27 / 04 / 2024

Alışveriş merkezleri sayısal verileri

Alışveriş merkezleri sayısal verileri

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, alışveriş merkezleri ile ilgili verilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tarhan, sorularını Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye sordu.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nden İsra Holding'e tam not!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nden İsra Holding'e tam not geldi. 

Kredi kartında yeni dönem! Alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı değişiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan "2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı", Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kredi kartıyla alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı için ilave önlem alınabilecek.

 Sodexo kart kullanıcılarına büyük indirim! Son bir yılda kartla alışveriş yapanlara 22 milyon liralık indirim!

Çok sayıda kategoriden ve markadan alışveriş imkanı sağlayan Sodexo, kullanıcılarına çeşitli indirimler sunuyor. Şirket, bugüne kadar yaptığı iş birlikleri ve kampanyalar ile son 1 yılda kullanıcılarına toplamda 22 milyon lira tutarında indirim sağlamış oldu.

Anne babalara müjde! Çocuğuna okul alışverişi yapacaklara tam bu kadar para yatacak!

Okulların açılmasına sayılı günler kala anne babaların da okul alışverişi hız kazandı. Bu kapsamda; market, giyim ve kırtasiye alışverişi yapacak vatandaşlara ING’den çok sevindirecek bir kampanya haberi geldi.

AVM'ler Kurban Bayramı 2023'te açık mı? Alışveriş merkezleri bayramda kaçta açılacak? Son dakika AVM çalışma saatleri...

Bayramda AVM'lerin çalışma saatleri merak ediliyor. 'AVM'ler Kurban Bayramı 2023'te açık mı?' sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Peki alışveriş merkezleri bayramda saat kaçta açılacak? İşte Kurban Bayramı 2023 AVM çalışma saatleri...

Mısır Çarşısı’nda Kurban Bayramı bereketi! Bayram alışverişi yapmak isteyenler akın etti!

Tarihi Mısır Çarşısında Kurban bayramı öncesinde alışveriş yapmak isteyenlerin yarattığı hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü. Bayrama sayılı günler kala hem vatandaşlar hem de turistlerle çarşı adeta doldu taştı.

Bugün AVM'ler açık mı, kapalı mı? 19 Mayıs'ta alışveriş merkezleri çalışıyor mu?

Resmi tatil günlerinde vatandaşlar Alışveriş Merkezlerinin açık olup olmadığını merak ediyor. Peki, bugün AVM'ler açık mı, kapalı mı? 19 Mayıs'ta alışveriş merkezleri çalışıyor mu? İşte detaylar...

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi detayı

İnternetten alışveriş yapanların sayısı her geçen gün yükseliyor. Kolay ulaşılabilir olması, kredi kartı ile taksit yapılabilmesi ve iade imkanın bulunması web siteleri üzerinden alışveriş yapan kişi sayısının artmasına neden oldu. Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay ortaya çıktı.

AVM'ler Ramazan Bayramı 2023'te açık mı? Alışveriş merkezleri bayramda saat kaçta açılıyor? AVM çalışma saatleri 2023!

AVM'ler Ramazan Bayramı 2023'te açık mı sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki alışveriş merkezleri bayramda saat kaçta açılıyor? İşte AVM çalışma saatleri 2023...

İş Bankası'ndan ramazan market alışverişine 600 TL hediye! Almak için sadece 10 dakika yeterli!

Ramazan ayına sayılı günler kala, birçok banka müşterilerine avantajlı alışveriş imkanları sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda birçok banka, müşterilerine özel kampanyalar düzenlemekte ve bu kampanyalar aracılığıyla alışveriş yapan müşterilerine çeşitli avantajlar sağlamaktadır.

E-ticaretten alışveriş yapıyorsanız dikkat! Platformu kullanan işletme sayısında rekor düşüş!

E-ticaretten alışveriş yapıyorsanız dikkat! E-ticaret platformu kullanan işletme sayılarında rekor düşüş gözlendi. Uzmanlar düşüşün nedenini neye bağlıyor? İşte yanıtı…

VakıfBank market alışverişlerinde sepetleri dolduracak! VakıfBank’tan büyük kampanya!

VakıfBank müşterilerini unutmuyor. Sayısız kampanyalar ile VakıfBank ayrıcalığını ortaya koyuyor. Peki, kampanyaya nasıl başvurabilirsiniz? Kampanya ayrıntıları neler? İşte gıda market alışverişlerinde geçerli olan kampanya!

VakıfBank giyim ve kozmetik alışverişlerinde yüz güldürecek! VakıfBank’tan büyük kampanya!

VakıfBank müşterilerine sayısız kampanyalar sunmaya devam ediyor. Peki, kampanyaya nasıl başvurabilirsiniz? Kampanya ayrıntıları neler? İşte giyim ve kozmetik alışverişlerinde geçerli olan kampanya!

Alışveriş merkezleri sayısal verileri Haberi

Alışveriş merkezleri sayısal verileri


CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, alışveriş merkezleri ile ilgili verilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tarhan, sorularını Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye sordu.


Tarhan önergesinde "Son yıllarda terör olaylarının artması ve dış politikadaki yanlışlıklar sonucunda yaşanan krizler, ithalat ve ihracatımızda dengesizliklere neden olmuştur. Bu da ekonomiyi önemli bir şekilde etkilemiştir.


Basında yer alan bilgilere göre; 2014 yılında alış-veriş merkezlerinde yer alan 450 bin mağaza sayısı 2015 yılında 400 bine düşmüştür. Dolar üzerinden hesaplanan cirolar ise kur farkıyla 308 milyar dolardan 227 milyar dolar seviyesine inmiştir. Mağazaların kapanmasında kiraların yükselişi ve terör nedeniyle ziyaretçi sayısının düşmesi önemli birer etken olarak görülmektedir.


Birleşniş Markalar Derneği'nin açıklamasına göre, Türkiye'deki 41 yabancı mağaza piyasadan çekilmiştir." dedi. 


Tarhan'ın soruları

1- Türkiye'de kaç tane AVM vardır?


2- Son beş yılda...