25 / 08 / 2024

ali kurt konut fiyatları açıklaması

ali kurt konut fiyatları açıklaması

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konut satışları düşmesine rağmen fiyatların neden düşmediği ile ilgili çarpıcı bir analiz yaptı. Peki konut fiyatları neden düşmüyor? İşte KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt'un o analizi...

KİPTAŞ'ın iki projesindeki son durumu Ali Kurt açıkladı! Dev projelerde son dakika!

Başlattığı kentsel dönüşüm projeleriyle vatandaşları sağlam konutlara kavuşturan İBB iştiraki KİPTAŞ'ın iki projesindeki son dakika gelişmeleri paylaşıldı. İşte KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'un o paylaşımları...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt gayrimenkul sektöründe kayıt dışılığın önüne geçmenin formülünü açıkladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gayrimenkul sektöründe kayıt dışılığın önüne geçmenin formülünü açıkladı. 

KİPTAŞ Kırlangıç Evler'de 2. etap teslimleri 8 Temmuz'da başlıyor! Ali Kurt resmen açıkladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Beylikdüzü Kırlangıç Evler projesinde 2. etabın anahtar teslimlerinin 8 Temmuz’da başlayacağını duyurdu.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Gayrimenkulün yatırım aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmeli!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gayrimenkulün yatırım aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Ali Kurt: Deprem dirençli İstanbul için en hızlı çözüm, boş evleri riskli yapı sahiplerine kullandıracak bir yöntemdir!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, büyük depremin beklendiği İstanbul'da  deprem dirençli İstanbul için en hızlı çözümün boş konutların riskli yapı sahiplerine kullandıracak bir yöntem olduğunu söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

KİPTAŞ'tan kamu bankalarına çağrı: Çürük yapılar için düşük faizli kredi imkanı sunun, kefil biziz!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı paylaşımda kentsel dönüşümdeki borç yükünün vatandaşları zorladığını belirterek, kamu bankalarına kentsel dönüşüm için resmi yazı yazdığını ve vatandaşlara kefil olacaklarını söyledi.

KİPTAŞ'tan İstanbul'a bir yeni proje daha geliyor! Ali Kurt resmen açıkladı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul Yenileniyor ile bir riskli yapının daha yıkımına başladıklarını belirterek, "Yeni projemizin temelini atacağız." dedi.

Konut fiyatları düşse de satılmıyor! 

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, konut fiyatlarında düşüş olsa da satış olmadığının altını çizdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Yüksek enflasyon ve faiz ortamı konut satışlarını durma noktasına getirdi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt düşüş gösteren konut satışlarına değinerek yüksek enflasyon ve faiz ortamının konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’tan depreme dirençli kent için inşaat sektörüne iş birliği çağrısı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul’un hızlı biçimde depreme dirençli bir kent haline getirilmesi için inşaat sektörüne iş birliği çağrısında bulundu.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşüm seferberliğine tüm kamu bankaları ve yüklenici firmalar dahil olmalı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Kentsel dönüşüm seferberliğine tüm kamu bankaları ve yüklenici firmalar dahil olmalı" dedi.

KİPTAŞ Güngören Doğakent Evleri'nde ön teslimler başlıyor! Tarih verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilen Güngören Doğakent Evleri için son dakika müjdesi geldi. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda projede ön teslimlerin 23 Mayıs itibarıyla başladığını belirtti.

İnşaat devleri depreme dirençli İstanbul için aynı çatı altında toplanacak!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, 20 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenecek “inSuppliers İnşaat Sektörü Profesyonelleri Buluşması” özel oturumunda sektör temsilcileri ile depreme dirençli İstanbul için bir çatı altında bir araya gelecekler. 

ali kurt konut fiyatları açıklaması Haberi

ali kurt konut fiyatları açıklaması


KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konut satışları düşmesine rağmen fiyatların neden düşmediği ile ilgili çarpıcı bir analiz yaptı. 

Analizine "Konut satışlarında ciddi düşüş sürüyor, ama fiyatlar düşmüyor!" cümleleriyle başlayan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konut fiyatlarının düşmeme nedenlerini açıkladı.

İşte Ali Kurt'un o analizi...

Konut satışlarında ciddi düşüş sürüyor, ama fiyatlar düşmüyor...

TÜİK 2022 Eylül konut satış istatistiklerini açıkladı.


 
Nedenler
 
1.Yüksek enflasyon ortamı ve artan inşaat maliyetlerinin, satış fiyatlarına yansıması
2.Vatandaşın alım gücünün her geçen gün daha da azalması
3. Yüksek faizler ve bankacılık düzenlemeleri nedeniyle konut kredisine ulaşımın  zorlaşması
4. Hükümetin açıkladığı sosyal konut projesinin, olası talebi beklemeye/ötelemeye alması

Ali Kurt, yaptığı açıklamalarında konut satışlarında düşüşün devam edeceğini belirterek, ayrıca konut satışlarında düşüş devam ederse neler olacağını da yazdı...

Peki...