18 / 05 / 2024

Alaattin Karaca kim

Alaattin Karaca kim

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca " Dağcılar diğer ülkelerde tırmanışa harcayacakları para ile Türkiye'de hem spor hem de tatil yapma imkanı buluyor " dedi.

Revizyon imar planını kim yapar?

Her tür ve ölçekteki planın ihtiyaca cevap vermediği veya uygulamasının mümkün olmadığı veya sorun yarattığı durumlarda yeni bir plan hazırlanmasına revizyon imar planı deniyor. Peki, revizyon imar planını kim yapar?

Kim Kardashian- Kanye West çifti 11 milyon dolarlık malikanelerinde oturmaktan vazgeçti!

Geçtiğimiz ay İtalya'da masalsı bir düğünle evlenen Kim Kardashian- Kanye West çiftinin ev krizi sürüyor. Ünlü çift, Los Angeles'ın Bel Air semtinde bulunan 11 milyon dolarlık evlerinin tadilatının bitmemesi nedeniyle halen ayrı evlerde yaşıyor...

Karaca Turizm Emlak İnşaat Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karaca Turizm Emlak İnşaat Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Medeni Kaymaz tarafından 2 milyon TL'lik sermaye ile 15 Temmuz'da Beylikdüzü, Cumhuriyet Mahallesi, Gelincik Sokak'ta kuruldu.

Şerefiye bedelini kim öder?

Taşınmazın cephe farklılığı, manzarayı görme durumu gibi faktörler dairenin bedelini farklı olmasını etkiliyor. Taşınmazın bedelinin farklı olmasına şerefiye bedeli deniyor. Peki, şerefiye bedelini kim öder?

Apartman acil durum planını kim hazırlar?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştırması durumlarında apartman yönetiminin çalışanların güvenliği için apartman acil durum planı hazırlaması gerekiyor. Apartman acil durum planını kim hazırlar?

Ekspertiz raporunu kim verir?

Konut kredisi almak istiyorsanız, konut ekspertizi almanız gerekiyor. Eksperler yaptıkları incelemeler sonucunda bir ekspertiz raporu hazırlıyorlar. Peki, eksperler tarafından hazırlanan ekspertiz raporunu kim verir?

İfraz işlemini kim yapar?

İfraz işlemi, bu gibi durumlarda yapılan tapu kütüğündeki değişiklik olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ayırma işlemi olarak da bilinen ifraz işlemi nasıl yapılır? İfraz işlemini kim yapar?

Tapu döner sermaye ücretini kim öder?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemlerinde yapılan masraf kapsamında tapu harcının yanı sıra, tapu döner sermaye bedeli ücreti de yer alıyor. Peki, tapu döner sermaye ücretini kim öder?

Kısmi yapı kullanma iznini kim alır?

Yapının tamamlanan bağımsız bölümlerine kısmi yapı kullanma izni düzenlenebiliyor Kısmi yapı kullanma izin belgesi nasıl alınır gerekli belgeler nelerdir? Kısmi yapı kullanma iznini kim alır?

Yapı kullanım izin belgesini kim alır?

Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve binanın ruhsat eklerine uygunluğunu gösteren belgeye Yapı kullanım izin belgesi deniyor. Peki, Yapı kullanım izin belgesini kim alır?

Tellaliye harcını kim öder?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince her çeşit menkul ve gayrimenkul mal ve mahsüllerin satışı, Tellaliye harcına tabi tutuluyor. Peki, tellaliye harcını kim öder? Tellallık harcının mükellefi kimdir?

Bina inşaat harcını kim öder?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde yapılan ilave ve tadiller de dahil her türlü bina inşaatı, inşaat veya tadilat ruhsatı bina inşaat harcına tabi tutuluyor. Peki bina inşaat harcını kim öder?

Işın Karaca'nın evine hırsız girdi!

İstanbul dışında olan Işın Karaca'nın evindeki kasayı çalan hırsızlara hitaben Facebook sayfasından yazdığı yazıda "Çocuklarımın odalarına girmek, nağ mahremimizi dağıtıp evimizdeki kasayı almak ne cesaret" diye yazdı...

Alaattin Karaca kim Haberi

Alaattin Karaca kim

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Türkiye'ye her yıl binlerce yabancı dağcının tırmanış yapmak için geldiğini söyledi.


Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığı kadar çok farklı yapılarda ve özelliklerde dağların bulunduğunu, bu durumun da yeni yerler keşfetmek isteyen yabancı dağcıları Türkiye'ye çektiğini ifade etti.


Avrupa'nın birçok ülkesinde iklim koşullarından dolayı sürekli yağış olduğunu veya sürekli çok sıcak olduğunu ifade eden Karaca, şunları kaydetti:


"Türkiye'de ise bir bölgede yağış varken diğer bölgede sıcak hava etkili olabiliyor. Ülkemizin bulunduğu coğrafi konum ve iklim şartları itibariyle 4 mevsim dağlara tırmanış yapılabiliyor. Bununla birlikte Türkiye'ye gelen yabancılar hem dağ turizminden hem de deniz ve kültür turizminden faydalanabiliyor. Dağa tırmandıktan sonra başka bir ile geçip denize girebiliyor. Türkiye'nin bu özelliği dünyada tüm dağcılar...