12 / 05 / 2024

ABD’li finans devinden son dakika açıklaması: Seçimden sonra Türkiye’ye 50 milyar dolarlık kaynak gelebilir!

ABD’li finans devinden son dakika açıklaması: Seçimden sonra Türkiye’ye 50 milyar dolarlık kaynak gelebilir!

Seçimlerden sonra makroekonomik istikrarın sağlanması halinde yabancı yatırımcı ilgisinin yeniden canlanacağı belirtiliyor. Citi Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Hafeez, seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla Türkiye’ye yatırımların artacağını söyledi.



50 MİLYAR DOLAR GELİR

ABD’li finans devinden son dakika açıklaması: Seçimden sonra Türkiye’ye 50 milyar dolarlık kaynak gelebilir!

Hafeez, bütün ülkelerde yatırımcıların genellikle seçim sürecinde bekleme dönemine girdiğinin altını çizerek seçimlerden sonra Türkiye’de ekonomi politikalarında oluşacak değişikliklere göre yatırımcıların gelmesini beklediklerini söyledi. İlk aşamada portföy yatırımcılarının geleceğini öngören Hafeez, daha sonra ise doğrudan yatırımcıların gelmesini beklediklerini ifade etti.  Hafeez, seçimlerden sonra kalıcı bir makroekonomik istikrarın tesisini sağlayacak adımların atılması halinde  Türkiye’ye 50 milyar dolarlık bir kaynağın gelmesinin şaşırtıcı olmayacağını savundu.

ÇOK BÜYÜK POTANSİYEL VAR

Hafeez, Türkiye’nin ve çevresindeki bölgenin taşıdığı büyük potansiyele işaret ederek Mısır’da bir çok reformun gerçekleştiğini, bunun da şirket satın alma ve birleşme potansiyelleri doğurduğunu ifade etti. 28 yıldır Türkiye’de gelip gittiğini söyleyen Hafeez, bu bölgeyi yakından tanıdığını, Türkiye’nin konumu, nitelikli insan kaynağı ve üretim potansiyelinin en güçlü yanları olduğunu belirterek yatırımcılar açısından çok büyük fırsatlar sunduğunu kaydetti.

Hafeez, ayrıca İstanbul’un da konumuna dikkat çekerek İstanbul Finans Merkezi’nde (İFM) gerekli düzenlemeler yapıldığı zaman Citi Group olarak kendilerinin de değerlendirip hangi fırsatları sunduğuna bakacaklarını ifade etti. Hafeez, İFM’nin çevresindeki ülkeler için çok önemli bir merkez olma niteliği bulunduğunu da sözlerine ekledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön