17 / 05 / 2024

Akkuyu türk şirketlere ne kadar ilave gelir sağlayacak

Akkuyu türk şirketlere ne kadar ilave gelir sağlayacak

Akkuyu NGS Elektrik Üretim AŞ’nin Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, 20 milyar dolara mal olacak projenin Türk işletmelere 7.8 milyar dolarlık ilave gelir sağlayacağını söyledi

Türk şirketleri Akkuyu’dan 4,3 milyar dolarlık işi üstlendi!

Akkuyu Nükleer A.Ş Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, Türk şirketlerinin Akkuyu projesinde şu ana kadar 4,3 milyar dolarlık iş aldığını belirtti.

Libya’dan Türk şirketlere çağrı: Gelin ülkemizde petro kimya tesisi yapın!

Türkiye-Libya Yuvarlak Masa Toplantısı, Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Mohamed Al-Hawij ve iki ülke iş insanlarının katılımlarıyla yapıldı. Libyalı bakan, Türk şirketlere Libya’da petrokimya tesisi kurma teklifinde bulundu.

Akkuyu'da işler karşıtı. Projeden Türk'ün adını silmek istiyorlar

Akkuyu Nükleer AŞ, genel yüklenicisi IC İçtaş İnşaat ile sözleşmelerini feshettiklerini açıkladı. IC İçtaş İnşaat’tan yapılan açıklamada Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin sözleşmeyi feshederek, projedeki Türk paydaşlığını ortadan kaldırmaya çalıştığını savundu.

TÜRKŞEKER'e ait 6 ildeki 108 bin metrekarelik gayrimenkul 51 milyon TL'ye satıldı!

TÜRKŞEKER’e ait olan gayrimenkuller de el değiştirmeler hızlandı. 6 farklı ilde 108 bin metrekare büyüklükteki gayrimenkulün devri, 51 milyon Türk Lirası bedelle özel kişi ve şirketlere gerçekleştirildi.

Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy'den Türk şirketlere yatırım çağrısı!

Ukrayna-Türkiye ilişkilerini değerlendiren Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy yaptığı açıklamada "Daha fazla Türk şirketi bekliyoruz. Sadece devlet finansmanı olan projelere değil, özellikle bu sene devreye sokmak istediğimiz kamu-özel ortaklığı projelerinde de görmek isteriz." diye konuştu.

Akkuyu’nun inşaat işleri Türk firmalara emanet!

Akkuyu’nun inşaatında kullanılması planlanan 2,3 milyon metreküp beton, 12 bin 300 vana ve 21 bin kilometre kablo için ihaleler düzenlenecek. Türk firmaları için doğacak bu iş birliği fırsatları, nükleer enerji sektörünün devlerini bu yıl yedinci defa İstanbul’da bir araya getirecek Nükleer Santrall

Ahmed Twar Al-Kawari: Türk firmalara daha çok iş vermek istiyoruz!

Expo Turkey By Qatar’ın ikinci gününde iş dünyası Türk-Katar İş Zirvesi’nde buluştu. Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Kawari, “Türk şirketlere daha çok iş vermek istiyoruz” dedi.

EBRD'den Türk şirketlere TL cinsi kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türk şirketlerine TL cinsi kredilerle destek olma kararı aldı. EBRD Türkiye Direktörü Marquet, “Kur riskini elimine edeceğiz” dedi.

European Property Awards'ta Türk şirketlere ödül yağmuru!

European Property Awards’a 2016-2017’de bu yıl Türk konut geliştiricileri ve mimarlık şirketlerimiz bir çok ödül aldı.

Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Santrali projeleri yarın görüşülecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın gerçekleştirecekleri görüşmede, Türk Akımı boru hattı ve Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projelerini görüşecek.

Türk Akımı ve Akkuyu için çalışmalar başlıyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Türk Akımı boru hattı projesi ve Akkuyu nükleer santralinde çalışmaların tekrar başlaması için siyasi karar alındığını söyledi.

Rusya inşaatta Türk işçi çalıştırabilecek şirketler listesi genişletti!

Rusya Hükümeti, Türk vatandaşlarını işe alabilecek şirketler listesini genişletti. Kararnamede, belirlenen projelerde Türk işçi çalıştırmasına izin verilen şirketlere, Rönenans İnşaat, Gama, Limak, IC İçtaş gibi bazı şirketler de eklendi.

Türk firmalar, Silikon Vadisi’nde yerini almaya hazırlanıyor!

Türk firmalar, Silikon Vadisi’nde yerini almak için harekete geçti. KOSGEB,Vadi’ye giden şirketlere 11 milyon liralık destek verecek.

Akkuyu türk şirketlere ne kadar ilave gelir sağlayacak Haberi

Akkuyu türk şirketlere ne kadar ilave gelir sağlayacak


Rauf Kasumov, gazetemizin Ankara Temsilciliğini ziyaret ederek Akkuyu Nükleer projesinin detaylarını anlattı. Santral hisselerinin yüzde 49’unun yerli ve yabancı ortaklıklara açık olduğunu kaydeden Kasumov, Genel Müdür Alexander Superfin’in daha önce Türkiye’den 4-5 ciddi teklif aldıklarına ilişkin açıklamalarını da hatırlatarak Akkuyu NGS’nin ÇED Raporu değerlendirme sürecinin devam ettiğini söyledi. Kasumov, yılın ilk yarısında pozitif karar beklediklerini kaydetti. Rauf Kasumov, ilk ünite inşaatının ise 2016 yılı Ocak ayında başlamasının öngörüldüğünü bildirdi.


Tüm unsurların proje takvimine uygun olarak ilerlemesi halinde, reaktörde 2020 yılı ortasında elektrik üretiminin başlamasının hedefl endiğine dikkat çeken Rauf Kasumov, diğer 3 ünitenin ise birer yıllık aralarla devreye girmesi ve 2023 yılında tüm projenin bitirilmiş olması beklendiğini aktardı.


Türkiye’de nükleer enerji tesisinin inşa edilmesinin ülkenin ekonomik gelişmesi için iyi bir teşvik...