17 / 05 / 2024

akm 1946 - 1977 sergisi

akm 1946 - 1977 sergisi

Türkiye’deki modernleşme sürecinin mimarlık ve üretimdeki yansımalarını inceleyen Modernin İcrası: ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ, 1946-1977 sergisi, Ankaralılar’la buluştu.

Numan Kurtulmuş: AKM'nin uygulama faslındayız!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "İstanbul'daki AKM'nin artık uygulama faslındayız. Yıkımlar başladı ve ondan sonra yeni binanın yapımıyla ilgili TOKİ sorumluluğu üzerine aldı. TOKİ üzerinden binanın yapımı inşallah 2019 yılı Mart ayı içerisinde bitirilecek." diye konuştu.

Yenilenen AKM’ye İstanbul’un ihtiyacı var!

Ünlü yönetmen Derviş Zaim, yenilenen AKM porjesi ile ilgili olarak ''Böyle bir merkeze şu an İstanbul’un çok ihtiyacı var” dedi.

İşte AKM'nin eski hali!

Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışı, 19 Mart 1960 Cumartesi günü gerçekleşti. İşte AKM açılışından görüntüler..

Mimar Doğan Kuban: AKM için keşke yarışma açsalardı!

Duayen mimar Doğan Kuban, Gazete Habertürk'ten Kübra Par ile röportaj gerçekleştirdi. Kuban, Murat Tabanlıoğlu'nun AKM projesini de yorumladı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mustafa Tuna'ya AKM talimatı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki AKM'ye benzer bir projeyi Ankara'da bulunan AKM alanında da hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Murat Tabanlıoğlu: AKM'yi yaparken Berlin'den ilham aldım!

AKM'nin kendisi için bir vefa projesi olduğunu ifade eden Mimar Murat Tabanlıoğlu, "Dört dörtlük bir opera ve bale salonu yapıyoruz. Berlin'den ilham aldım. Berlin'de operanın yanına dev ekran kurulmuş. Dileyen herkes temsilleri Taksim Meydanı’ndan da izleyecek" dedi. 

Ulvi Alacakaptan: Yeni AKM gıptayla bakılacak bir proje!

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin yenilenmesiyle ilgili açıklama yapan Sinema ve tiyatro oyuncusu Ulvi Alacakaptan, "AKM'nin yapılacak olmasına çok sevindim" dedi.

Yeni AKM 2019'da tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı Yeni Atatürk Kültür Merkezi projesi tüm Türkiye'yi heyecanlandırdı. Yeni AKM 2019'da tamamlanacak.

Haldun Dormen: AKM projesi için harika bir olay!

Yeni AKM projesini değerlendiren Haldun Dormen, "Yeni AKM projesi tüm İstanbullular için harika bir olay." dedi.

Mimarlar Odası: AKM'yi yıkmak suçtur!

Yeni AKM projesine Mimarlar Odası'ndan itiraz geldi. Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu, “AKM’yi yıkıma terk etmek de yıkmak da suçtur. Hukuki girişimde bulunacağız” dedi.

İşte AKM'nin içinden yıllar sonra ilk fotoğraflar!

Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM)yıllar sonra ilk hali görüntülendi. Yıkımına karar verilen AKM'nin içindeki tahribat dikkat çekti. İşte AKM'nin içinden yıllar sonra ilk fotoğraflar...

AKM projesi ön yargıları kırdı!

Yeni AKM projesiyle ön yargıların kırıldığını ifade eden Mimar Murat Tabanlıoğlu, " Annem bana eskiden ‘O binaya dokunulamaz babanın yaptığı binayı bozuyorsun’ derdi. Ama şunu iddialı söylüyorum. Yaşasaydı babam da bu binayı çok severdi." dedi. 

Hüsrev Hatemi: Yeni AKM çok daha iyi olacak!

Şair, yazar Hüsrev Hatemi, tatürk Kültür Merkezi'nin yenilenmesi projesine ilişkin, "Yeni AKM tahmin ediyorum ki çok daha iyi olacak." dedi

akm 1946 - 1977 sergisi Haberi

akm 1946 - 1977 sergisi


Atatürk Kültür Merkezi’nin mimarlık tarihi içerisindeki yerinin izlendiği, 21 Eylül 2012 - 6 Ocak 2013 tarihleri arasında sergilendiği SALT Galata’da büyük ilgi gören Modernin İcrası: ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ, 1946-1977 sergisi, Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) Mimarlık Merkezi’nde 24 Ocak Perşembe günü ziyarete açıldı.    



SALT tarafından, Kalebodur desteği, TSMD ve Tabanlıoğlu Mimarlık katkılarıyla Ankara’da gerçekleşen serginin küratörlüğünü Pelin Derviş ve Gökhan Karakuş üstleniyor. Sergi, AKM’nin mimarisi ve yapımına dair bir kavrayış sunabilmek üzere kilit arşiv belgelerine odaklanarak, binanın zorlu ve incelikli tasarım ve yapım süreçlerini ortaya çıkarıyor. 


Mimari, toplum ve yapılı çevre arasındaki ilişkileri inceleyen sergi, AKM özelindeki aktörleri ve tasarımlarını ortaya koyuyor. Bu proje için Kalebodur tarafından özel olarak ürettirilen AKM maketi, binanın mimarisinde izleyicinin erişemediği yapılanmayı okumayı...