05 / 05 / 2024

Aliağa tekne ve yat inşa merkezi

Aliağa tekne ve yat inşa merkezi

İzmir Aliağa Çaltılıdere'de 150 firmanın faaliyet göstereceği tekne ve yat inşa merkezi kuruluyor.

TOKİ İzmir Aliağa projesinde hata ve denetimsizlik! İnşaat Mühendisleri Odası açıkladı! 

TOKİ İzmir Aliağa projesinde şikayetler üzerine inceleme yapan İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, tehlikeli boyutta hatalar ve denetim eksikliği olduğunu belirledi. İşte İMO'nun konu ile ilgili açıklaması...

Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi inşaatında son durum ne? 

İzmir Aliağa'da inşaatı devam eden  Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin inşaatı aralıksız devam ediyor. Hastane inşaatının kaba inşaatı sürüyor. 

İzmir'de Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi inşa ediliyor!

İzmir Aliağa'da inşaatı devam eden  Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Hastanenin inşaatı yüzde 30 oranda tamamlandı. 

Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin akıbeti TBMM'de!

Dokuz Eylül Üniversitesinin proje sahibi olduğu Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

İzmir-Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu konut ve arsa fiyatlarını uçurdu!

Açılışı merakla beklenen İzmir-Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu projesi 3 senedir konut ve arsa fiyatlarını artırıyor

TOKİ İzmir Aliağa 2019 başvuruları 2+1 ve 3+1!

TOKİ İzmir Aliağa 2019 başvuruları 2+1 ve 3+1 haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

Aliağa'nın kentsel dönüşüm ihtiyacı!

İzmir CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran, ilçede son yıllarda öne çıkan en büyük sorunlarından birinin konut ve dönüşüm olduğunu söyledi. Devran, bölgenin dönüşüme ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Aliağa Kyme Müzesi çürümeye terk edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde 1999 yılında inşa edilen Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi 21 yıldır açılmayı bekliyor. Aliağa Belediyesi ve İtalya Catania Üniversitesi tarafından yaptırılan müze binası çürümeye terk edildi.

Aliağa Belediyesi'nden vergi yapılandırma hatırlatması!

Aliağa Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu’ndan faydalanmak için başvuruların 31 Temmuz'da sona ereceğini açıkladı.

Aliağa'da vergi yapılandırması ve imar barışı toplantısı yapıldı!

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun” ile ilgili toplantı yapıldı.

İzmir Aliağa'da 9 milyon TL'ye icradan satılık benzin istasyonu!

İzmir İli Aliağa İlçesi'nde Helvaco Köyü'nde yer alan  üzerinde benzin istasyonu ve eklentileri olan gayrimenkul 9 milyon TL bedel ile icradan satılıyor. 

Aliağa Belediyesi'nin eski hizmet binası yıkıldı!

Aliağa Belediyesi’nin İstiklal Caddesi üzerindeki eski merkez hizmet binası için yıkım kararı verildi ve yıkım işlemleri gerçekleştirildi.

Aliağa tekne ve yat inşa merkezi Haberi

Aliağa tekne ve yat inşa merkezi

İzmir Aliağa Çaltılıdere'de 150 firmanın faaliyet göstereceği tekne ve yat inşa merkezi kuruluyor.


Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Aliağa Çaltılıdere'de tekne imalatı için bin 200 dönümlük bir saha ayrıldığını belirterek, 150 şirketin tekne ve yat imalatı yapabileceği bölgede bakım, tamir ve çekek faaliyetleri de gerçekleştirileceğini söyledi.


Öztürk, İzmir'de tüm tekne ve yat imalatının denizden uzak alanda yapıldığını vurgulayarak, "Üretimi tamamlanan tekne ve yatlar karayolu intikali ile balıkçı barınakları ve yat kulüplerine ulaşıyor, sonrasında denize indiriliyor. Bu da ekstra maliyet demek. Dünyadaki genel trend kümeleşme. Yıllar öncesinde İzmir, herkesin kayık almak için geldiği bir şehirdi, en iyi kayıkları İzmir'de yaparlardı. Yeni merkez ile tekrar bunu sağlamak istiyoruz" dedi.


Yat inşasında sektörün en önemli bölgelerinin Tuzla ve Antalya...