11 / 05 / 2024

Akdeniz Belediye Meclisinde son durum

Akdeniz Belediye Meclisinde son durum

Akdeniz Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, 32 hektarlık alanda 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarının revizyonu için Büyükşehir Belediyesi'ne yetki verildi.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm müjdesi: Çay Mahallesi’ndeki 330 konutluk yeni proje onaylandı!

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Akdeniz için yeni bir kentsel dönüşüm müjdesini verdi. İşte Gültak'ın o açıklaması...

Mersin'deki kentsel dönüşüm konutları 2024'ün ikinci çeyreğinden sonra teslim edilecek!

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak yaptığı açıklamada 415 konut ve 50 dükkanı kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabını 2024 yılının 2. çeyreğinden sonra tamamlayıp vatandaşlara teslim edeceklerini söyledi.

Mersin'de 3 bin metrekarelik imarlı arsa satılacak! İhalesi 23 Ağustos'ta!

Mersin İli Akdeniz Belediye Başkanlığı, Mersin Akdeniz'de yer alan sanayi depolama alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsanın satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Belediyeden imarlı arsa fırsatı! Kaçırmayın!

Mersin İli Akdeniz Belediye Başkanlığı, Mersin Akdeniz'de yer alan 3 bin metrekarelik arsa için satış ihalesi düzenliyor.

İstanbul'da depreme karşı yeni düzenleme! Asma kat yasaklanıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, asma katın yasaklanmasını öngören bir yönetmelik hazırladı. Bu hafta belediye meclisinde görüşülecek olan yönetmelikte dikkat çekici farklı başlıklar da yer alıyor.

O karar yargıya taşındı! Suya yüzde 50 indirim gelecek mi?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, belediye meclisinde su tarifeleri için alınan indirim kararının durdurulması talebiyle mahkemeye başvurdu.  

Belediye'den dev fırsat! O ilde 64 adet dükkan kiraya verilecek!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan Mersin il, Toroslar ilçesi, Yalınayak, Esenbel, Akdeniz, Ören (Ortaköy), Karaisalı, Kazanlı mahallesinde yer alan 64 dükkanı ayrı ayrı kiraya verilecek. İşte ihaleye ilişkin tüm detaylar...

Araç sahiplerine bir kötü haber daha! Akaryakıt zamlarından sonra İSPARK'a da rekor zam geldi

Bir zam haberi de İSPARK’tan geldi. Belediye meclisinde İSPARK otopark ücretlerine zam teklifi kabul edildi. Otopark ücretleri ne kadar oldu? İşte detaylar…

Mersin Akdeniz kentsel dönüşümle yenileniyor!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basıldı. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Mustafa Gültak'tan kentsel dönüşüm tepkisi!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik tepkilerini dile getirdi. 

Silivri'nin tapu sorunu belediye meclisinde!

CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız'ın ortak hareket çağrısının ardından AK Parti ve MHP'den tapu sorununun çözümünde olumlu sinyaller verildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Mağduriyetlerin yaşanmaması için dikkatli, hassas bir çalışma yapılıyor" dedi.

Elazığ Belediyesi'nin imar değişikliği kararına mahkemeden dur kararı!

Elazığ Belediyesi'nin 2020'de belediye meclisinde onay verdiği İmar Planı değişikliği için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Mersin Akdeniz'de ilk temel atma 2022'de!

Mersin Akdeniz Belediye Meclisi Ekim ayı ilk toplantısında ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ele alındı.

Akdeniz Belediye Meclisinde son durum Haberi

Akdeniz Belediye Meclisinde son durum


Akdeniz Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. İhtisas komisyonlarından gelen raporların da ele alındığı Meclis toplantısında, Karaduvar Mahallesinde yapılması planlanan Balıkçı Halini de kapsayacak biçimde 32 hektarlık alanda 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarının revizyonu için Büyükşehir Belediyesi'ne yetki verildi. 


Akdeniz Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısını, Eşbaşkanlar Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk Başkanlığında belediye konferans salonunda gerçekleştirdi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; açılış ve yoklamanın ardından bir önceki birleşim tutanak özetleri kabul edildi. Gündemin 3'üncü maddesinde bulunan, Akdeniz Belediyesi temizlik işleri yüklenici firmaları Aktepe Grup ve Sağnak Ltd. Şti. 

tarafından belediyeye şartsız olarak hibe edilmek istenen araçların devir iş ve işlemlerine ilişkin Eşbaşkan M. Fazıl Türk'e yetki verilmesine ilişkin teklif görüşüldü. Oybirliği ile kabul edilen teklife göre 3 adet...