09 / 05 / 2024

Aksa küresel enerji pazarına mı açılacak

Aksa küresel enerji pazarına mı açılacak

Aksa, küresel enerji pazarının nabzını tutuyor. Bir yıl içerisinde 40 bin jeneratör üretimiyle birçok ülkenin enerji ihtiyacını karşılayan Aksa Jeneratör’ün Çin’de yer alan farikası dünyanın en büyük jeneratör üretim kapasitesine sahip.

Küresel petrol arzı Eylül ayında günlük 270 bin varil arttı!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından açıklanan verilere göre, küresel petrol üretiminin, Eylül ayında bir önceki aya göre günlük 270 bin varil artış göstererek, 101 milyon 570 bin varile ulaştığı bildirildi.

Uluslararası Enerji Ajansı, küresel petrol talebindeki artış tahminini yükseltti!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), bu sene için küresel petrol talebine yönelik artış tahminini günlük 240 bin varil yukarı yönlü şekilde revize etti.

2023'te küresel ticarette keskin bir yavaşlama olacak!

DTÖ, daha yüksek enerji fiyatları, daha yüksek faiz oranları ve artan gıda ve gübre faturalarının ithalat talebini azaltması beklendiğinden, önümüzdeki yıl küresel mal ticareti büyüme tahminini yüzde 3,4'ten yüzde 1'e düşürdü.

Ünlü ekonomistten 3 kıyamet senaryosu: Küresel piyasalarda tedirginlik had safhada

Küresel ısınma konusunun yanında enerji arzının da son dönemde önem kazandığı Rusya Ukrayna savaşıyla yeniden görüldü. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Kerem Alkin, küresel ekonomiyi tehdit eden 3 kıyamet senaryosunu ilk kez açıkladı.

Küresel gıda maliyetleri coştu! Buğday fiyatı 1000 dolara yaklaştı!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile birlikte Karadeniz bölgesinde tahıl ihracatı durdu. Karadeniz bölgesi ticaretindeki aksama ise buğday fiyatlarını yükseltti. İşte küresel gıda maliyetlerinde son durum...

Küresel borç miktarında rekor kırıldı!

Küresel borç miktarı, 2020 yılında koronavirüs pandemisinin de yansımalarıyla 33 trilyon dolar tutarında yükseliş kaydederek 292,6 trilyon dolar olmuştu. Peki 2021'de borçlar ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi kuruldu!

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Karım Jokar tarafından kuruldu.

IMF 2022 küresel ekonomik büyüme tahminini açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), 2022 yılına yönelik küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 4.9 seviyesinden 4.4'e düşürdü.

IMF'den küresel kripto para düzenlemesiyle ilgili uyarı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel kripto para düzenlemesinin kapsamlı ve koordineli olması gerektiğine, koordineli olmayan düzenleyici tedbirlerin istikrarı bozucu sermaye akışlarını kolaylaştırabileceğine dikkat çekti.

Küresel Bina İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küresel Bina İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi  Fatih’te 100  bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Hannarici tarafından kuruldu.

Türkiye İMSAD 45. Gündem Buluşmaları'nda küresel tedarik krizi masaya yatırıldı!

Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları’nın 45’incisinde küresel tedarik krizi masaya yatırıldı...

İstanbul Finans Merkezi, İstanbul'u küresel merkez haline getirebilir!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, İstanbul Finans Merkezi Projesi’nin İstanbul’un bölgesel ve küresel bir merkez olmasında bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Tosyalı Holding, küresel büyümesinde hız kesmiyor!

Tosyalı Holding, Türkiye’nin global çelik üreticisi olarak 3 kıtada sayıları 30’u bulan tesis ve yaklaşık 15 bin çalışanıyla küresel büyümesine devam ediyor.

Aksa küresel enerji pazarına mı açılacak Haberi

Aksa küresel enerji pazarına mı açılacak

Türkiye’de İstanbul, Çin’de Changzhou şehri, Amerika’da ise Louisiana eyaletinde üretim tesisi bulunan Aksa Jeneratör, toplamda 130 bin metrekarelik kapalı alanda 1 kVA ile 3000 kVA arası benzin, dizel ve doğalgaz yakıtlı jeneratörler, marin yardımcı jeneratörleri, aydınlatma kuleleri ve jeneratör donanımları üretiyor. 


Ülkenin jeneratör ihtiyacını karşılama ve ekonomideki hareketliliği temel alan yatırımlarıyla, jeneratör sektöründe öncü konumda olmayı hedefleyen Aksa Jeneratör, Çin, ABD ve Rusya gibi pazarların yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri, Kazakistan, İngiltere, Cezayir ve Singapur’da bulunan ofislerindeki çalışmalarıyla dünyanın birçok noktasına kesintisiz enerji götürüyor.


2019 yılında hedef 600 milyon dolar

2015 yılında ihracatta toplam 150 milyon dolar ciroya ulaşan Aksa Jeneratör, yılda toplam 40 bin jeneratör üretimi yaparak ülke ekonomisine büyük katkıda bulunuyor. Türkiye’de birçok kişiye istihdam sağlayan Aksa Jeneratör, sektöründeki pazar...