15 / 05 / 2024

Akkuyu santral çalışmaları

Akkuyu santral çalışmaları

Akkuyu ve Sinop’ta kurulacak santrallerde çalışmalar devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu ve Sinop’ta kurulacak santrallerde 7 bin kişi istihdam edileceğini açıkladı...

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

Mersin'in Gülnar ilçesine yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşte santral inşaatında son durum...

Kepez-Santral dönüşüm projesinde temel atma çalışmaları sürüyor!

Antalya'da Kepez ve Santral mahallelerinde Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriliyor. Kepez kentsel dönüşüm projesinde temel atma çalışmaları sürüyor. 

Antalya Kepez-Santral projesinde hafriyat çalışmaları başladı!

Türkiye’nin en büyük ve sorunsuz kentsel dönüşüm projesi Kepez-Santral projesinde hafriyat çalışmaları başladı

3. nükleer santral için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22. Dünya Petrol Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, 3. nükleer santral için çalışmaların başladığını açıkladı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temel kazma çalışmaları başlıyor!

Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili açıklama yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Akkuyu Nükleer Santrali'nde bir ay içinde temel kazma çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Manisa'da jeotermal santral çalışmaları için acele kamulaştırma!

Manisa İli Sınırları İçerisinde Yer Alan 2012/27 Numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsat Sahasında Yapımı Devam Eden Jeotermal Enerjiye Dayalı Santral Çalışmaları Kapsamında Bazı Taşınmazların acele kamulaştırılması kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Türk Akımı ve Akkuyu için çalışmalar başlıyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Türk Akımı boru hattı projesi ve Akkuyu nükleer santralinde çalışmaların tekrar başlaması için siyasi karar alındığını söyledi.

Türkiye, üçüncü nükleer santral için yer tespit çalışmalarına hız verdi!

İlk iki nükleer santralle ilgili süreçleri devam ettiren Türkiye, üçüncü santral için de yer tespit çalışmalarına hız verdi. Marmara'ya inşa edilmesi beklenen santral için Amerikalı ve Çinli şirketler çalışmalara şimdiden başladı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışmalar durdu mu?

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki çalışmaların durduğu yönündeki iddialara ilişkin, "Hayır. Şu aşamaya kadar bize ulaşmış herhangi bir şey söz konusu değil. " dedi.

Akkuyu Nükler Güç Santrali'nde çalışmalar devam ediyor!

Rus resmi haber ajansı Ria Novosti'nin resmi kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Akkuyu NGS çalışmalarının, medyada yer alan "çalışmalar durduruldu" iddialarının aksine, devam ettiği ifade edildi.

Ahmet Davutoğlu, 3'üncü nükleer santral için çalışmaların başladığını açıkladı!

Başbakan Davutoğlu, "3'üncü nükleer santrali yeterli insan unsuru yetiştikten sonra 2018-2019'dan itibaren yüzde 100 milli bir şekilde yapma konusunda gerekli çalışmaları başlatma talimatı verdim" dedi...

Akkuyu’da nükleer santral hazırlık çalışmaları bitmek üzere!

Rusya nükleer enerji ajansı Rosatom Başkanı Sergey Kriyenko, Mersin Akkuyu’da inşa edilecek nükleer santralle ilgili hazırlık çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Vladimir Putin’e nükleer santral inşaatları ile ilgili bilgi verdi...

EÜAŞ: Sinop Nükleer Santrali için etüt çalışmaları başladı!

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (Eüaş) Genel Müdürü Halil Alış, Sinop Nükleer Santral Projesi ile ilgili binlerce sayfalık çalışmaların hazırlandığını belirterek, santralle ilgili etüt çalışmalarına da başlandığını vurguladı....

Akkuyu santral çalışmaları Haberi

Akkuyu santral çalışmaları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ve Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün 2018 yılı bütçelerinin görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başladı.

Bakanlığının 2018 yılı bütçesine ilişkin sunum yapan Albayrak, dünyada elektrik üretiminin yüzde 11'inin nükleer enerjiden sağlandığına işaret ederek, yarısı Fransa, ABD ve Japonya'da olmak üzere dünyada 448 nükleer santralin işletmede, 58 tanesinin ise inşa halinde olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'de hayata geçmesi planlanan 3 nükleer güç santrali projesi için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Akkuyu ve Sinop’ta kurulacak santrallerde önemli aşamalar kaydedilmiş olup, üçüncü santral için yer belirleme çalışmaları devam etmektedir. İlk 2 proje dörder reaktör ve toplam 9...