10 / 05 / 2024

Alçı harcı

Alçı harcı

Yapı inşaatlarında tuğla veya taşları birbirine bağlamak için kullanılan çimento harcı nasıl hazırlanır? Yanıtı haberimizde...

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Ev alıp satarken tapu harcını kim öder?

Bir gayrimenkul almak istiyorsunuz ya da var olan bir gayrimenkulünüzü satmak istiyorsanız bu noktada tapu dairesinde ödemeniz gereken bazı masraflar bulunuyor. Peki, alıp satarken tapu harcını kim öder? İşte tüm merak edilenler...

Son 5 yıl içinde tapu harcı ödeyenler dikkat! Fazladan ödenen tapu harcı geri alınabilir mi?

Gayrimenkul alım satım işlemleri gerçekleştirilirken ödenmesi gereken tapu harcı, kimi zaman fazla hesaplanarak kişilerin yüksek miktarlar ödemesine sebep olabiliyor. Peki, tapu harcını fazla ödeyenler ne yapacak? Bu ödeme geri alınabilir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu harcına fazla ödenen para geri alınabilir mi? Tapu harcına fazla ödenen para kaç yıl içinde alınır?

Tapu harcı ödemesi yapılırken kimi zaman hesaplamalarda yapılan hatalar nedeniyle hem alıcı hem de satıcı fazladan para ödemek durumunda kalabiliyor. Ancak sonradan fark edilen bu yanlışlık nedeniyle pek çok vatandaş “Tapu harcına fazla ödenen para geri alınabilir mi?” araştırması yapıyor…

Tapu alım satım harcı 2022 ne kadar?

Gayrimenkul satış işlemlerinde tapu dairesinde belli miktarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu alım satım harcı 2022 ne kadar?

Tapu harcını kim öder, alıcı mı öder?

Tapu alım satım işlemlerinde ortaya çıkan masrafın kim tarafından ödeneceği merak ediliyor. Kanunen tapu harcını kim öder, alıcı mı öder?

Fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Konut kredisi alan kişiler kredi borcunu tamamen ödediğinde evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından fek yazısı alıyor. Peki, fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Gayrimenkul alırken tapu harcına dikkat! Nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul satın alırken yüzde 25 ceza ödememek için tapu harcının eksiksiz yatırılması gerekiyor. Peki tapu harcı hangi değer üzerinden ve hangi oranda hesaplanır? Nereye ödenir ve eksik ödenirse sonuçları ne olur? İşte ayrıntılar...

Tapu harcı gerçek değer üzerinden alınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, tapu harçlarına yönelik düzenlemeyle ilgili olarak, "Burada hakkaniyet olması adına gerçekten satış fiyatı neyse bu değere ilişkin tapu harcının da o değer üzerinden alınmasına ilişkin bir düzenlemedir." diye konuşrtu.

Bu yıl emlak alım satımında ne kadar tapu harcı ödenecek?

Tapuda yapılan alım satım işlemleri için tarafların belli oranlarda harç ödemeleri yapmaları gerekiyor. Peki, 2019'da emlak alım satımında ne kadar tapu harcı ödenecek?

Konut alım satımında tapu harcı muafiyeti kimleri kapsıyor?

Harita Yüksek Mühendisi Uğur Örs “Konut alım satımında tapu harcı muafiyeti kimleri kapsıyor” konulu yazı kaleme aldı…

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde müteahhitlerin yaptıkları satışlarda ödenen tapu devir harçları geri alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl alınır?

Alçı harcı Haberi

Alçı harcı

Çimento harcı nasıl hazırlanır?

Harç, herhangi bir yapı inşaatında tuğla ve taş gibi yapı taşlarını birbirine bağlamak için kullanılan hamur olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu harç aynı zamanda kagir duvar ve tavanları sıvamak için kullanılıyor. Peki çimento harcı nasıl hazırlanır, merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Çimento harcı, kireç ve kumun su ile karıştırılması sonucunda elde ediliyor. Harç, kerpiç gibi ilkel yapılarda toprak ve samanı su ile karıştırarak da yapılabiliyor.


Harç çeşitleri..

- Alçı harcı, kum, alçı ve su ile yapılan harç olarak yapılıyor.

- Ateş harcı, Fırın, kazan, ocak gibi bütün yanma hücrelerinde kullanılıyor.  Bu harcın normal karışımı 3 ölçü ateş tuğlası horasanı ve 1 ölçü yüksek alüminli çimentodan meydana geliyor.

- Çamur harcı, Uygun çamur ve su ile bunlara katılan hayvan kılları, saman ve otlardan...