28 / 04 / 2024

ABD’li finans devinden son dakika açıklaması: Seçimden sonra Türkiye’ye 50 milyar dolarlık kaynak gelebilir!

ABD’li finans devinden son dakika açıklaması: Seçimden sonra Türkiye’ye 50 milyar dolarlık kaynak gelebilir!

Seçimlerden sonra makroekonomik istikrarın sağlanması halinde yabancı yatırımcı ilgisinin yeniden canlanacağı belirtiliyor. Citi Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Hafeez, seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla Türkiye’ye yatırımların artacağını söyledi.



Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine sayılı günler kala piyasalar ve yatırımcılar 28 Mayıs Pazar gününe kilitlenmiş durumda. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarışacağı seçim sonuçlarına göre ekonomi politikalarının şekillenmesi beklenirken, yabancı yatırımcılar da 28 Mayıs sonrasında atılacak adımlara odaklanmış durumda.

ABD’li finans devinden son dakika açıklaması: Seçimden sonra Türkiye’ye 50 milyar dolarlık kaynak gelebilir!

Dünya Gazetesi’nden Birol Bozkurt’un haberine göre, ABD’li finans devi Citi Group Türkiye’nin fırsatlar ülkesi olduğunu vurgulayarak seçimlerden sonra belirsizliğin kalkmasıyla yatırımların artabileceğini öngörüyor.

Citi Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, Türkiye’de çok büyük bir potansiyel gördüklerinin altını çizerek ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yabancı yatırımların yeniden canlanacağını belirtiyor.  Omer Hafeez, küresel ticaretin pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi çok zorlu sınavlardan geçtiğine işaret ederken, dünyada sert bir resesyon beklemediklerini ve küresel ticarette en kötünün artık geride kaldığını düşünüyor. Hafeez ayrıca SVB’nin batışı ile başlayan finans krizinin dünyaya yayılacağını düşünmediklerini ileri sürerken, Türk bankacılık sektörünün sağlam yapısıyla dikkat çektiğini de dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön