02 / 05 / 2024

Akıllı evlerin kolaylıkları

Akıllı evlerin kolaylıkları

Akıllı ev, binanın yaşayan bir organizmaya dönüşmesi, yaşanan yerdeki tüm cihazların elektronik ortamda bir araya gelip yaşamı kolaylaştırması, konutun ve binanın veya tesisin beklentinize ve tepkinize karşılık veren bir sistem içermesidir.

Arçelik Imperium Robo RS 3221 Akıllı Robot Süpürge kaç lira oldu?

Günümüzde teknolojinin ev hayatına getirdiği kolaylıklara bir yenisi daha eklendi: Arçelik Imperium Robo RS 3221 Akıllı Robot Süpürge!

TeknoSA’dan Samsung Galaxy A73 alana Fit2 R220 Akıllı Bileklik hediye! Yok böyle kampanya! 22 Eylül 2022 fiyat listesi

Teknolojiye dair aradığınız her şeyi bulabildiğiniz TeknoSA’dan Samsung aşıklarına karşı konulamaz bir kampanya geldi. TeknoSA’dan Samsung Galaxy A73 alana Samsung Galaxy Fit2 R220 Akıllı Bileklik siyah renk hediye. İşte detaylar…

Hayatı kolaylaştıran akıllı saatler MediaMarkt'ta! İşte Huawei, TCL, Apple, Amazfit 14 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Yaşamlarımızda bizlere kolaylık sağlayan akıllı saatler; MediaMarkt'ta satışta! Peki, MediaMarkt'ta akıllı saat fiyatları ne kadar? MediaMarkt'ta hangi akıllı saatler satılıyor? İşte Huawei, TCL, Apple, Amazfit 14 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Akıllı evlerin sayısı 2 sene içerisinde 350 milyonu aşacak!

Dünyada dengeleri alt üst eden pandemi akıllı evleri de etkiledi. Açıklanan resmi verilere göre, 2023 yılında 350 milyonu geçeceği belirtiliyor.

Akıllı ev dönemi başladı!

Uzun bir tatil için yola çıkan birçok kişinin aklı evinde kalıyor. Tatil hazırlıkları yaparken eviniz için aldığınız geleneksel güvenlik önlemleri ise yetmiyor. Bu nedenle artık akıllı pek çok uygulama ve çözüm bulunuyor.

Akıllı evler siber saldırganların yeni hedefi!

Akıllı evler şimdilerde siber saldırganların tehditi altında. Akıllı evlerin yaygınlaşmasıyla yeni IoT siber tehditleri de gelişiyor, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde siber suçlular milyarca dolarlık yeni bir endüstri haline gelecek.

Akıllı şehircilik kapsamında Antalya ülkeye örnek oldu!

Başkan Erdoğan’ın açıkladığı ‘31 Mart Manifestosu’ Antalya’nın bir çok alanda öncü kent oluğunu ortaya çıkardı. Akıllı Şehir, Kentsel Dönüşüm başlıklarında ilklere imza atıldı.

Güvenli şehirden akıllı şehire!

20 yıldır güvenli şehir teknolojileri geliştiren Ekin Teknoloji, günümüzde akıllı şehirlerin ihtiyaçlarına yanıt verecek çözümlerle ortaya çıkıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, çözümlerini bisiklete uyarlayarak yeni mobilite ihtiyacını karşıladıkları Avrupa pazarına gözünü dikmiş durumda.

Kentsel dönüşümle akıllı şehirler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem açısından riskli olan binaları yenilerken, bir yandan da akıllı şehirler kurmanın çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

Akıllı binalar vazgeçilmez oldu!

Orge Enerji Elektrik’in CEO’su Nevhan Gündüz, akıllı evlerin bilinenin aksine maliyeti artırmadığını hatta tasarruf sağladığını belirterek “Müteahhitler demir-çimentodan vazgeçemiyorsa artık akıllı evlerden de vazgeçme şansı yok” dedi.

Akıllı ev dönemi başlıyor!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Ruhşan Gülşah bugünkü yazısında akıllı evlerle ilgili bilgi verdi. Akıllı evlerin hayal olmadığı söyleyen Gülşah, akıllı evde olması gereken özellikleride anlattı.

Engin Aksoy: Şehirler uçtan uca akıllı olacak!

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, "akıllı şehirler" üzerine bir çalışma yaptıklarını belirterek, bu sayede vatandaşların belediyecilik hizmetlerinden en güzel şekilde yararlanacaklarını söyledi.

Batman'da akıllı evlere rağbet artıyor!

Son yıllarda lüks konut projeleriyle adından sıkça söz ettiren şehirlerin arasında ilk sıralarda yer almaya başlayan Batmanda yapılan evlerin büyük çoğunluğunda akıllı ev sistemleri kullanılmaya başlandı.

Akıllı evlerin kolaylıkları Haberi

Akıllı evlerin kolaylıkları

Akıllı ev, binanın yaşayan bir organizmaya dönüşmesi, yaşanan yerdeki tüm cihazların elektronik ortamda bir araya gelip yaşamı kolaylaştırması, konutun ve binanın veya tesisin beklentinize ve tepkinize karşılık veren bir sistem içermesidir. Günümüzde üreticiler evdeki hemen hemen tiün cihazları akıllı hale getirmeyi başardılar. Bunların kimi halen test aşamasında olmakla birlikte, birçok ürün pazara sunuldu ve evlerde kullanılmaya başlandı. Bu güne kadar ağırlıklı olarak güvenlik ve eğlence sistemleri üzerine yoğunlaşan üreticiler artık bambaşka alanlarda çözümler geliştirmeye başladılar. İşte evinizde hemen kullanabileceğiniz ve yaşamınızı daha akıllı hale getirmenizi sağlayacak ürünlerden bazıları. 


IŞIKLAR KONTROL ALTINDA


Piyasaya sunulan akıllı ampuller, Android ve İOS cihazlara kurulabilen uygulamalar sayesinde uzaktan kontrol edilebiliyor. Kullanıcılar ışıkları açıp kapatabildikleri gibi dilerlerse parlaklıklarını da azaltabiliyorlar. Uzaktan kontrol yazılımı aynı zamanda bir dizi...