18 / 05 / 2024

alışveriş merkezlerinde içki yasaklanıyor mu

alışveriş merkezlerinde içki yasaklanıyor mu

Alkollü içkilerle ilgili çıkan yeni yasadaki ‘ibadethaneye 100 metre uzaklık’ kuralını, Perakende Yasası taslağında yer alan ‘ibadethane’ şartına bağlayan perakendeciler AVM ’lerde alkol yasağı’ndan endişeli...

Semt Beytepe AVM için düğmeye basıldı! Ankara'ya 490 milyon TL'lik yeni alışveriş merkezi geliyor!

Semt Beytepe Alışveriş Merkezi için düğmeye basıldı. Başkent Ankara'da hayata geçirilecek olan proje 490 milyon TL'ye mal olacak.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! İnternetten alışveriş yapan iki kişiden biri mağduriyet yaşıyor...

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan araştırmasına göre, çevrim içi alışveriş yapanların yüzde 47,2'si, bu alandan aldıkları ürün ve hizmete ilişkin olumsuz deneyim ve mağduriyet yaşadığını açıkladı.

Pahalılık yurt dışından online alışverişi patlattı!

Ülkemizin pek çok üründe görece daha pahalı hale gelmesi, yurt dışından online alışverişi de patlattı. Alışveriş hacmi, 11 ayda 102 milyar TL'ye ulaştı.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nden İsra Holding'e tam not!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nden İsra Holding'e tam not geldi. 

Bakyapı'dan Bursa'ya mobilya alışveriş merkezi geliyor! Mobyland için düğmeye basıldı!

Bursa’da hayata geçirdiği konut projeleriyle tanınan Bakyapı, 2024 yılında ticari gayrimenkul projeleri için kolları sıvadı. Bursa’nın en büyük mobilya alışveriş merkezi olarak tasarlanan Mobyland projesi hayata geçirilecek.

İnternetten alışverişte bu hataları yapanlar cebine büyük zarar veriyor

Binlerce tüketici e-ticaret sitelerinden sağlıklı alışveriş yapmadığı için cebinden çok para çıkıyor. Vatandaşlar kargoda sorun yaşıyor, sahte ürün alıyor ve kişisel bilgilerini tehlikeye sokuyor. İşte tüm detaylar...

Kredi kartında yeni dönem! Alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı değişiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan "2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı", Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kredi kartıyla alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı için ilave önlem alınabilecek.

WhatsApp uygulamasına alışveriş yapma özelliği geliyor!

Dünya genelinde oldukça yaygın olan WhatsApp yeni uygulaması için çalışmalarına başladı. Bu kapsamda WhatsApp alışveriş deneyimini iyileştirecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. İşte detaylar...

Okullar yarın açılıyor! İlk ders zili öncesi kırtasiyelerde alışveriş hareketliliği

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı için ilkokul, ortaokul, lise ve okul öncesi eğitimde, ilk ders zili öncesinde kırtasiye alışverişi hareketlendi.

Online alışverişte en fazla hangi alanlarda alışveriş yapılıyor?

Tüketici zekâsı şirketi NielsenIQ “2023 Yılının Online Alışverişçileri” araştırmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, Türkiye’de online alışveriş yapanların üçte birinden fazlası sırasıyla Giyim / Ayakkabı, Yemek Siparişi ve Kişisel Bakım / Kozmetik kategorilerinde alışveriş yapıyor.

Garanti BBVA'dan yeni kampanya: Okul alışverişlerine ekstra 2.000 mil hediye verilecek! İşte detaylar...

Garanti BBVA yeni kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında okul alışverişlerine ekstra 2.000 mil hediye verileceği belirtildi. İşte detaylar...

Anne babalara müjde! Çocuğuna okul alışverişi yapacaklara tam bu kadar para yatacak!

Okulların açılmasına sayılı günler kala anne babaların da okul alışverişi hız kazandı. Bu kapsamda; market, giyim ve kırtasiye alışverişi yapacak vatandaşlara ING’den çok sevindirecek bir kampanya haberi geldi.

Aman dikkat! Alışveriş yaparken sakın bunu yapmayın!

Alışveriş, birçok kişi için keyifli bir deneyim olabilirken, doğru adımlar atılmadığında gereksiz harcamalar ve hayal kırıklıklarına neden olabilir. Alışveriş yaparken dikkatli olmak ve bazı hatalardan kaçınmak, bütçenizi korumanıza, ihtiyacınıza uygun ürünler seçmenize yardımcı olabilir.

alışveriş merkezlerinde içki yasaklanıyor mu Haberi

alışveriş merkezlerinde içki yasaklanıyor mu

Alkollü içkilerle ilgili çıkan yeni yasadaki ‘ibadethaneye 100 metre uzaklık’ kuralını, Perakende Yasası taslağında yer alan ‘ibadethane’ şartına bağlayan perakendeciler ‘AVM’lerde alkol yasağı’ndan endişeli. İbadethanenin ‘dua odası’na çevrilmesi isteniyor.


Uzun süredir üzerinde çalışılan Perakende Yasa Tasarısı, tartışmaları ve soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

Tasarıda 15. maddede yer alan “Alışveriş merkezlerinde, ibadethane, bebek bakım odası gibi ortak kullanım alanları oluşturulur” tanımı, ibadethanelere 100 metreden yakın yerlerde Alkol satışı yasağı ile ilginç bir noktada çakışıyor.


Alışveriş merkezi yöneticileri ve perakendeciler, özellikle tasarıdaki 15. maddede yer alan alışveriş merkezlerinde, ibadethane bulunması konusunu, ”bütün AVM’lere ‘alkol yasağı’ getirebilir” şeklinde yorumluyor.

Bu yorumun nedeni ise, İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu’nda yer alan “Perakende veya açık olarak satışının yapıldığı yerler ile ibadethaneler arasında kapıdan kapıya en az yüz...