02 / 05 / 2024

alara çayı hes

alara çayı hes

Alara Çayı üzerinde kurulacak HES'lerle ilgili mahkemeye savunma gönderen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gerekli izinlerin daha sonra alınacağını ifade etti.

Uygun fiyatlı blender seti arıyorsanız, en ucuzunu biz bulduk! Tefal Blender Seti 17 Eylül 2022 fiyat listesi…

Kullanan herkesin memnun kaldığı Tefal Powelix Activflow Pro, her mutfakta olması gereken bir yardımcı. Çorbalardan pürelere, etten kuruyemişe, bütün gıdaları saniyeler içinde parçalara ayıran blender, şimdi uygun fiyatıyla sizi bekliyor. Acele edin fırsatı kaçırmayın! İşte 17 Eylül 2022 fiyat liste

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

Isparta Elektrik Üretim Çukurçayı HES değerleme raporunu yayınladı!

Ütopya Turizm İnşaat tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Isparta Elektrik Üretim Çukurçayı HES değerleme raporunu yayınladı.

Utopya Turizm İnşaat, Çukurçayı HES projesinin değerlemesini yayınladı!

Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Çukurçayı HES projesinin değerleme raporunu yayınladı.

Elazığ Perisuyu Çayı'ndaki kamulaştırmada ihlal kararı!

Elazığ Perisuyu Çayı üzerinde yapılması planlanan Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesinde yürütme durduruldu. Köylülerin AYM'ye başvuru yapması “acele kamulaştırmalarla” ilgili ilk ihlal kararını verdirdi.

Sakarya'ya 3 yeni HES geliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, bin metre rakımlı Pamukova Eskiyayla havzasında hayata geçirilen Akçay Baraj Projesi’nde gelinen son nokta ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toçoğlu 3 yeni HES projesinin de müjdesini verdi...

Manavgat Değirmenözü Köyü'ne 2'nci HES geliyor!

Manavgat’ta balık ölümleriyle sık sık gündeme gelen Köprüçay’daki Değirmenözü Köyü’ne Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatının ardından ikinci proje kapıda. Değirmenözü halkı, yeri sır gibi saklanan Mercan 2 regülatörünün de aynı köye yapılmaya başlandığını fark edince isyan etti.

Adıyaman Kahta Çayı imar planı reddedildi!

Adıyaman’ın Kahta Çayı üzerine kurulması düşünülen HES’in uygulama imar planı ve nazım imar planı İl Genel Meclis Üyeleri tarafından yine reddedildi.

Antalya Kumluca HES projesinin ÇED toplantısı 8 Eylül'de!

Reis RS Enerji Elektrik Üretimi Motorlu Araçlar Tütün Ürünleri Dağıtım Pazarlama Sanayi ve A.Ş., Antalya İli, Kumluca İlçesi sınırları içerisinde Alakır Çayı üzerinde enerji üretimi için HES yapmayı planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 8 Eylül'de yapılacak.

Antalya Köprüçay'daki HES projesi protesto edildi!

Antalya Köprüçay'da HES inşaat alanında İstanbul'dan Yaşam ve Dayanışma Yolcuları ve Antalya'dan A Platformu'nun düzenlediği protesto eyleminde, çevrecilerle HES çalışanları arasında gerginlik çıktı. HES çalışanları iş makineleriyle eylemcilerin önüne kesti.

Sakarya Akçay Barajı ile 3 yeni HES inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akçay Barajı projesiyle kente 3 yeni HES'in de kazandırılacağını, böylece yıllık enerji üretim kapasitelerinin iki katına çıkacağını bildirdi.

Köprülü Kanyon’da HES tepki!

TÜRKÎYE'nin en önemli rafting merkezi Köprüçay'da 4 Haziran'dan bu yana devam eden şüpheli balık ölümleriyle ilgili inşası süren HES'i suçlayan çevreciler, balıklar adına mektup yazarak nehre bıraktı.

alara çayı hes Haberi

alara çayı hes

Antalya'da tabiat harikası Uçansu Şelalesi'yle bilinen Alara Çayı üzerine kurulacak 7 HES projesi, bölgede yaşayanların itirazı üzerine yargıya taşındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın gerekli izinler alınmadan ve incelemeler yapılmadan verdiği ‘çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) uygundur' raporuna karşı açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi, bakanlıktan savunma istedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hidroelektrik santrallerin (HES) çevreye verdiği zararla ilgili itiraf gibi bir savunma yaptı. Alara Vadisi'ndeki regülatör ve HES için kesilen ağaçların geri gelmesinin mümkün olmadığını belirten bakanlık, kesilen ağaçların ise kereste olarak değerlendirilmesini önerdi. Ağaçların kereste yapılması tavsiyesinin yapıldığı savunmada, “Çalışmalar öncesi burada bulunan meyve, tohum, kozalak, çiçek soğanı gibi bitkisel materyallerin canlı olarak veya ağaçların en azından kereste olarak değerlendirilmesi düşünülecektir. Geriye kalan kesimlerde ortaya çıkacak tahribat daha...