29 / 04 / 2024

Aksaray\'da çökme tehlikesi olan bina boşaltıldı

Aksaray\'da çökme tehlikesi olan bina boşaltıldı

Aksaray'da çökme tehlikesi olduğu belirtilen bina boşaltılarak mühürlendi

Milli Emlak'tan Aksaray'da yüzde 20 indirimle satılık 7 arsa!

Ortaköy Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Aksaray'da yer alan 8 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 7 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Trabzon'da heyelan tehlikesi devam ediyor: Evlerin altından su fışkırıyor!

Trabzon'da Çubuklu Mahallesi'nde 2019'dan beri devam eden heyelanlar nedeniyle evlerin altından su fışkırıyor. Hasar gören evlerin boşaltıldığı mahallede yaşayanlar, her yağmurda evlerinin çökme riskiyle karşı karşıya olduklarını belirtiyor.

Deri sektöründe tehlike çanları çalıyor! Düşük kur yüzünden pazarı kaybetme tehlikesi kapıda!

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Gürkan Gözmen, “Düşük kur nedeniyle uluslararası piyasada rekabet gücümüz zayıflıyor. Eldeki pazarları da kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya bir durumdayız” dedi.

İstanbul'da 318 binada durduk yere çökme tehlikesi var! Acil önlem alınmalı!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, İstanbul’da öncelikli olarak dönüşmesi gereken 318 bina olduğuna dikkat çekti ve binalar için 'durduğu yerde çökebilir!' açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Sultangazi'deki iki bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Sultangazi'de inşaat kazısı yapılan iki bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı.

İstanbul'da 6 katlı bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Şişli'de yer alan 6 katlı bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı.

Ankara'da bir binada daha çökme tehlikesi! Tahliye edildi!

Ankara'da bitişiğindeki inşaatının temel kazısında meydana gelen toprak kayması nedeniyle 3 katlı Saadet Apartmanı'nı çökme riski nedeniyle tahliye edildi.

Aksaray'da bir binanın balkonu çöktü!

Aksaray'da bir binanın balkonunun, evin giriş kapısının üzerine çöktü. Çökme sonucu mahsur kalan 75 yaşındaki kadın itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. 

TOKİ Konya ve Aksaray'da 4 bin 780 konut inşa ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda hayata geçirilen ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca yürütülen 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında, Konya ve Aksaray'da 4 bin 780 konut hayata geçiriliyor.

Çankaya'da çökme riski olan binanın yıkım çalışmaları başladı! 

Ankara Çankaya'da çökme riski bulunduğu için boşaltılan binanın yıkımı kontrollü olarak yapılıyor.

Çankaya'da çökme tehlikesi olan bina makaslanarak yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da temelinde boşluk olduğu için çökme tehlikesi bulunan binanın yukarıdan makaslanarak yıkılacağını dile getirdi.

Lübnan'da 1600 Suriyelinin yaşadığı binalar çökme riski nedeniyle boşaltılıyor!

Lübnan makamları, güneydeki Cenub kentine bağlı El-Bisariyye bölgesinde yaklaşık olarak 1600 Suriyeli mültecinin yaşadığı ve çökme tehlikesi olan 4  binadan meydana gelen kompleksi boşaltıyor...

Çökme tehlikesi olan Yerebatan Sarnıcı ne olacak?

Geçtiğimiz günlerde restore edilen Yerebatan Sarnıcı'nın ziyarete kapalı bölümünde yer alan sütunlarda çökme tehlikesi olduğu saptanmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel, sarnıç için çalışmaların hemen başlaması gerektiğini dile getirdi.

Aksaray\'da çökme tehlikesi olan bina boşaltıldı Haberi

Aksaray\'da çökme tehlikesi olan bina boşaltıldı

Edinilen bilgiye göre, Paşacık Mahallesi 1602. Sokak'ta bulunan İnce Apartmanı'nın yanındaki tek katlı ev yıkılarak yerine yapılacak yeni bina için temel kazıldı.

Bu sabaha karşı İnce Apartmanı'nın temelinin yan bölümünde taşların döküldüğünü duyarak uyanan vatandaşlar, 3 katlı binayı terk etti.

Polise ve itfaiyeye haber veren apartman sakinleri, yanlarındaki yeni binayı yapacak müteahhide temeli derin kazdıkları yönünde uyarıda bulunduklarını ancak dinlemediğini iddia ederek şikayetçi oldu.

Binanın çökme tehlikesini göz önünde bulunduran apartman sakinleri, geceyi yakınlarının evinde geçirdi.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri, apartmanın temel duvarında inceleme yaptı.

Aksaray Belediyesinden bir mimarın incelemesi sonucu, iç duvarlarında çatlaklar oluşan ve yan duvarının bir bölümü yıkılan bina mühürlendi.

Olayla ilgili soruşturma...