16 / 05 / 2024

akp izmir milletvekili adayı Cemil Şeboy

akp izmir milletvekili adayı Cemil Şeboy

Mimar ve Buca Belediye Eski Başkanı Cemil Şeboy, AKP İzmir Milletvekili Adayı oldu. Peki, Cemil Şeboy kimdir? Cemil Şeboy, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Cemil Şeboy..

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

YSK 2023 milletvekili sayısını il il peş peşe açıkladı! İstanbul Ankara İzmir ve diğer iller kaç milletvekili çıkaracak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) YSK il il milletvekili sayısını peş peşe açıklandı. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller kaç milletvekili çıkaracak? İşte detaylar...

AKP’li isimden memurları kızdıran ‘maaş’ açıklaması

AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in memur maaşlarına yönelik yaptığı açıklama büyük tepki topladı.

Mahmut Atilla Kaya'dan İzmir'deki metro çalışmalarına ilişkin açıklama!

Halkapınar-Otogar metrosu için kullanılan izbedel, Cumhuriyet Halk Partililerin açıklamalarıyla tekrar gündeme geldi. AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya yorumlara karşı sert cevaplar verdi ve Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattını tamamlamanın öncelikli olduğunu belirtti.

Hülya Nergis: 20 yıl öncesiyle kıyaslandığında ev sahibi olmak kolaylaştı!

AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis geçen günlerde gündeme, “Şehirdeki standart çok yükseldi. Artık ev sahibi olmak, araba sahibi olmak hiç zor değil” açıklamalarıyla gelmişti. Nergis, yeni bir açıklamada bulundu.

Zülfü Demirbağ'dan Elazığ'daki depremzedeler için tepki çeken açıklama!

Deprem Araştırma komisyonuna deprem sonrasında yaşadıkları mağduriyetleri anlatmak için Elazığ Valiliği önünde toplanan depremzede vatandaşlarla konuşan AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, "Sizin sorunlarınızı çözmeye gelmediler" dedi.

Kenan Sofuoğlu kiracısına haciz gönderdi iddiası!

AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Sakarya Serdivan'da sahibi olduğu iş yerini kiralayan ve Kovid-19 sebebiyle biriken 15 bin 555 TL kira borcunu ödeyemeyen A.K. adlı kadının iş yerindeki eşyalarına haciz koydurdu. 

Fatih'te çeşmenin yerine apartman yapılmış!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı'nın, kitabesine babası Ahmet Zeki Çamlı'nın adını eklediği tarihi I. Mahmud Çeşmesi'ne ilişkin yeni belgeler paylaştı. 

İzmir'deki Kültürpark için millet bahçesi önerisi!

İzmir’in simgelerinden ve Türkiye’nin iktisat tarihinde önemli bir sembol olan Kültürpark için AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ, ‘millet bahçesi’ olsun önerisi yaptı. AKP’li vekilin teklifi, CHP’li vekillerin ve çevre aktivistlerinin tepkisine neden oldu. 

Zonguldak'ta otopark için 79 yıllık okul mu yıkılacak?

AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar “400 Yataklı Atatürk Devlet Hastanesi inşaatı yanındaki Kız Meslek Lisesi oradan kaldırılıp, otopark yapılsın” önerisi getirince büyük tepki çekti.

Ayder'e otel yapılacak! 

AKP Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Ayder Yaylası'nda bir dönüşüm başlatacaklarını belirterek, otopark ihalesi ve otel yapılacak dedi. 

Başbakan Yıldırım AKP İzmir İl Binası'nı açacak!

İki günlük İzmir ziyareti gerçekleştiren Başbakan Binali Yıldırım, 11 Mart Cumartesi günü yeniden gelerek AKP İzmir İl Binası'nı hizmete açacak.

Konutta KDV istisnasına yeni düzenlemeler gelecek!

AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk KDV istisnası uygulaması için önergelerle yeni düzenlemeler geleceğini söyledi..

akp izmir milletvekili adayı Cemil Şeboy Haberi

akp izmir milletvekili adayı Cemil Şeboy

Cemil Şeboy kimdir?

Cemil Şeboy, 1953 yılı Buca, İzmir doğumlu. Mimar ve Buca Belediye Eski Başkanı'dır.


İlk ve orta öğrenimini aynı ilçedeki Umurbey İlkokulu ile Buca Ortaokulu'nda tamamladı. Yenişehir Motor Meslek Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne kayıt oldu. Fakültenin mimarlık bölümünü 1979 yılında bitirdi. Vatani görevini kısa dönem yedek subay olarak 1981 yılında Denizli'de yaptı.


Sporla yakından ilgilenen Cemil Şeboy, gençlik yıllarında judo yaptı ve mahallenin gayri federe kulübü Asil Spor'da yıllarca futbol oynadı. 1984 yılından itibaren 2 dönem Bucaspor'da kulüp başkanlığı yapan Şeboy, 89-90 yıllarında Bucaspor'un 3.profesyonel ligden 2. lige geçmesinde faal görevlerde bulundu.


Çalışma hayatına öğrencilik yıllarında başlayan Şeboy, siyaset hayatına da erken yaşlarda atıldı. ANAP İlçe Sekreterliği ve İlçe Başkanlığı görevlerini yürüttü. 1984'te yapılan seçimlerde merkez...