13 / 05 / 2024

Alanya turizm sorunları

Alanya turizm sorunları

Alanya’da turizmi direkt etkileyen sorunların tespitine ilişkin STK’ların farkındalık yaratma, bilinçlendirme yöntemleri ve çözüm önerileri oluşturmalarına yönelik toplantıların ikincisi yapıldı.Alanya'da turizm sorunları ve çözüm önerileri raporlanacak!

Konut kira artışları turizm çalışanlarını da vurdu! Lojman sorunları gittikçe büyüyor!

Ev kiralarının yüksek olması nedeniyle, barınma sorunu yaşayan turizm çalışanları, çalışmak istedikleri tesisin ilk olarak lojmanı olup olmadığını soruyor. 

Hastane yapımı için hazineye devredilen arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile 776 milyon 678 bin TL'ye satılacak!

Alanya eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde hastane yapımı için hazineye devredilen 110 bin 954 metrekarelik arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile satışa çıkarıldı. Arsanın muhammen bedeli ise 776 milyon 678 bin 770 Türk Lirası olarak belirlendi.

Tuğra Alanya Taşımacılık Turizm Emlak İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu İstanbul Şubesi açıldı!

Tuğra Alanya Taşımacılık Turizm Emlak İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu İstanbul Şubesi Beyoğlu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Nuh Sınağ tarafından açıldı.

Alanya Çıplaklı'nın uygulama imar planında sorunlar çözülüyor!

Alanya Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Çıplaklı Mahallesi'nin kontrollü yapılaşmasının temelini oluşturacak  imar planında sorunlar çözülmek üzere.  Alanya Belediyesi gelen üst yazıyla birlikte, duran bayındırlık ve imar hizmetlerini vermeye başlayacak.

Alanya Utopia World Hotel 235 milyon liraya satıldı!

Antalya'nın alanya ilçesinde bulunan gözde otel Utopia World Hotel'in satış onayı çıktı. Adalı Otelcilik Turizm Ticaret A.Ş. tarafından alınan otelin satış fiyatı 235 milyon lira olarak belirlendi...

Alanya'daki Utopia World Hotel'in devri için başvuru yapıldı!

Alanya'daki Utopya Turizm'e ait Utopia World Hotel'in devri için Rekabet Kuruluna başvuru yapıldı. 2007'de inşa edilen ve 559 odanın yanı sıra toplamda 312 adet villa ve binayı da içinde barındıran tesis için 2018'de ön satış sözleşmesi imzalanmıştı.

Sivas'ta imar sorunları için çalışmalar sürüyor!

Sivas İl Özel İdaresi, kültürel varlıkların aslına uygun onarılması ve turizm merkezlerindeki imar sorunlarının çözümü için çalışmalar devam ediyor. 

Alanya'nın imar sorunları çözüldü!

Alanya’da turizmciler ve muhtarlarla bir araya gelerek, sorunlarını dinleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Alanya’nın birçok mahallesinde 1/5000 ölçekli planları yaparak Alanya Belediyesi’ne verilmesi gereken destek ne ise veriyoruz” dedi.

Giresun'da turizm yatırımı için imar sorunu çözülecek!

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, kentin turizm sorunları ve çözüm yolları değerlendirdi. Sektör temsilcileriyle bir araya gelen Öztürk, turizm yatırım alanları için imar sorunun çözüleceğini söyledi.

Alanya'nın imar ve yapılaşma sorunları çözülüyor!

Alanya’nın imar sorunlarını tek tek çözüme kavuşturan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 4 yıldır birçok mahallenin yıllardır beklediği imar planı değişikliklerini de hızla tamamladı.

Alanya'ya teleferik kazandırılacak!

ALTAV Başkanı Adem Murat Yücel, ALTİD tarafından düzenlene turizm istişare toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Yücel, Alanya'ya teleferik kazandırılacağını söyledi.

Alanya’nın imar planlarına jet onama!

Alanya’nın imar sorunlarını çözen Antalya Büyükşehir Belediyesi, birçok mahallenin yıllardır beklediği imar planı değişikliklerini de meclisten geçiriyor.

Alanya'nın imar sorunları çözüldü!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından, Alanya'nın bazı mahallelerinde uzun yıllardır devam eden imar sorunları çözüldü.

Alanya turizm sorunları Haberi

Alanya turizm sorunları

Alanya’nın turizmle bağlantılı oda ve dernek başkanlarının bir araya geldiği, turizm şehri Alanya’da yaşanan sıkıntıların masaya yatırıldığı ikinci toplantı Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nde (ALTİD) yapıldı. 2015 sezonuna hazırlık ve turizm dinamiklerinin ahenk içerisinde çalışabilmesi için yapılan toplantıda turistin “Bir daha Alanya’ya geleceğim” demesi için özellikle, asayiş, havalimanına uzak şehir imajı, çığırtkanlık, çevre-deniz kirliliği, yerli-yabancıya fiyat denkliğinin sağlanması, çalışanların yaka kartı kullanması gerekliliği, esnaf ve otelcilerin mağduriyetleri gibi konularda nasıl çözüm oluşturulabileceği görüşüldü.


‘ORTAK TAVIR İÇERİSİNDE OLACAĞIZ’


Toplantının açılışında  konuşan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, “Şu anda bu masa etrafında bulunan ve ileride artacağını düşündüğümüz, Alanya’mıza gelen  misafirlerimizle direkt temas halinde olan paydaşlarımızın temsilcileri ile ortak bir tavır ve çaba içerisinde...