03 / 10 / 2024

Ali Koç türkiye ekonomisi

Ali Koç türkiye ekonomisi

Ali Koç, AK Parti'nin 3 dönemlik iktidarının ekonomi üzerinde olumlu etkiler sağladığını belirterek, "Siyasi istikrar hem kur hem faiz stabilizesine yansıyor. Uzun vadeli borçlanma imkanı kılıyor" dedi

Türkiye'nin vergi rekortmenleri belli oldu

Türkiye'nin 2023 gelir vergisi rekortmeni, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar olurken, 2. sırada Haluk Bayraktar, 3. sırada Mustafa Rahmi Koç yer aldı. Türkiye kurumlar vergisi rekortmenliğinde ise ilk üç sırada Ziraat Bankası, Garanti Bankası ve Akbank oldu.

Türkiye'nin en iyi üniversitelerinin ücretleri belli oldu! En pahalı üniversite hangisi?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) sonuçlarının açıklanmasından sonra tercih maratonu başladı. Türkiye'nin en iyi özel üniversitelerinin ücretleri araştırılmaya başlandı. İstanbul'da özel üniversiteler hangileri? Koç üniversitesi tıp fakültesi kaç lira? Hangi özel üniversite daha iyi?

Türkiye Emekliler Derneği açıkladı! Primlerin emeklilere geri dönüşü sağlanmalı

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Ergün, ekonomik koşulların her 4 emekliden birini çalışmak zorunda bıraktığını ifade ederken çalışan emeklilerin primlerinin geri dönüşünün sağlanması gerektiğini kaydetti.

Türkiye’den yurt dışına yapılan gayrimenkul yatırımları rekora koşuyor! 

Yurtdışına Türkiye’den yapılan doğrudan yatırımlarda 2024 Ocak-Nisan döneminde hizmetler sektörünün ağırlığı yüzde 72,1’e çıkarken, yatırımların yüzde 41’inin gayrimenkul için giden tutarlardan meydana geldiği görüldü. İşte o rakamlar...

Bu kıyaslama çok konuşulur: Avrupa'da insanların evleri güzel arabaları vasat, Türkiye'de evleri yok ama arabaları lüks!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Avrupa'da insanların evleri çok güzel ancak bindikleri arabaların vasat olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de birçoğunun evi yok ama araba lüks." ifadelerini kullandı.

Yabancılar Türkiye'den artık niçin konut almıyor? İşte yanıtı...

Kripto fenomeni Murat Ali Calman yabancıların Türkiye'den artık neden konut satın almadığını açıkladı. Peki yerli yatırımcılar neden yurt dışından konut alıyor? Yabancılar niçin yurt içinden konut kiralıyor? İşte nedenleri...

Türkiye'nin en zengin 100 ailesi belli oldu! İşte 2023'ün en zenginleri...

Türkiye'nin en zengin 100 kişisi ve ailesi belli oldu. ‘En Zengin 100 Araştırması’nın sonuçlarına göre Koç ailesi ve Sabancı aileleri ilk sıralarda yer aldı.

ATSO: Türkiye'de konut stoku düştü, bu açık tamamlandığında kiralar düşecek! 

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, "kayıt dışı"na karşı topyekun bir mücadele yürütülmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Bahar, Türkiye'de konut stokunun tamamlandığında kiraların düşeceğini belirtti.

Çip üretiminde Türkiye anahtar ülkelerden birisi olacak!

Yongatek Microelectronics Genel Müdürü Ali Baran, ABD'deki önemli şirketlerin CEO'larının 21. yüzyılda petrolün yerini çipin alacağını söylediğini belirterek, "Türkiye açısından bu konuyu bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

Türkiye'nin ünlü altın analistinden flaş açıklama. Bunu duyan kuyumcuya koşacak. Altın fiyatlarında şok

Türkiye'nin altın konusundaki ünlü analistleri arasında yer alan İslam Memiş bu fiyatların bir daha görülmeyeceğini ve vatandaşların altın almasının faydalı olduğunu dile getirdi. Bu sözleri duyan vatandaşlar kuyumcuya koştu

Vehbi Koç'un kızı Semahat Sevim Arsel kimdir? İşte Türkiye'nin en zengin kadını hakkında merak edilenler!

Vehbi Koç'un kızı Semahat Sevim Arsel kimdir? Türkiye'nin en zengin kadını Semahat S. Arsel kaç yaşında? Semahat Sevim Arsel kaç dil biliyor? İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin en zengin üçüncü ismi Ali Erdemoğlu'nun serveti ne kadar? Ali Erdemoğlu kimdir, nereli? 

Türkiye'nin en zengin isimleri arasında yer alan işadamı Ali Erdemoğlu, Forbes tarafından Türkiye'nin en zengin üçüncü kişisi olarak belirlendi. Peki, SASA’nın iki ortağından birisi olan Ali Erdemoğlu kimdir, serveti ne kadar? İşte yanıtı...

Türkiye Kasaplar Federasyonu'ndan uyarı! Kaçak kıyma çekimine 60 bin TL ceza!

Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan ‘kaçak kıyma’ çekimi uyarısı geldi. Sadece uyarıyla kalmayan bu duruma 60 bin TL para cezası uygulanacak. Kasap unvanını taşımayan ve hijyenik olmayan koşullarda kasaplık yapan kimselere yasak geldi.

Ali Koç türkiye ekonomisi Haberi

Ali Koç türkiye ekonomisi


Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Türkiye'deki siyasi istikrarın, ekonomiye olumlu etkilerde bulunduğunu belirterek, "2002'den beri AK Parti'nin oy oranlarını da büyüterek, 3 dönemlik bir iktidarı var. Bu da  hem kur hem faiz stabilizesine yansıyor. Uzun vadeli borçlanma imkanı kılıyor" dedi. 


Kocaeli Sanayi Odası (KSO) temmuz ayı Meclis Toplantısı'na katılan Koç, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Kocaeli'nin sadece Koç Topluluğu için değil Türkiye için çok önemli bir şehir olduğunu söyledi. Kocaeli'nin bugün elde ettiği verilerden daha da ötede olduğunu dile getirerek, çok sayıda büyük şirketin merkezlerini Kocaeli'nin dışında tuttuklarını anlattı. 


Ali Koç, ihracat, pazar liderliği, Ar-Ge ve son olarak mühendislik Ar-Ge'si olarak bakıldığında topluluk olarak hedeflerinin çok üzerinde performans sağladıklarını belirterek, "İnşallah, bundan sonrada ülke...