07 / 07 / 2024

Aliağa Camii ihalesi

Aliağa Camii ihalesi

İzmir'in tek ahşap camisi olarak bilinen tarihi Aliağa Camii'nin restorasyonu için 20 Mayıs'ta ihaleye çıkılacak. 350 yıllık caminin içler acısı hali geçtiğimiz günlerde Yeni Asır objektiflerine yansımıştı...

Aliağa Belediyesi'nden İzmir'de satılık gayrimenkul!

İzmir İli Aliağa Belediye Başkanlığı, İzmir Aliağa'da yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Satış ihalesi 19 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ İzmir Aliağa 759 konut ihalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmir Aliağa Samurlu projesinin ihalesini bugün saat 14:00'te gerçekleştirecek.

TOKİ İzmir Aliağa ihalesi yarın!

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden TOKİ, İzmir Aliağa Samurlu Mahallesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ İzmir Aliağa ihalesi 22 Eylül'de! 

TOKİ tarafından İzmir'in Aliağa ilçesinde inşa edilecek 2. Etap konutları için ihale tarihi belli oldu. 759 konutun inşa edileceği projenin ihale tarihi 22 Eylül'de yapılacak. 

TOKİ İzmir Aliağa 614 konut ihalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İzmir Aliağa 614 konut projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

TOKİ İzmir Aliağa 614 konut ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İzmir Aliağa'da inşa edeceği 614 konutun ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ İzmir Aliağa 614 konut ihalesi 31 Mart'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İzmir Aliağa 2020 projesi için düğmeye bastı. Toplam 614 yeni konutun yer alacağı projenin ihalesi 31 Mart 2020 tarihinde yapılacak.

Aliağa Gençlik Merkezi Binası ihalesi 20 Aralık'ta!

Aliağa Belediyesi, Gençlik Merkezi Binası Yapımı için ihale tarihini açıkladı. Aliağa Gençlik Merkezi Binası ihalesi 20 Aralık'ta yapılacak. 

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun ihalesi yapıldı!

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun Yap-İşlet-Devret (YİD) Modeli kapsamında yapımı için teklifler alındı.

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun müşavirlik ihalesi 25 Nisan'da!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesi Yap-İşlet-Devret Modeli İşletilmesi ve Devri Projesinin Yapım Dönemi Müşavirlik Hizmeti işini ihale edecek. İhalesi 25 Nisan 2017 tarihinde Saat 14.30'da gerçekleşecek.

İzmir Aliağa'da camii projesi protesto edildi!

İzmir Aliağa'da halk, mahallelerinde bulunan 3.600 metrekarelik arazinin Cami, Kur'an Kursu ve Müftülük Lojmanları yapılmak üzere Aliağa İlçe Müftülüğü'ne devredilip temel hafriyat kazısına başlanmasına tepki gösterdi.

İzmir Aliağa santral ihalesi ertelendi!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santralinin özelleştirilmesi ihalesinin ön yeterlilik ve son teklif verme tarihini 6 Haziran 2016'ya erteledi.

Aliağa Kültür Merkezi'nin ihalesi yapıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’ya yapılacak Kültür Merkezi için yapım ihalesini tamamladı. Merkezde konferans ve yemek salonları ile derslikler, kütüphane, çok amaçlı salon ve mini anfili toplanma alanı da yer alacak.

Aliağa Camii ihalesi Haberi

Aliağa Camii ihalesi


Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü ve Konak Belediyesi tarihi Aliağa Camii'nin ihalesi için 20 Mayıs'ta ihaleye çıkacak. 350 yıllık cami yeniden doğacak.

Süreçteki aksamalar yüzünden ayakta zor duran tarihi Aliağa Camii'nin restorasyon ihalesinde nihayet sona gelindi. Geçen ay toplanan Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'ndan da caminin restorasyonu ile ilgili onay çıktı. Şimdi de Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü ve Konak Belediyesi 20 Mayıs'ta caminin restorasyonu için ihaleye çıkacak. Haziran ayının başlarında da restorasyon çalışmalarına başlanacak.

Restorasyon çalışmaları kapsamında caminin çatısı onarılacak, bahçesinde mezarların da düzenlemesi yapılacak. Konak Belediyesi de yıkılan istinat duvarını restore edecek. Çalışmaların bir sene içinde tamamlanması bekleniyor. Tarihi cami böylece yıkılmaktan kurtulacak. 


Tek ahşap cami

Hisar Camii'nden sonra en eski camii olarak bilinen Aliağa Camii, 1672 yılında Gedizli Ali Ağa tarafından yaptırıldı. Avlusunda...