gelindi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Maske, yakın zamanda hayatımızdan çıkmış olacak. Kovid-19 aşı çalışmalarında büyük ilerlemeler var. Sonucu bekleyelim." dedi.

İzmir'deki hasar tespit çalışmalarında sona gelindi!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde 6,6 büyüklüğündeki depreminden sonra başlatılan hasar tespit çalışmalarında sona gelindi.

Başakşehir Güvercintepe Gençlik Merkezi’ndeki hafriyat çalışmalarında sona gelindi!

Başakşehir Belediyesi, Güvercitepe Mahallesi’nde ilçe gençliğinin bütün ihtiyaçlarını giderecek yeni bir yaşam merkezi inşa ediyor. Güvercintepe Gençlik Merkezi’ndeki hafriyat çalışmaları tamamlandı.

Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Nemrut Dağı tur güzergahında bulunan Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi...

Akçay Barajı çalışmalarında son durum Haberi

Akçay Barajı çalışmalarında son durum

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sapanca Gölü'ne nefes aldıracak olan Akçay Barajı'nın tamamlanması için çalışmalara hız verdi. Baraj bittiğinde göle hayat vermesinin yanı sıra Türkiye'de ilk kez isale hattı üzerinden elektrik üreten sistem unvanını da alacak. 


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Doç. Dr. Rüstem Keleş, Pamukova Eskiyayla havzasında yapımını sürdürdüğümüz Akçay Barajı yapım çalışmaları ile şehre alternatif içme suyu kaynağı kazandıracaklarını söyledi. Keleş, "Proje kapsamında Akçay ile Hızırilyas İçme Suyu Arıtma Tesisleri ni entegre edecek. Bu hat için 48 kilometrelik çelik isale hattı döşenecek. Bu hattın 13 kilometresi tamamlandı. Çalışmalar kapsamında Türkiye'de ilk kez isale hatları üzerine hidroelektrik santrali kuracağız. Yılda ortalama 40 milyon kilovat olan enerji üretim kapasitemizi 80 milyon kilovata kadar çıkaracağız" dedi. Baraj ile...