02 / 05 / 2024

Akıllı Ulaşım Çözümleri

Akıllı Ulaşım Çözümleri

Hakan Güldağ: İstanbul Bilgi toplumu İzleme Grubu, İstanbul'un Dijital Gündemi Konferansı'nda, "Akıllı Ulaşım Çözümleri"ne odaklandı...

Murat Kurum: Ulaşım ve kentsel dönüşüm iki önemli başlığımız olacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Kurum seçim çalışmalarına da başladı. Kurum yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm ve ulaşım iki önemli başlığımız olacak" diye konuştu.

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ruhan Tuna Acuner ve Sefa Şahin ortaklığında kuruldu.

Gapp Geri Dönüşüm Çözümleri Anonim Şirketi kuruldu!

Gapp Geri Dönüşüm Çözümleri Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Ilıkcan, İbrahim Emre Çorak ve Olıver Sebastıa Sheehan ortaklığında kuruldu.

Migros'tan akıllı saat müjdesi! Dev marka akıllı saatin fiyatı sadece 359 TL! İşte 14 Haziran 2023 fiyat listesi...

Migros, birbirinden eşsiz akıllı saatleri satışa çıkardı. Bu saatler arasında Apple'dan Xiaomi'ye, Samsung'dan Reeder'a birbirinden farklı cihazlar bulunuyor. Peki, Migros'ta hangi akıllı saat ve akıllı bileklikler satılıyor? İşte 14 Haziran 2023 fiyat listesi...

TOGG'da flaş gelişme! Bir özellik daha eklenecek

Türkiye'nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası TOGG'un 2023 yılının ilk çeyreğinde pazara sunacağı doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı C-SUV, akıllı yaşam çözümleri sağlayan son derece yetenekli bir akıllı cihaz olarak karşımıza çıkacak.

Elinde dolar olanlar aman dikkat! İslam Memiş ''akıllıca değil'' diyerek uyardı! Başınızı taştan taşa vuracaksınız!

Piyasa uzmanı İslam Memiş, elinde dolar olanlar ve dolar yatırımı yapanlara ''akıllıca değil'' diyerek uyarıda bulundu. Başınızı taştan taşa vuracaksınız! İşte İslam Memiş dolar yorumu...

Toplu taşımada yenilik! Akıllı otobüs dönemi başlıyor!

HAVELSAN ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaya konulan "Akıllı Ulaşım Projesi" ile birlikte görüntü işleme teknikleri kullanılıp daha konforlu ve güvenli bir toplu taşıma hizmeti sunulmuş olacak. İşte detaylar…

Türk Telekom’un yerli eSIM teknolojisi akıllı telefonlar için hazır! Ek ücret ödemeden yararlanın

Türk Telekom, mobil dünyada çığır açan yerli eSIM teknolojisini yeni çıkan tüm akıllı cep telefonlarında kullanıma sunuyor. Türk Telekom kullanıcıları, yüzde yüz yerli teknolojiyle üretilen eSIM hizmetinden numaralarını değiştirmeden ve ek ücret ödemeden yararlanabilecek.

Türk Telekom'dan çığır açan yenilik eSIM! işte eSIM uyumlu akıllı telefonlar listesi

eSIM ile atağa kalkan Türk Telekom, mobil dünyada çığır açan bu yeniliğini onu destekleyen ve son çıkan tüm akıllı cep telefonlarında kullanıma sunuyor.  Yüzde yüz yerli teknolojiyle üretilen eSIM hizmetinden numaralarınızı değiştirmeden ve ek ücret ödemeden yararlanabilirsiniz.

BİM'den akıllı telefon müjdesi! O telefonlar BİM'de indirimde! Samsung, Xiaomi... İşte 27 Temmuz 2022 fiyat listesi!

BİM, son zamanlarda mobil uygulaması üzerinden çok konuşulacak akıllı cep telefonu satışları yapıyor. Peki, BİM'de hangi akıllı cep telefonları satılıyor? BİM'de satışı yapılan akıllı cep telefonlarının fiyatları ne kadar? İşte 27 Temmuz 2022 BİM akıllı cep telefonu fiyat listesi...

1915 Çanakkale Köprüsü Akıllı Ulaşım Sistemleriyle donatıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 18 Mart'ta açılacak 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu projesine ilişkin açıklama yaptı.

Akıllı şehirler için hangi teknolojiler kullanılmalı?

Büyük şehirlerde yaşamı kolaylaştırmak için akıllı şehir teknolojileri çok önemli hale geldi. Bu uygulamalar kentleri daha yaşanılır ve daha insan odaklı kılıyor. İşte şehirleri akıllandıracak, çoğu ulaşım odaklı çözümler...

Fatma Şahin: Türkiye'nin belediyecilik vizyonu akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı!

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin belediyecilik vizyonu yeşil ekonomi, akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı." dedi.

Akıllı Ulaşım Çözümleri Haberi

Akıllı Ulaşım Çözümleri

Talihin cilvesine bakın ki, toplantı trafik nedeniyle bir saat geç başladı. O günkü trafik sıkışıklığının kurbanlarından biri de konferansın konuşmacılarından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başkanı Tayfun Acarer'di. Konferansın yapıldığı Maslak'a ulaşması iki buçuk saat süren Acarer ve Türkiye Bilişim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı sorunun çözümü için "akıllanmamız" gerektiğini vurguladılar... Evet, ya akıllanacağız ya da her akılsız kent gibi  çile çekmeye ve fırsatları kaçırmaya devam edeceğiz!


Sözlerini tam da bilmiyorum ya...

Son zamanlarda dilimde bir İstanbul

türküsü: "Arabacı arabacı...

İşte sana ben kiracı...

Arabacı sür! -Nereye? Beyoğlu'na...

-Nereye? Üsküdar'a...

Haydindi tıkır tıkır yallah yallah..."

 ***

İstanbullu'nun araba tutkusu eski...

Ancak Tanzimat'a kadar arabaya padişah dışında binen pek yok...

Yalnızca şeyhülislam ve kazaskerler...

Devlet ricali rütbesine göre atla yolculuk yaparmış...

Halk derseniz; yaya...

II. Mahmud başka devlet büyüklerine de izin vermiş...

Ama asıl yaygınlaşma...