29 / 04 / 2024

Aliağa enerji santrali danıştay kararı

Aliağa enerji santrali danıştay kararı

İZMİR Aliağa’ da yapılacak enerji santral projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ nca verilen onayı “ mevzuata uygun ” gören idare mahkemesi kararını Danıştay bozdu.

Ödemiş Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Ödemiş ilçesi Pirinççi Mahallesi Güneş Enerji Santrali imar planı ve açıklama raporları askıya çıkarıldı...

İzmir Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Foça Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali'ne ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

Nükleer enerji santrali yatırımlarına devlet desteği!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'a göre nükleer enerji santrali yatırımlarına devlet desteği geldi..

İzmir Foça lisanssız güneş enerji santrali imar planı askıda!

İzmir Foça İlçesi, Kocamehmetler Mahallesinde kurulacak olan lisanssız güneş enerji santrali için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

İzmir Yenifoça Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Yenifoça bölgesinde Güneş Enerji Santrali amacıyla hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Ünal Aysal, Güney Koreli ortakla İran'da enerji santrali inşa edecek!

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal'ın sahibi olduğu Unit International ile Güney Kore'nin en büyük inşaat firmaları arasında yer alan SK Engineering & Construction ile İran'da enerji santrali inşa ediyor.

DİŞTİ Güneş Enerji Santrali'nde sona gelindi!

Çevreye zarar vermeyen yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılması için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri’nin (DİŞTİ) açık otoparkında inşa edeceği Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi tamamlanıyor.

Aliağa Enerji Santrali’nin ÇED raporu iptal edildi!

İzmir Aliağa'da inaşe edilmeye çalışılan Aliağa Enerji Santrali’nin ÇED raporu İzmir İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

İzmir Yüksekköy Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Aliağa Yüksekköy Güneş Enerji Santrali projesinin uygulama ve nazım imar planı teklifi askıya çıkarıldı...

SOCAR, Aliağa'daki termik santral yatırımından vazgeçti!

SOCAR'ın, İzmir Aliağa’da yapmayı planladığı kömürlü termik santrali yatırımını gerçekleştirmeyeceği iddia edildi.

İzmir Foça Biyogaz Enerji Santrali halk toplantısı 1 Eylül'de!

Maba Temiz Enerji tarafından, İzmir Foça'da Foça Biyogaz Enerji Santrali projesi için 1 Eylül günü saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Çeşme’de rüzgar enerji santrali kuruluyor!

İzmir Çeşme’de sit alanı içerisinde kurulmak istenen rüzgar enerji santrali için mahkemenin verdiği “yürütmeyi durdurma” kararı ve alınan “ÇED gerekli değildir” raporunu iptal etmesine rağmen, santral kurulumu için bölgedeki ağaçlar söküldü. Bu duruma bölge halkı ve ekolojistler tepki gösterdi.

Konya Alibeyhüyüğü Güneş Enerji Santrali halk toplantısı 2 Ağustos'ta!

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş tarafından, Konya Çumra'da Alibeyhüyüğü Güneş Enerji Santrali projesi için 2 Ağustos günü saat 10:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Aliağa enerji santrali danıştay kararı Haberi

Aliağa enerji santrali danıştay kararı

İZMİR Aliağa’da yapılacak enerji santral projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca verilen onayı “mevzuata uygun” gören idare mahkemesi kararını Danıştay bozdu.


Danıştay’ın bu kararı üzerine, Aliağa’da yapılması planlanan enerji santrali için ÇED süreci yeniden başlatılacak. TMMOB tarafından, söz konusu projeye 2010’da verilen ÇED raporundaki kararın iptali için dava açıldı. İzmir 2. İdare Mahkemesi davanın reddi yönünde karar verdi. Danıştay 13. Dairesi TMMOB’un temyiz başvurusu üzerine İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin 6 Temmuz 2012 kararını bozarak, en az biri çevre mühendisi olmak üzere, öğretim üyelerinden oluşturulacak yeni bilirkişi heyetince keşif ve inceleme yapılmasına...