02 / 05 / 2024

Akdamar Adası tarihi

Akdamar Adası tarihi

Van'ın Gevaş ilçesi bulunan Akdamar Adası yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrarken, adaya gelen turistler Van Gölü'ne girerek suyun keyfini çıkarıyorlar. Ada, ziyarete gelenleri kendine hayran bırakıyor.

Galatasaray Adası için tarihi imza atıldı! Tapusu alındı…

Milyonlarca Galatasaraylının yüzünü güldüren bir son dakika gelişmesi yaşandı. Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Galatasaray Kulübü, Galatasaray Adası'nın Milli Emlak'taki parsellerinin tapularını aldı.

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

Tarihi Güvercinada'daki dükkanlara haciz!

Aydın Kuşadası Belediyesi'nin mülk ve gelirlerine mahkeme kararıyla haciz koyuldu. Tarihi Güvercinada, çarşı merkezindeki 100'e yakın dükkan ve iş yerleri haciz altında.

Kuşadası'nda iki tarihi ev turizme kazandırıldı!

Kuşadası Belediyesi’nin Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) aldığı destekle yaşama geçirdiği "Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi" kapsamında restore edilen iki tarihi Kuşadası evi turizme kazandırıldı...

Aydın Kuşadası'nda 3.3 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Aydın İli, Kuşadası, Soğucak Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 3 milyon 316 bin 425 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 19 Temmuz 2018 olarak belirlendi. 

TİKA Sevakin Adası'nda 2. etap saha çalışmalarını tamamladı!

TİKA, Sudan'daki tarihi Sevakin Adası'nın restorasyon amacı ile Türkiye'ye tahsisi kapsamında ikinci etap saha çalışmalarını tamamladı.

İtalya Sardunya Adası'ndaki tarihi taş evler 1 euro bedelle satışta!

Nüfusun gitgide azalması ile hayalet kent olma yolunda giden Ollolai'de yüzlerce yıllık tarihi evler 1 euro bedelle, 3 yıl içerisinde onarılması şartıyla satışa çıkarıldı. 

TİKA, Sevakin Adası'nda çalışmalara başladı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın restore edilmesini istediği Sudan'daki tarihi Sevakin Adası'nda etüd çalışmalarına başladığını açıkladılar. 

Osmanlı'nın Sevakin Adası'ndaki faaliyetleri ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sudan temasında gündeme gelen Sevakin Adası'na ilişkin Osmanlı Devleti'nin yüzlerce yıl önceki icraatları tarihi belgelerde ortaya konuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sudan'dan Sevakin Adası'nı istedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El-Beşir'e " 'Sevakin Adası'nı bize tahsis etseniz de tamamiyle şöyle bir restore etsek, bu adayı tekrar tarihi şanına layık bir hale getirsek' dedim" dedi.

Kuşadası restorasyon projeleri sergileniyor!

Kuşadası Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından ortaklaşa yürütülen “Kuşadası Tarihi Evleri ve Mahalleri Koruma, Yaşatma ve Turizme Kazandırma” çalışmasıyla hazırlanan restorasyon projelerinin sergisi açıldı.

Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi başlıyor!

Kuşadası Belediyesi’nin GEKA’dan aldığı destek ile hazırladığı “Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi”nin yaşama geçirilmesi için ilk adım atıldı.

Akdamar Adası tarihi Haberi

Akdamar Adası tarihi

Van'ın Gevaş ilçesi bulunan Akdamar Adası yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrarken, adaya gelen turistler Van Gölü'ne girerek suyun keyfini çıkarıyorlar. Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'nün güneyinde, Gevaş ilçesi açıklarında bulunan ve il merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Akdamar Adası, her mevsim büründüğü doğal güzellik sayesinde Van'a gelenlerin görmek istedikleri ilk yer olma özelliğini taşıyor. 


Gevaş iskelesinden Van Gölü'nün eşsiz manzarasını seyrederek yaklaşık 20 dakika süren tekne yolculuğu ile ulaşılan ada, başta Ermeniler olmak üzere Hıristiyan alemi için ise ayrı bir anlam ifade ediyor. Adada yer alan Ermeni Kralı 1. Gagik tarafından MS 915-921 yıllarında dört yapraklı yonca biçimli haç planı şeklinde inşa edilen Akdamar Kilisesi, bölgenin inanç turizmi açısından büyük önem taşıyor. 95 yıl aradan sonra ilk kez...