17 / 05 / 2024

Alacaklının zilyetliği

Alacaklının zilyetliği

Teslime bağlı rehin hangi durumlarda kurulur? Teslime bağlı rehin nasıl kurulur? Kanuna göre teslime bağlı rehnin kurulması hususu ile ilgili usul ve esaslar bu haberde...

Bir emlak devi daha iflasın eşiğine geldi! Alacaklılar sırada!

Çin'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektöründeki sorunlar devam ediyor. Evergrande'den önce, Zhongzhi Enterprise Group gibi bir başka büyük emlak devi de adeta iflasın eşiğine geldi.

Hacizli taşınmazın satış işlemleri!

Alacaklı borçluya karşı haciz işlemi başlatmışsa ve bazı taşınmazlarına haciz koydurmuşsa bunların satışını belli bir süre içerisinde istemekle mükellef oluyor. Peki, hacizli taşınmazın satış işlemleri nelerdir?

Bulvar 216'nın yeme içme sektörü temsilcilerine özel galası yarın!

Bulvar 216'nın yeme içme sektörü temsilcilerine özel galası yarın yapılacak. Ev sahipliğini Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık’ın yapacağı galada, gastronomi ustası Osman Serim’de bir sunum yapacak.

10 yıllık kiracının tahliyesi için bildirim süresi!

1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren ve kiracılık ilişkilerini düzenleyen Borçlar Kanununa göre ev sahipleri 10 yıllık kiracılarını çıkarabilecek. İşte 10 yıllık kiracının tahliyesi için bildirim süresi..

Yabancıların taşınmaz satın alma işlemleri rehberi!

Yabancı uyruklu vatandaşların Türkiye'den gayrimenkul satın alma işlemleri ve kanuni sınırlandırmalara Yabancıların taşınmaz satın alma işlemleri rehberi kapsamında yer veriliyor. İşte Yabancıların taşınmaz satın alma işlemleri rehberi...

Moody's Türkiye'nin kredi not görünümünü değiştirdi!

Moody's Türkiye'nin kredi not görünümünü değiştirdi. Moody' s, Türkiye'nin kredi not görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirdi. Moody's Türkiye'nin kredi notunu " Baa3 " olarak teyit etti.

TOKİ sivil mimari tarihi yapıların restorasyonu için kredi limitini 125 bin TL'ye yükseltti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), sivil mimari tarihi yapıların restorasyonu için kredi limitini 125 bin TL'ye yükseltti. Sivil mimarinin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından yapılan bu hamle Isparta için de önem arz ediyor.

M1 Merkez Adana AVM'de Ağır Otizmli Çocuklar Farkındalık Günü etkinliği yapıldı!

M1 Merkez Adana AVM'de Ağır Otizmli Çocuklar Farkındalık Günü etkinliği yapıldı. M1 Merkez Adana AVM ziyaretçilerinin çocuklarına yüz boyama, balon dağıtımı ve boyama etkinlikleri de yapıldı.

Denge Yatırım piyasa danışmanını değiştirdi!

Denge Yatırım Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Denge Yatırım piyasa danışmanını değiştirdi. Şirket, Piyasa Danışmanı olarak Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. görev yapacak.

Kira gelir vergisi son ödeme günü değişti mi?

1 Mart itibariyle başlayan kira gelir vergisi beyanname verme süresi, Maliye Bakanlığı tarafından açıklamaya göre uzatıldı. Peki, kira gelir vergisi son ödeme günü değişti mi?

Anadolu Sigorta merkez binasının hem yerini hem de tasarımını değiştirdi!

Günümüz çalışma kültürüyle birlikte değişen ofis algısı, firmaların kendi merkezlerine daha farklı bir gözle bakmasını tetikliyor. Anadolu Sigorta da bu değişimi köklü bir şekilde hissederek merkez binasının hem yerini hem de tasarımını değiştirdi...

Kentsel dönüşüm için kredi veren bankalar!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında konutu riskli olarak tespit edilen ve yıkılan vatandaşlara devlet kira ve kredi konusunda yardım ediyor. İşte kentsel dönüşüm için kredi veren bankalar bu haberde...

Binali Yıldırım Adnan Menderes Havalimanı'nın yeni iç hatlar terminalini inceledi!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptığı dönemde yatırımının yapılmasını sağladığı Adnan Menderes Havalimanı'nın yeni iç hatlar terminalini inceledi.

Alacaklının zilyetliği Haberi

Alacaklının zilyetliği

Teslime bağlı rehin nasıl kurulur? 

Teslime bağlı rehinler, alacaklının zilyetlik durumu, ayrık durumlar, art rehin ve alt rehin durumlarına bağlı olarak kuruluyor. Örneğin, alacaklının zilyetliği hususunda zilyetliğin alacaklıya devri suretiyle rehin söz konusu olabiliyor.


Teslime bağlı rehnin kurulması:

1. Alacaklının zilyetliği

MADDE 939.- Kanunda öngörülen ayrık durumlar dışında taşınırlar, ancak zilyetliğin alacaklıya devri suretiyle rehnedilebilir.


Rehnedende tasarrufta bulunma yetkisi olmasa bile, rehin konusu taşınıra iyiniyetle zilyet olan kimse, zilyetlik hükümlerine göre edinimi korunduğu ölçüde rehin hakkı kazanır. Üçüncü kişilerin önceki zilyetlikten doğan hakları saklıdır.


Taşınır, fiilen yalnız rehnedenin hâkimiyetinde kaldığı sürece rehin hakkı doğmaz.


2. Ayrık durumlar

MADDE 940.- Yetkili makamlar tarafından izin verilen kuruluşlar ile kooperatiflerin alacaklarının güvence altına alınması için, zilyetlik devredilmeden de, icra dairesinde tutulacak özel sicile yazılmak suretiyle hayvanlar üzerinde rehin kurulabilir. Bu...