19 / 05 / 2024

Allianz Mega Şehirler

Allianz Mega Şehirler

Dünya sigorta devi Allianz’ın Mega Şehirler raporuna göre, 2030’a kadar nüfusu 10 milyonun üzerinde 40 şehir daha ortaya çıkacak. Daha iyi altyapılar ve iş beklentisi genç insanları kentsel alana çekiyor.

İstanbul Küresel Şehirler Endeksi’nde 25. sıraya çıktı!    

Mega kent İstanbul uluslararası danışmanlık şirketi Kearney’in “Küresel Şehirler Endeksi”nde bu sene üç basamak birden yükselerek 25. sıraya çıktı. 

Mega projelerin yapıldığı şehirler oy ile karşılık verdi!

Seçimde AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın oyunu önemli oranda artırdığı yerlerin başında mega projeler olarak adlandırılan Kanal İstanbul ile Osmangazi ve Yavuz Sultan köprülerinin yapıldığı yerler ile Çanakkale geliyor.

Mega projeler Uşak'ın çehresini değiştiriyor!

Uşak, altyapı çalışmaları, çevre düzenlemeleri ve kültürel hamlelerle modern bir yüze kavuşuyor. Kentin mega projeler sayesinde iddialı şehirler arasına gireceğini söyledi.

Mega şehirleri gelecekte ne bekliyor?

Gittikçe daha fazla insan şehirlerde yaşıyor. Hava kirliliği, evsel atıklar, yoğun trafik… Mega şehirler gelecekte çok fazla sorunla başa çıkmak zorunda kalacak.

Daha iyi altyapılar genç insanları kentsel alana çekiyor!

Dünya sigorta devi Allianz’ın Mega Şehirler raporuna göre, 2030’a kadar nüfusu 10 milyonun üzerinde 40 şehir daha ortaya çıkacak. Daha iyi altyapılar ve iş beklentisi genç insanları kentsel alana çekiyor.

JLL'ye göre İstanbul gelişen dünya şehiri oldu!

JLL'nin araştırmasında İstanbul 'gelişen dünya şehri' oldu. Yabancı yatırımcıların gözdesi olarak gösterilen şehir, rekabetçi mega şehirler sıralamasında da Kuala Lumpur ve Mexico City ile yarışıyor

İstanbul, Gelişen Dünya Şehirleri listesinde 10. oldu!

İstanbul, JLL tarafından gerçekleştirilen “Şehir Endeksi ve Şehirlerin Yeni Dünyası” araştırmasında “Gelişen Dünya Şehirleri” kategorisinde yer aldı. İstanbul, rekabetçi megaşehirler sıralamasında da Kuala Lumpur ve Mexico City ile yarışıyor.

İstanbul trafiğini rahatlatacak mega projeyi 1 ay içerisinde açıklayacağız!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul’un trafik sorununu rahatlatacak ‘sürpriz bir mega proje’ üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Bir ay sonra açıklayacağız” dedi..

İstanbul trafiğini rahatlatacak mega proje müjdesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, CNN Türk'te katıldığı programda gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. Lütfi Elvan, İstanbul trafiğini rahatlatacak mega projeyi bir ay içinde açıklayacaklarını söyledi.

İdris Güllüce: Şehirler planlı büyüyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bakanlık olarak öncelikli hedeflerinin insan dostu şehir anlayışını hâkim kılmak olduğunu ifade etti. Güllüce, kimlikli ve kişilikli şehirler oluşturmanın önemine değindi.

Beyşehir'e mega projeler geliyor!

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada "Mega projelerimizi hayata geçirebilmek için Başbakanımızla, Bakanlarımız ve milletvekillerimizle görüşmeler yapıyoruz; beş yıllık süreçte bu projeleri gerçekleştireceğiz" dedi.

Konya Akıllı Şehirler Komitesi Başkanlığı’na seçildi!

Tahir Akyürek’in eş başkanlığını yürüttüğü Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı bünyesinde ilk kez kurulan Akıllı Şehirler Komitesi Başkanlığı’na Konya Büyükşehir Belediyesi seçildi.

Ankara Akıllı Şehirler Çalıştayı gerçekleştirildi!

Başkentimizin geleceğine ufuk çizmek ve Araştırma-Geliştirme (AR-GE) faaliyetlerinin geliştirilmesi hedefiyle “Akıllı Şehirler Çalıştayı” 15- 17 Aralık tarihlerinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca ilgili birimlerimizle beraber gerçekleştirildi.

Allianz Mega Şehirler Haberi

Allianz Mega Şehirler

Dünya sigorta devi Allianz’ın Mega Şehirler raporuna göre, 2030’a kadar nüfusu 10 milyonun üzerinde 40 şehir daha ortaya çıkacak. Bunun yanı sıra Şangay gibi mega kentler daha da büyüyerek Almanya’nın iki katı nüfusa sahip “gigakentlere” dönüşecek. Mega kentlerdeki hayatın sinir sistemi ise tamamen internete dayalı olurken, özellikle Asya ve Afrika’da daha güçlü büyümeler gerçekleşecek.


Rapora göre 14,16 milyonluk nüfusuyla dünyanın en büyük 15. mega kenti konumunda olan İstanbul 2030 yılında 17 milyon nüfusa sahip olacak.


Dünyanın önde gelen sigorta ve finans şirketi Allianz’ın hazırladığı rapora göre 2030 yılına kadar dünya nüfusunun 3’te 2’si şehirlerde, pek çok kısmı ise 10 milyon ve fazlası nüfusu olan mega kentlerde yaşayacak. Allianz tarafından yapılan “Mega Şehir Devleti: dünyanın en büyük şehirleri geleceğimizi şekillendiriyor” isimli 2015...