05 / 05 / 2024

Alman bankaları ticari gayrimenkul finansmanı

Alman bankaları ticari gayrimenkul finansmanı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, bazı Alman bankalarının  “ticari gayrimenkul finansmanı” nedeniyle önemli risklerle karşı karşıya bulunduklarını belirtti.

1 milyon TL'nin getirisi ne kadar? Bankalar ticari kredi faiz oranlarını da güncelledi! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın son yayımladığı veriler kapsamında, 1-3 aylık Türk Lirası mevduat faizi yüzde yüzde 64,3'ten yüzde 67,4'e çıktı. Ticari kredi faizleri de yüzde 66,3'ten yüzde 67,5'e kadar çıktı. Özel bankaların bazıları TL mevduata verdiği faiz oranlarını güncelledi.

Bankalar açıkladı! 24 ay vadeli 100 bin TL ihtiyaç kredisinin geri ödemesi ne kadar? 

İhtiyaç kredi faizi yüzde 86'yı geçerek rekor yenilerken ticari kredi faizleri de yüzde 66'yı aşmış oldu. Buna göre, Türk Lirası mevduat faizi de sert bir yükseliş ile yüzde 64'ü geçti. Bankalar seçim sonrası yeni rekorunu kıran ihtiyaç kredilerine düzenlemeye gidildiği kaydedildi.

Küresel bankaları şimdi de 'emlak krizi' korkusu sardı!

Küresel bankaları bankacılık krizinden bir sene sonra şimdi de yeni bir korku sardı. Paylaşılan bilgilere göre dünyanın çeşitli bölgelerindeki bankalar, son günlerde ticari emlak sektöründeki kredilerde kayıpların arttığını kaydetti.

ABD’deki ticari gayrimenkullerdeki değer düşüşü bankaları sarstı!

ABD ve Japonya’da bulunan iki bankanın ABD’deki ticari gayrimenkullerdeki değer düşüşü kaynaklı açıkladığı zararın etkisi devam ediyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ticari gayrimenkulün çöküşü bankalara 160 milyar dolar yük getirecek!

ABD’nin 4 büyük üniversitesi tarafından hazırlanan rapora göre ticari gayrimenkul, 2008 Büyük Mali Krizi’nden bu yana en büyük çöküşünü yaşayabilir. Bu gelişme 160 milyar dolarlık ek zararla karşılaşabilecek ABD bankaları için de kötü haber...

Kamu bankalarında tüketici kredileri bıçak gibi kesildi, ticari krediler hızlandı!

Merkez Bankası ve yeni ekonomi yönetiminin sıkı para politikasının etkileri kredi büyümelerine yansımaya başladı. 15 Eylül haftasında ticari kredilerin büyüme ivmesinin hızlandığı dikkati çekerken, kamu bankalarının ise tüketici kredilerinde resmen durduğu gözlendi.

Ticari araç alacaklara faiz şoku! 400 bin TL'lik kredinin aylık taksiti 27 bin TL'yi aşıyor! 

Ticari araçlarda artan kredi faizleri araç alacakları zorluyor. Kamu bankaları ile özel bankalar da ticari kredilerin aylık taksit tutarları 27 bin TL'yi aşıyor. İşte detaylar...

Kredi kartlarında deprem: Bankalar ticari kredi musluğunu kıstı!

Bankalar ticari kredi musluğunu kısmaya devam ediyor. Ticari kredi büyümesi yüzde 4,61'e geriledi. ÖSellikle özel bankalardan kredi kullanımında sert daralma dikkat çekiyor.

Bankalar musluğu kıstı, kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı!

Bankaların kredi faizlerini arttırmasından sonra ticari kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı. İşte detaylar...

Bankalar kredi vermeyince sektör olumsuz etkileniyor! Merkez Bankası'nın kararı ne olacak?

Reel sektör hala ticari krediye erişim konusunda zorluk çekmekte. Bankalar, daha önce durumun seçim sonuçlarına bağlı olduğunu ifade etmişlerdi, ancak seçimler geride kaldıktan sonra bile kredi imkanlarını genişletmede tereddüt ediyorlar.

Özel bankalar ticari kredileri durdurdu! Piyasada nakit sıkıntısı başladı!

Seçimlerden önce başlayan ticari kredi sorunu devam ediyor. Özel bankalar ticari kredileri tamamen durdururken kamu bankaları çok sınırlı sayıda kredi kullandırıyor.

Bankalar muslukları kısınca ticari kredilerde sert düşüş yaşandı!

Bankaların artan maliyetler nedeniyle kredi iştahında yaşanan azalma rakamlara da yansıdı. Geçen hafta bireysel kredilerde 3,8 milyar TL, ticari krediler de 9 milyar TL azalış görüldü. KKM hesapları ise bir haftada 51,4 milyar TL yükselerek 2,4 trilyon TL'ye ulaştı.

Bankaların kredi politikaları sıkılaşıyor: Döviz kuru kontrolü ve ticari kredilerde sorunlar!

Türkiye'de bankaların kredi politikaları sıkılaşıyor, ticari kredilerde sorunlar yaşanıyor. Ekonomi yönetimi döviz kuru kontrolüne odaklanırken, kredi musluklarının kapanması işletmeleri zor durumda bırakıyor.

Alman bankaları ticari gayrimenkul finansmanı Haberi

Alman bankaları ticari gayrimenkul finansmanı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, bazı Alman bankalarının  “ticari gayrimenkul finansmanı” sebebiyle önemli risklerle karşı karşıya bulunduklarını bildirdi.

Moody's tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs salgınının neden olduğu kriz sebebiyle otel, ofis, iş merkezi, alışveriş merkezi, gibi ticari gayrimenkullerde düşen fiyatların bankaların portföylerindeki kredi-değer oranlarını olumsuz etkileme olasılığının yüksek olduğu konusunda uyarıda bulunuldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Moody's analisti Christina Holthaus, “Krizin süresine bağlı olarak, ödeme ertelemelerinin, temerrütlerin ve azalan teminat değerlerinin bankaların varlık kalitesinin kötüleşmesine, sorunlu kredilerin artmasına ve gelirlerin azalmasına neden olmasını bekliyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Alman bankaları, ticari gayrimenkul finansmanında Avrupa'nın en aktif finans kurumları arasında bulunuyor. Moody’s’in tahminlerine göre, banka gibi finans kurumları tarafından Avrupa Birliği'nde ticari gayrimenkul sektörüne verilen toplam kredi hacmi 2019 yılında yaklaşık 1,6 trilyon avro olurken,...