28 / 07 / 2024

akredite laboratuvarı itü

akredite laboratuvarı itü

İTÜ ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğiyle eylül ayında başlatılan ‘İstanbul’da Gemi Emisyonları Ölçümünde Hizmet Verecek Akredite Bir Laboratuvarın Geliştirilmesi ve BİT Destekli Eğitim Projesi’ kapsamında Türkiye’nin ilk akredite laboratuvarı kuruluyo

Beta Test Ve Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi kuruldu!

Beta Test Ve Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Betül Şit tarafından kuruldu.

Avcılar’da üst geçit çöktü!

İstanbul Avcılar’da üst geçit E-5 ve metrobüs yolu üzerine çöktü. Olay yerinde çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi. İlk belirlemelere göre, kaza bir tankerin üst geçide çarpmasıyla meydana geldi.

Cumhur Reşit Kuzgun kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Cumhur Reşit Kuzgun kimdir? Cumhur Reşit Kuzgun, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Çevre Koruma Müdürü İşte Cumhur Reşit Kuzgun...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Işık Grup Yapı'nın laboratuvar izin belgesini iptal etti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Işık Grup Yapı Lab. İnş. Malz. ve Taah. San. Tic. Ltd. Şti.’nin “Laboratuvar İzin Belgesi”ni iptal etti ve sözleşmeyi feshetti.

Ayes Çelik Hasır ve Çit Sanayi A.Ş bilgilendirme raporunu yayınladı!

Ayes Çelik Hasır ve Çit Sanayi A.Ş Kamu Aydınlatma Platform'una bugün yaptığı yazılı açıklamada, Ayes Çelik Hasır ve Çit Sanayi A.Ş bilgilendirme raporunu yayınladı.

İzmir Anadolu Caddesi’ne 7 üst geçit daha geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu Caddesi’nde üst geçit yatırımları 7 noktada devam ediyor. Tamamı asansörlü ve yürüyen merdivenli üstgeçitler tamamlandığında, Karşıyaka ve Çiğli bölgesindeki üst geçit sayısı 18’e yükselecek.

İzmir Anadolu Caddesi’ne 7 üst geçit daha yapılıyor!

Anadolu Caddesi’ne 7 üst geçit daha yapılıyor. Tamamı asansörlü ve yürüyen merdivenli olarak tasarlanan üstgeçitler tamamlandığında, sadece Karşıyaka ve Çiğli bölgesindeki üst geçit sayısı 18’e yükselecek.

İTÜ Stadyumu nerede?

İTÜ Stadyumu nerede harita üzerinde gösteren yol tarifi var mı? İTÜ Stadyumu nerede nasıl gidilir? istanbul teknik üniversitesi (itü) stadyumu nerede? itü stadyumuna nasıl gidilir? itü stadyumu yol tarifi nasıl?

Polisan Exelans Enerji Yalıtım Sistemleri ısıya geçit vermiyor!

Polisan Exelans Enerji Yalıtım Sistemleri ısıya geçit vermiyor. Polisan, sistemle, kaliteli ürünler kullanılmasının yanında, uzman uygulamacı bayi seçiminin ön plana çıkmasını sağlayıp, yalıtım uygulamalarında olası hataların önüne geçiyor.

Bursa Yıldırım'da kaçak yapıya geçit verilmeyecek!

Büyük kentsel dönüşüm hamlesini gündemine alan Yıldırım'da artık kaçak yapıya geçit verilmeyecek. Başkan Edebali, "Kaçak yapılaşma konusunda tüm hukuki süreç harfiyen uygulanacak. Kimsenin süphesi olmasın" dedi.

Gediz Üniversitesi, 22 laboratuvar kurdu!

Gediz Üniversitesi, bazıları alanında ilk olan 22 laboratuvar kurdu, yurtiçi ve yurtdışından genç araştırmacıları İzmir'de buluşturdu. İki yılda, bazıları TÜBİTAK destekli olan 33 proje geliştirildi

Ferit Akşit kimdir?

Mimar Ferit Akşit kimdir? Mimar Ferit Akşit, bugüne kadar hangi işlere imza attı? Ferit Akşit, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Ferit Akşit...

Derya Ünal Akşit kimdir?

Mimar Derya Ünal Akşit kimdir? Derya Ünal Akşit, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Derya Ünal Akşit, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Derya Ünal Akşit..

akredite laboratuvarı itü Haberi

akredite laboratuvarı itü

Gemilerin egzoz emisyonları (baca gazları) artık Türkiye’de de ölçülebilecek. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliği ile eylül ayında başlatılan ‘İstanbul’da Gemi Emisyonları Ölçümünde Hizmet Verecek Akredite Bir Laboratuvarın Geliştirilmesi ve BİT Destekli Eğitim Projesi’ kapsamında Türkiye’nin ilk akredite laboratuvarı kuruluyor.


İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Selma Ergin’in yürüttüğü projede 6 kişilik ekip yer alıyor. Yaklaşık 800 bin liraya mal olacak proje, 9 aylık çalışmanın ardından 2014 Mayıs ayında tamamlanacak ve Türkiye’de üretilen gemi motorları ve Türk gemilerinin emisyon ölçümleri Türkiye’de yapılabilecek. Ergin, yaptıkları çalışmayla dünyanın en büyük 15 konteyner gemisinin 1 yılda yaydığı egzoz gazı salınımının 780 milyon aracınkine eşit olduğunu tespit ettiklerini belirterek, proje kapsamında oluşturulacak laboratuvarda yapılacak çalışmalarla bu motorların daha...