05 / 05 / 2024

Akmerkezde kardeş davası

Akmerkezde kardeş davası

İş dünyasının önde gelen grubu Akkök Holding’de kardeş kavgası büyüdü. Ömer Dinçkök, ağabeyinin oğlu Raif Dinçkök’e ‘Akmerkez’i kötü yönetiyorlar’ iddiasıyla dava açtı. Kardeşler, Aksa Akrilik’te de mahkemelik...

Koçarslan kardeşlerin miras kavgası kızıştı: Babadan miras kalan 108 milyon TL'lik 3 gayrimenkul satılıyor!

Reina ve Galatasaray adası Suada gibi bir dönemin gözde eğlence merkezleri başta olacak şekilde birçok yatırıma sahip Koçarslan kardeşlerin miras davasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Tapu iptal davaları, ayni haklara zarar verecek nitelikte olan, usulsüz ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle açılan davalardır. Genelde tescil davası ile açılan bu tür davalardan biri de kardeşler arası tapu iptal davasıdır. Peki kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Kardeşlerden biri mal paylaşımına itiraz ederse ne olur? Kardeşler arası mal paylaşımı davası ne kadar sürüyor?

Mal paylaşımı özellikle kardeşler arasında meydana gelen bir yasal süreçtir. Kendi aralarında anlaşamayan kardeşler hangi yollara başvurabilir? İşte o detaylar!

Dr. Mehmet Öz ile kardeşinin 185 milyonluk gayrimenkul davası ABD'ye sıçradı!

Ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz ile kardeşi Nazlım'ın gayrimenkul davasında sular durulmuyor. Mehmet Öz ile kardeşinin 185 milyonluk gayrimenkul davası ABD'ye sıçradı.

Tapu iptal davası nasıl açılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasının vefatından sonra köyde bulunan tarlalarının tapusunu kendi üzerine alan kardeş için tapu iptal davası açılıp açılamayacağı soruldu.

Doktor Mehmet Öz’e kız kardeşinden kira geliri davası! 

Dünyaca ünlü Doktor Mehmet Öz'ün kız kardeşi Nazlım Öz, babalarının vefatından sonra Mehmet Öz'ün kira gelirlerini kendisine göndermediğini öne sürerek dava açtı. 

Kardeşler arasında ecrimisil davası açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper '1993 yılında evlendim ve eşimle, babam ve annemin yanına yerleştim. Bir yıl kadar sonra babam vefat etti. 2019'da annem vefat etti. Onlara ait ev nedeni ile kardeşlerle aramda ihtilaf çıktı. Onların benden ecrimisil talep etme hakları var mı?' sorusunu yanıtladı.

Kardeşler arasında miras nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yurt dışında yaşıyoruz. 3 çocuğumuz var. Oğlum bize bakıyor, onunla kalıyoruz. Türkiye’deki gayrimenkullerimizi ona bırakmak istiyoruz. Nasıl bir yol izlemeliyiz ki kız kardeşleri miras davası açmasın, açsalar bile bir şey elde edemesinler?' sorusunu yanıtladı.

Zeynep Korel babasının mirası için izale-i şüyu davası açtı!

Mirasçılık (veraset) belgesi almak için Hülya Darcan ve kardeşi Bergüzar Korel’e dava açan Zeynep Korel, veraset ilamı davası sonrasında payına düşeni almak için izale-i şüyu (ortaklığın giderilmesi) davası açtı.

Zeynep Korel'den kardeşi Bergüzar Korel'e miras davası!

Daha önce annesi Hülya Darcan ve kardeşi Bergüzar Korel hakkında suç duyurusunda bulunan Zeynep Korel mirasçılık belgesi almak için dava açtı. 

Tapu iptal davası hangi durumlarda açılır?

Babam bize 1'er daire verdi. Ben ufak çaplı icra dosyam olduğundan, tapuyu 2 oğlumun üzerine yaptım, sonra oğlumun da icra problemleri çıktı. Daireyi veren babam sağ, kardeşlerim sağ, olayları biliyorlar. Tapu iptal davası açabilir miyim? sorusunu yanıtladı.

Gayrimenkul zengini Kasım Pırlant'a babalık davası resmen açıldı!

Ünlü iş adamı, AVM zinciri sahibi, gayrimenkul zengini Kasım Pırlant'ın babaları olduğunu iddia eden Henry Kevin Jackson ve Candice Jackson kardeşlerin hukuk mücadelesi resmen başladı. Kardeşler, Pırlant'a babalık davası açtı.

Gayrimenkul zengini Kasım Pırlant'a babalık davası!

ABD'nin Chicago kentinde doğup büyüyen Henry Kevin Jackson  ve Candice Jackson kardeşler, yaklaşık 9 bin kilometre yol kat ederek geldikleri İzmir'de, babaları olduğunu iddia ettikleri işadamı Kasım Pırlant'a babalık davası açmaya hazırlanıyorlar. 

Akmerkezde kardeş davası Haberi

Akmerkezde kardeş davası


İş dünyasının önde gelen grubu Akkök Holding’de kardeş kavgası büyüdü. Ömer Dinçkök, ağabeyinin oğlu Raif Dinçkök’e ‘Akmerkez’i kötü yönetiyorlar’ iddiasıyla dava açtı. Kardeşler, Aksa Akrilik’te de mahkemelik.


Türk sanayisinin önde gelen gruplarından Akkök Holding'in hissedarları Ali Raif Dinçkök ve Ömer Dinçkök kardeşler arasında süren yönetime dair anlaşmazlıklar bu kez ünlü AVM Akmerkez'e taşındı. 


Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın pay sahiplerinden Ömer Dinçkök, şirketin Yönetim Kurulu Üyesi olan yeğenleri Raif Ali Dinçkök, Alize Dinçkök Eyüboğlu ve Akkök Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman aleyhine "Yönetim Kurulu (YK) üyesi oldukları şirketi hukuka aykırı yöneterek zarara uğrattıkları iddiası" ile sorumluluk davası açtı. 


Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın KAP'a yaptığı açıklamada, "Şirketimiz pay sahiplerinden Ömer Dinçkök tarafından, İstanbul 18. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2014/1080E sayılı dosyası ile Yönetim...