30 / 04 / 2024

akm yıkım ruhsatı

akm yıkım ruhsatı

Beyoğlu Belediyesi'ne AKM'nin yıkılması için başvuru yapan Yeni Yapı-TACA İnşaat Sanayi ve Ticaret Ortak Girişimi'nin başvuru kabul edildi. 

Yıkım ruhsatı nedir? 

Risk taşıyan binaların yıkılması için belediyelerden alınan resmi yıkım izni yıkım ruhsatı olarak adlandırılır. Bu izin tehlikeli veya sağlık açısından riskli olduğu tespit edilen binaların güvenli bir şekilde yıkılabilmesi için gereklidir. Bu izin bazı yapılar için zorunludur.

Cebeci İnönü Stadı'nın yıkımı başladı! Millet Bahçesi yapılacak!

Yerine millet bahçesi inşa edilecek olan Cebeci İnönü Stadı'nın yıkım çalışmaları için Çankaya Belediyesi tarafından yıkım ruhsatı verildi

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan mevcut yapıların yıkılması için ruhsat alınması gerekiyor. Peki yıkım ruhsatı dilekçesi örneği nasıl hazırlanıyor? İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2021... 

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2020!

Bir arsa üzerinde yer alan mevcut yapıların yıkılması için ruhsat alınıyor. Ruhsat için dilekçe hazırlanması gerekiyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2020...

Seferihisar’daki kaçak bina için yıkım ihalesi!

İzmir Seferihisar Bengiler Mahallesi 6274 sokak numara 17'de işletme ruhsatı verilen kaçak bina yıkım kararı verildi. 2 yıl gecikmeli olarak bina için yıkım ihalesi yapılacak...

AKM’nin yıkımı tamamlandı!

Taksim’de yer alan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkım çalışmaları yaklaşık olarak 3,5 ay sonunda tamamlandı.

AKM'nin yıkımında sona gelindi!

Taksim’de yer alan Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkım çalışmalarında sona gelindi. AKM'den geriye küçük bir bölüm kalmış hali havadan görüntülendi.

AKM'nin yıkımının yüzde 90'ı tamamlandı!

Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkımı yüzde 90 oranında tamamlandı. Sahnenin de yıkımıyla kaba yıkım kısa süre sonra bitecek.

Yıkımı devam eden AKM ilk kez içeriden görüntülendi!

Taksim Meydanı’nda yer alan Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) yıkım çalışmaları ilk kez içeriden görüntülendi.

AKM'nin yıkımı bir ay içerisinde tamamlanacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) projesi kapsamında eski binanın yıkım çalışmasının gelecek ay tamamlanacağını belirtti.

AKM'de yıkım havadan görüntülendi!

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yıkım hızla devam ediyor. Yıkım çalışmaları havadan görüntülendi...

AKM'de yıkım başladı!

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yıkım çalışmaları başladı. Yıkım çalışmaları sırasında  çevreye zarar verilmemesi için hassasiyet gösteriliyor. 

Abdi İpekçi Spor Salonu yıkımıyla asbest tehlikesi gündemde!

İstanbul’da kentsel dönüşümle birlikte ortaya çıkan asbest tehlikesi AKM’nin ardından Zeytinburnu’ndaki Abdi İpekçi Spor Salonu yıkımıyla da gündeme gelmeye başladı. 

akm yıkım ruhsatı Haberi

akm yıkım ruhsatı

Yeni Yapı-TACA İnşaat Sanayi ve Ticaret Ortak Girişimi tarafından AKM'nin yıkılması için karar verilmesi amacıyla Beyoğlu Belediyesi'ne başvuru yapıldı. Başvuruda, ada, parsel, kapı numarası ve adresi yazılı yapının yıkımı sırasında, komşu binaların cinsi tespit edilerek zarar görmemeleri için gerekli tüm önlemlerin alınacağı belirtilerek, "Yol cepheleri taşıt ve yaya trafiğini engellemeyecek şekilde tahta perde ile çevrilecektir. Yıkım esnasında su kullanılarak tozların çevreye zarar vermesi önlenecektir. Yıkımdan çıkacak molozlar tümüyle kaldırılacaktır. Bu şartları uygulayacağımı taahhüt ediyor ve elektrik, su dahil her türlü sorumluluğu sonuçlarıyla birlikte üstleniyorum." denildi. 

Beyoğlu Belediyesi başvuruyu değerlendirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, belediye 13 Şubat'ta yıkım için gerekli izni verdi. "Yapı Yıkım İzin Belgesi"nde yıkılacak yerin adresi ve kime ait olduğu bilgisi yer aldı. 

Teknik Başkan Yardımcısı İlhan...