29 / 04 / 2024

Akkuyu Santrali açılış

Akkuyu Santrali açılış

ULUSLARARASI Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Akkuyu Nükleer Santralı’nın 2020 yılında üretime başlamasının gerçekçi olmadığını dile getirdi..

Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılıyor! İlk yakıt getirildi

Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni bugün gerçekleşti. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus lider Vilademir Putin uzaktan canlı bağlantı ile katıldı. Cumhurbaşkanı

Sinop'ta 1 milyon 100 bin TL yatırımla beton santrali açıldı! Beton santrali nedir nerelerde kullanılır?

Sinop’un Durağan ilçesinde 1 milyon 100 bin TL yatırım yapılarak kuru beton santrali açıldı. Söz konusu santralde üretilen betonlar bina, yol, köprü yapımı gibi çeşitli inşaat uygulamalarında kullanılacak.

Tufanbeyli Termik Santrali'nin açılış töreni bugün gerçekleşecek!

İstanbul, İzmit ve Antalya’dan sonra gövde gösterisi sırası Adana'da... Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Tufanbeyli Termik Santralı'nın açılış törenine katılacak.

Aksa Göynük Enerji Termik Santrali açıldı!

Aksa Enerji tarafından temeli 2012 yılında atılan, Aksa Göynük Enerji Termik Santrali'nin açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Aksa Göynük Enerji Termik Santrali açıldı!

Aksa Göynük Enerji Termik Santrali'nin açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kayseri'de GES açılışı yapıldı!

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı Güneş Enerjisi Santrali 'nin ( GES ) açılış törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katıldı.

Kayseri OSB Güneş Enerjisi Santrali açıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Güneş Enerjisi Santrali'nin açılış töreninde, yıllardan bu yana uğraştıkları konuların meyvesini almaya başladıklarını söyledi.

Kırşehir’de rüzgar enerji santrali açılışı yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polat Enerji tarafından Kırşehir'in Mucur ilçesi Geycek mevkiinde yapılan, 285 milyon dolarlık yatırım bedeline sahip Geycek Rüzgâr Enerji Santrali'nin (RES) açılış törenine katıldı.

Bakan Güllüce'den Akkuyu Santrali açıklaması!

Akkuyu Santrali'nin yapımını engelleme çabalarına dikkat çeken Bakan Güllüce, "Türkiye'nin gelişmesini istemeyen güçler var ama vatandaş bunları yemiyor" dedi..

1977 yılında Haliç'te kanal açılıyormuş!

1977 yılında Haliç'te kanal açılıyormuş. Santralin deniz olan bağını yeniden kurmak ve Silahtarağa Elektrik Santrali'ne kömür taşıyabilmesi için Haliç'e 700 metrelik bir su kanalının açılmasına başlanmış.

Balabanlı Rüzgar Enerji Santrali açıldı!

Borusan EnBW Enerji Şirketi tarafından Tekirdağ' ın Muratlı ilçesinde kurulan Balabanlı Rüzgar Enerji Santrali’ nin açılışı gerçekleştirildi.Törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katıldı...

Kangal Rüzgar Enerjisi Santrali açıldı!

Sivas'ta, Kangal Rüzgar Enerjisi Santrali'nin açılışını gerçekleştiren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Türkiye'nin en büyük ihtiyacının enerji olduğunu söyledi.Enerjide dışarıya bağımlılığı azalttığımız ölçüde tam bağımsız ülke oluruz dedi...

Soma zeytinlikleri için karşı dava açılıyor!

Geçtiğimiz Mayıs ayında Soma Kolin Termik Santrali'nin yapımı için zeytinliklerin kamulaştırmasına Somalılar ve Greanpeace tarafından karşı dava açılıyor.Soma Kolin Termik Santrali'nin yapımı için acele kamulaştırma yapılmıştı...

Akkuyu Santrali açılış Haberi

Akkuyu Santrali açılış

ULUSLARARASI Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Akkuyu Nükleer Santralı’nın 2020 yılında üretime başlamasının gerçekçi olmadığını dile getirdi. Santralın gecikmeli olarak 2022 yılında üretime geçeceğine yönelik açıklamaları yorumlayan Kumbaroğlu, “Bu santral yapılacaksa da geç yapılsın ama güvenlik endişesi yaratmadan yapılsın” dedi.


Kumbaroğlu, Türkiye’nin enerji politikaları üzerinden yapılan tartışmaların genellikle nükleer odaklı sürdürüldüğünü belirterek, dünya genelinde söz sahibi olan tüm ülkelerin güneş enerjisi başta olmak üzere farklı alanlarda da önemli enerji planlamaları ürettiğini söyledi.


GEÇ OLSUN

Kumbaroğlu, Türkiye’nin ilk nükleer projesi olacak Mersin Akkuyu Santralı için planlanan süreçlerin, öngörülerin gerisinde kaldığı ve ilk üretimin 2022’de olacağı iddiasını Hürriyet’e değerlendirdi. Nükleer santral inşaatında en deneyimli ülkelerden biri olan Fransa’da bile bir nükleer santral inşaatının 4 yılda tamamlanamadığına dikkati çeken Kumbaroğlu, sözlerini...