03 / 05 / 2024

Alaköprü Barajı ihale süreci

Alaköprü Barajı ihale süreci

Hem Anamur'un hem de Kıbrıs'ın su ihtiyacını karşılayacak olan Alaköprü Barajı'nın inşaat ihale süreci haftaya başlayacak. Baraj, 7 bin 525 kişiye istihdam sağlayacak.

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

1915 Çanakkale Köprüsü için 2.5 milyar Euro’luk ihale!

Dünyanın sayılı asma köprülerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü  2.5 milyar Euro’ya ihale edildi. Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, projeyle ilgili ‘Bu köprü, bir mühendis olarak hayatımın hayalidir’ dedi.

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taşköprü'deki Kırık Barajı inşaatı TBMM'de!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde inşaatı devam eden Kırık Barajı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Geyikli Barajı ihale süreci mecliste!

Geyikli Barajı ihale süreci meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Anamur Dragon Çayı'nda kaçak yapılaşma arttı!

Mersin'in Anamur Dragon Çayı üzerinde bulunan Alaköprü Barajı, Hidroelektrik Santrali, kirlilik ve civarında yer alan gecekondu baraka yapılaşmalar nedeniyle yok oldu.

Koçali Barajı'nın ihale süreci TBMM gündeminde!

Koçali Barajı için yapılan ihale süreci TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

TOKİ Taşköprü Gizlice 310 konut için ihale 19 Haziran'da!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kastamonu İli, Taşköprü İlçesi, Gizlice Mahallesi, Kurban Tepe Mevkii'nde inşa edilecek olan 310 konut için ihale 19 Haziran'da.

Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı inşaatının yüzde 47'si tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri'nin inşa ettiği Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı'nın inşaatında çalışmaların yüzde 47'si tamamlandı.

Doğusan İnşaat konuta yöneldi!

25 yıldır faaliyet gösteren Doğusan İnşaat, karayolları, köprü, baraj, altyapı yatırımlarıyla yükseliyor. Firma konut alanında iddiasını kanıtlayacak.

Bartın Kirazlıköprü Barajı yıl sonunda tamamlanacak!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da inşa edilen Kirazlıköprü Barajı'nın bu yıl sonun açılacağını belirtti. Tunç, barajın sel tehlikesinden kurtaracağını ve üretimi artıracağını söyledi.

Köyü taşınan çiftçilere devletten hem ev hem de arazi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Alaköprü Barajı nedeniyle köyü taşınanlara her türlü imkanı sundu. Baraj ve diğer nedenlerle köyü taşınan çiftçilere devlet tarafından hem ev hem de tarım arazisi veriliyor.

Balıkesir Reşitköy Barajı ihalesi 19 Ocak'ta!

Burhaniye Reşitköy Barajı ihale tarihi 19 Ocak 2017 Perşembe günü olarak belirlendi. Resmi olarak yayınlanan ilan da, açık ihale usulü ile yapılacağı belirtilen “Balıkesir Reşitköy Göleti İnşaatı” sözleşme yapıldıktan sonra 30 gün içerisinde yer teslimi yapılarak 1450 gün içerisinde bitirilecek.

Alaköprü Barajı ihale süreci Haberi

Alaköprü Barajı ihale süreci

MERSİN Dragon Çayı üzerine inşa edilecek olan Alaköprü Barajı, 7 bin 525 kişiye istihdam sağlayacak. Hem Anamur'un hem de Kıbrıs'ın su ihtiyacını karşılayacak olan Alaköprü Barajı'nın inşaat ihale süreci haftaya başlayacak. Anamur'da 83 bin 600 dekar zirai alana su vermek maksadıyla hazırlanan projenin ihale safhasına geldiğini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Bu proje ile Anamurlu çiftçilerimizin yüzü gülecek. Bu alanların suya kavuşmasıyla ürün çeşitliliği artacak ve çiftçilerimizin gelirleri önemli ölçüde yükselecek" dedi. Eroğlu "Proje üe toplam 7.525 kişiye ilave istihdam imkanı ve yıllık 80 milyon üra net gelir artışı sağlanacak" diye konuştu. Alaköprü Barajı'nda toplanan su ile KKTC'nin uzun vadeli su ihtiyacının karşılanacağını da ifade den Eroğlu "Alaköprü Barajı'ndan alınacak yıllık 75 milyon m3...