06 / 05 / 2024

Alanyada kaçak ve ruhsatsız yapılar yıkılıyor

Alanyada kaçak ve ruhsatsız yapılar yıkılıyor

Antalya’nın Alanya ilçesi’nde 10 adet baraka türü iş yeri yıkıldı. Okurcalar Mahallesi’nde baraka tarzında yapılan 10 iş yeri, Encümen kararıyla Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlenip yıkıldı.

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  Kuşadası'nda  ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere 321 bin 440 TL ceza kesildi! 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı! 

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere resmen ceza yağdı. Düzenlenen operasyonda 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı. 

Bodrum'daki kaçak yapı ve iskeleler yıkılıyor!

Tatilcilerin gözdesi Bodrum'daki kaçak yapı ve iskelelerin yıkım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 

Gigi ve Bella Hadid'in babasının kaçak malikane davasında son durum!

Abd'li mankenler Bella ve Gigi Hadid'in milyoner babaları Mohamed Hadid'e Los Angeles'ta yaptığı dev malikanenin bazı kısımlarının imar iznine aykırı ve kaçak olduğu sebebiyle dava açılmıştı. Peki davada son durum ne?

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden kaçak yapı açıklaması!

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Çanakkale Assos'ta sahile inşa edilen kaçak yapı ile ilgili olarak hukuki işlem başlatıldığını bildirdi.

Muğla'da Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı ve kaçak yapılar yıkılacak!

Muğla Valisi Orhan Tavlı yaptığı açıklamada, "Muğla’da imara aykırı ve kaçak yapılarla mücadelemiz kesintisiz devam edecek." dedi.

Silivri'de tarım arazisine inşa edilen kaçak yapılar yıkıldı!

Silivri Belediyesi, Akören Mahallesinde tarım arazisi üzerine kaçak ve ruhsatsız olarak yapıldığı tespit edilen 2 yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa'nın yapı stoğunun yüzde 50'si kaçak!

İzmir'de yaşanan deprem, fay hatları üzerinde kurulu Bursa’nın  yeni gündemi oldu. Uzmanlar, Bursa'nın yapı stoğunun yüzde 50'sinin kaçak ve mühendislik hizmeti almamış binalardan oluştuğunu söyledi. 

Alanya ve Kaş’ta 70 kaçak yapı yıkıldı!

Alanya ve Kaş'ta yerleşik yabancıların inşa ettiği 2 bin 18 kaçak binadan 70 binanın yıkımı gerçekleştirildi. 

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

Murat Kurum'dan deprem konutları ve kaçak yapı açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 81 ilde deprem konutlarının üretimini sürdürdüklerini belirtti ve “Elazığ ve Malatya’da ilk konutların geçici kabulu başladı" dedi. Muğla'da ise 5 bin 459 adet kaçak yapı belirlediklerini söyleyen Kurum, 576 yapının yıkıldığını açıkladı.

Alanyada kaçak ve ruhsatsız yapılar yıkılıyor Haberi

Alanyada kaçak ve ruhsatsız yapılar yıkılıyor

Alanya Belediyesi, merkez ve mahallelerde kaçak yapılarla mücadeleyi sürdürüyor. Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Zabıta Ekiplerince belirlenen kaçak yapılar yıkılıyor. Okurcalar Mahallesi’nde baraka tarzında yapılan 10 işyeri, Encümen kararıyla Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlenip yıkıldı. Yıkım sırasında güvenlik güçleri de hazır bulundu.


KAÇAK YAPILAŞMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ


Alanya merkez ve tüm mahallelerde kaçak yapılarla ilgili etkin bir şekilde mücadele edildiğini Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Şehrimizde imar ve görüntü bütünlüğünü sağlamak için kaçak yapılara izin vermeyeceğiz. Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekipler tüm mahallelerimizde denetimlerini arttırarak devam ediyor. Tespit ettiğimiz kaçak yapıları yıkıyoruz. Bazılarına da yasal çerçevede süre verildi. Akabinde yıkılmaz ise biz gerekeni yapacağız. Turizm kenti Alanya’ya yakışmayan, kurallara uygun yapılmayan, görüntü kirliliği ve haksız rekabet oluşturan yapılara izin vermeyeceğiz” dedi.


Hürriyet...