06 / 05 / 2024

Alaçatı imar planları

Alaçatı imar planları

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ‘Alaçatı ve Çeşme Kale Koruma İmar Planları’ ile tarihi evlerin koruma altına alınmasına öncülük ediyor. 

Çeşme Alaçatı'daki 120 bin metrekarelik alanın planları mahkemelik! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından askıya çıkarılan İzmir’in turizm merkezi olan Çeşme’deki 12 hektarlık alanın imar planlarını, Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşıdı.

Alaçatı Port imar planı iptal edildi!

Çeşme’de tepki üstüne tepki alan lüks villa inşaatları ve su kanalı genişletme faaliyetinin sürdürüldüğü Alaçatı Port projesi ile ilgili olarak yargı karar verdi.

Alaçatı'da imar planları ile tarihi evler koruma altına alınıyor!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ‘Alaçatı ve Çeşme Kale Koruma İmar Planları’ ile tarihi evlerin koruma altına alınmasına öncülük ediyor. 

Arhavi imar planları meclis gündeminde!

Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ile Arhavi Belediyesi'nin Kavak HES projesiyle ilgili mahkeme kararına rağmen belediyenin imar planlarını iptal etmemesi konusunu meclise taşıdı.

Alaçatı RES için imar planı değişti!

Alaçatı RES için imar planı değişti. Çeşme'de yöre halkı ile rüzgâr santrali yatırımı yapanlar arasındaki gerginlik artarken, Enda Enerji Holding'in Alaçatı'daki rüzgar enerjisi santrali için imar değiştirildi.

Alaçatı Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Çeşme İlçesi, Alaçatı Beldesi, Karadağ Mevkii, “Alaçatı Rüzgar Enerji Santrali” 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

İzmir’de Mavişehir’in imar planları tartışılıyor!

İzmir’de dikey yapılaşmanın yoğun olduğu Mavişehir’de imar planlarıyla ilgili tartışmalı süreçte bir adım daha atıldı. İşte Büyükşehir, Çevre Bakanlığı ve Mavişehirliler arasında yaşanan itiraz süreci...

Manisa'nın geleceği imar planlarında!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kentin geleceğinin imar planlarına bağlı olduğunu, konuyla ilgili çalışma başlattıklarını söyledi. Ergün. imar sorununun çözümü noktasında önemli adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi.

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerindeki imar planları yönetmeliği!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerindeki imar planları yönetmeliği, 3 Kasım 2003 tarihinde 25278 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında imar planları esasları yer alıyor...

Alaçatı'da yaz nüfusu 300 bine çıkıyor!

Alaçatı'daki taş evlerin mimarı Veryeriler İnşaat’ın patronu Alphan Veryeri, "Çeşme'nin kışın 27 bin olan nüfusu yazın 300 bine çıkıyor. Jet-set geliyor ama 40-50 bini de çalışan. ‘TOKİ’ye de ihtiyaç var" dedi.

Bakırköy İDO - Kirazlı arası imar planları 14 Ağustos'ta askıdan indiriliyor!

Bakırköy İDO-Kirazlı Arası kesimine ilişkin 13 Aralık 2013 onanlı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı, 14 Ağustos 2014'te askıdan indiriliyor. İşte o imar planları...

İmar planlarında tercihli kullanım ile ilgili genelge yürürlükten kaldırıldı!

Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü, imar planlarında yer alan "Tercihli Kullanım", "Kentsel Servis Alanı" gibi birçok kullanıma izin verdiğinden, tercihli kullanım ile ilgili genelgeyi yürürlükten kaldırdı...

İstanbul'un Alaçatı'sı yine halk plajları oldu!

Güney sahillerinde trendler hızlı değişirken İstanbul’un Alaçatı’sı bu yıl da yine halk plajları... Boğaz akıntısının birleştiği kayalıklarda şezlongta uzanır gibi taşta güneşlenen vatandaşlarsa hallerinden gayet memnun.

Alaçatı imar planları Haberi

Alaçatı imar planları

Alaçatı’daki belediye başkanlığı döneminde, buradaki tarihi evleri koruma altına alan Başkan Dalgıç, simge haline gelen tarihi değirmenleri ve Alaçatı’nın merkezinde yer alan ve günümüzde cami olarak kullanılan eski kilisenin de restorasyonunu yaparak günümüze kazandırdı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Başkan Dalgıç, belediye başkanı seçilmesinin ardından Çeşme Kalesi’nin arkasında kalan bölgenin ‘Koruma İmar Planları’nı hazırlatıp onaylatarak, tarihi evlerin yok olmasını ve çarpık yapılaşmayı da engelledi.

İlçe merkezindeki tarihi hamamın ilk yapıldığı halinin ortaya çıkarılmasını ve 1 milyon 743 bin liraya restore edilmesini sağlayan Dalgıç, Çiftlik Mahallesi’ndeki harap durumda olan Rum Mezarlığı ve Kemik Odası’nı da yok olmaktan...