08 / 05 / 2024

akdeniz marina türkiye

akdeniz marina türkiye

Türkiye, Deniz turizminde önemli bir yere sahip olan Akdeniz bölgesinde yer aldığı için, marinacılık sektöründe yeni liman olabilir...

El Nino etkisiyle Türkiye'nin Batı ve Güney bölgelerinde sıcaklıklar yükseliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, El Nino'nun etkisiyle Türkiye'nin batı ve güney kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkacak. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yüksek sıcaklıklara karşı vatandaşların tedbirli olması isteniyor. Üç büyük kentte ise yağış be

Yabancılar Türkiye’de nakit harcamayı unuttu! Turizmde kart harcamaları ‘rekor’ getirdi!

Akdeniz havzasındaki yabancı turistlerin kartla yaptıkları harcamaları araştıran Visa Akdeniz Turizm Analizi'nin 2022 sonuçları açıklandı. Turistlerin kart harcamalar yüzde 43 büyürken, bu oran Türkiye'de yüzde 90'ı buldu.

Türkiye'de 551 plaj, 23 marina ve 14 turizm teknesinde mavi bayrak dalgalanacak!

Uluslararası Mavi Bayrak jürisi, bu yılın Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu kapsamda, Türkiye'deki 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ile 10 bireysel yatta Mavi Bayrak dalgalanacak.

ABD’li finans devinden son dakika açıklaması: Seçimden sonra Türkiye’ye 50 milyar dolarlık kaynak gelebilir!

Seçimlerden sonra makroekonomik istikrarın sağlanması halinde yabancı yatırımcı ilgisinin yeniden canlanacağı belirtiliyor. Citi Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Hafeez, seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla Türkiye’ye yatırımların artacağını söyledi.

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Türkiye Nisan ayında 235,7 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihraç etti!

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ferhat Gürüz yaptığı açıklamada Türkiye'nin bu yılın nisan ayında 235,7 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihraç ettiğini kaydetti.

Ekinci İnşaat'tan Türkiye'nin ilk kendi enerjisini üretebilen projesi!

Ekinci İnşaat, su kıtlığına karşı da projelerinde farkındalık oluşturuyor. Firma, Akdeniz'de, Türkiye'nin ilk kendi enerjisini üretebilen sitesini inşa etti.

Türkiye'nin en çok konut satılan bölgesi oldu!

Merkez Bankası’nın Ekim 2020 Türkiye Konut Fiyat Endeksi’ne (KFE) göre, konut fiyatlarında son bir yılda yüzde 41.8’lik artış ile Batı Akdeniz Bölgesi, Türkiye’de en çok artış yaşanan bölge olarak açıklandı. İkinci sıraya yüzde 39.6’lık artışla Aydın-Denizli- Muğla bölgesi yerleşti. 

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’e plaj ve marina yapılacak!

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölleri arasında yer alan Beyşehir Gölü kenarındaki 188 hektarlık alanda plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler inşa edilecek.

RE/MAX Türkiye'den Akdeniz Bölgesi'ne özel bayilik semineri!

RE/MAX Türkiye, franchise ofisi açarak RE/MAX markası ile birlikte büyümek isteyenler için bayilik semineri düzenliyor. Ücretsiz etkinlik, Antalya'da 2 Şubat'ta gerçekleşecek...

İsrail gazı Türkiye'ye Mart 2018'de gelecek!

Enerji Zirvesi için bugün Türkiye’ye gelecek İsrail Enerji Bakanı Steinitz’in bir numaralı gündemi İsrail gazının taşınacağı güzergah olacak. Akdeniz üzerinden gidecek boru hattının Kıbrıs'ı pas geçerek, 2018 yılı Mart ayında doğrudan Türkiye'ye ulaşması planlanıyor.

Kertenin Türkiye'de 3 otel açacak!

İrlandalı yatırım fonu Kertenin hissedar olduğu Cloud 7 Ataköy Marina Otel, Bakırköy'de faaliyete geçti. Cloud 7 Ataköy Marina Otel CEO'su Marloes Knippenberg, Türkiye'de 3 ya da 4 otel daha açmayı planladıklarını kaydetti.

Türkiye'nin kredi notu ortalaması bin 450!

Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz, Findeks üyesi 1 milyon 90 bin kişi ve üye 10 bin şirketin verilerine göre, bin 900 üzerinden derecelendirilen sistemde Türkiye'nin kredi notu ortalamasının bin 450 olduğunu bildirdi.

akdeniz marina türkiye Haberi

akdeniz marina türkiye

Dünya çapında Denizcilik ve Yatçılık sektörüne karşı büyük bir ilgi var. Türkiye'nin içinde yer aldığı Akdeniz Havza'sında 715 marina yer alıyor. Bu marinaların arasında bulunan Türk tesisleri, doğal ve kültürel zenginlikleri ile yabancI marinacıların dikkatini çekiyor. Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında yer alan ve dünya standartlarında yeni inşa edilmiş marinalar, yatçıların ihtiyaç duyabilecekleri her türlü imkanı sunabilecek özellikler içeriyor. Türkiye deniz turizminde rakip ülkelerden daha az marinaya sahip olmakla birlikte, en hızlı gelişen ülke konumunda yer...