05 / 05 / 2024

almanya da ev boyama zorunluluğu

almanya da ev boyama zorunluluğu

Almanya Federal Adalet Mahkemesi konuyla ilgili olarak verdiği bir kararında, evin içini farklı renklere boyayan kiracıların evden çıktıklarında duvarları tekrar açık veya beyaz bir renge boyamak zorunda olduğuna hükmetti....

Almanya'da ev fiyatlarında tarihi düşüş! 60 yıldır görülmemiş oranda düştü!

Almanya'da 2023 yılında konut fiyatlarının en az 60 senedir görülmemiş oranda düşüş gösterdiği belirtildi. Araştırmayı yapan kurum söz konusu bu düşüşün bir "fiyat düzeltme evresi" olduğunu dile getirdi.

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

Almanya’da kiracı sayısı konut sahibinden fazla!

Avrupa Birliği (AB) ülkesi Almanya'da kiracı sayısı ev sahibinden fazla. AB içinde ev sahibi en fazla olan ülke ise Romanya...

Almanya’da konut kiraları 3 yıllığına dondurulacak!

Ev kiralarının astronomik rakamlara ulaştığı ülkelerden biri de Almanya… 41.6 milyon hanenin yüzde 60’ının kiralık evlerde ikamet ettiği Almanya’da koalisyon hükümetinin büyük ortağı SDP, kiracılara “rahat nefes” aldıracak bir kanun tasarısı hazırlıyor.

Almanya’da emlak krizi büyüyor! Sosyal konut açığı çok fazla!

Almanya'da geçtiğimiz yıl ev ve dairelerin kira maliyetleri geçtiğimiz yıllara kıyasla yüzde 5,9'luk bir artış gerçekleştiği tespit edildi. Ülkede 13 milyon vatandaş yoksulluk riski altında. Ve bu makas gittikçe açılıyor.

Almanya'da ev kiraları uçtu! Eylemler başladı!

Almanya'da ev kiralarında fahiş artışlar yaşanırken yerel yönetimler sosyal konutlara önem vermiyor. Bu sebeple pek çok şehirde konut hakkı için eylemler gerçekleştirildi..

Almanya’da ev fiyatlarının düşmesi için yeni konut inşaatı önerisi!

Almanya’da yükselen ev fiyatlarına ve kira problemine karşı Yeşiller Partisi’nden somut çözüm önerisinde bulunuldu.

Almanya'da konut sahibi olmak zorlaştı mı?

Almanya'da ev sahibi olmak zorlaşıyor. Kendi evinde yaşamak Almanya'da giderek bir hayal haline geliyor. Bölgede emlak fiyatlarında son senelerde önüne geçilemeyen hızlı bir artış yaşandı.

Almanya'da esnafa kira yardımı nasıl yapıldı?

Almanya'da şu anda ev sahibine kirasını ödeyemeyen, vergi- sigorta, elektrik- su parası borcu olan esnaf yok. Aynı zamanda hiçbir esnaf iflasla karşı karşıya kalmadı. Devlet, esnafa kira desteğinden, vergi ve fatura yardımına kadar birçok ödeme yaptı.

Almanya'da kiralık ev bulmak zorlaştı!

Almanya'da konut sorunu gittikçe büyüyor. Büyükşehirlerde ev bulmakta zorlanan aileler kira bedelleri ile metrekare arasındaki farkın büyümesinden şikayetçi.

'Almanya'da ev almak istiyorum' diyenler dikkat!

Ülkemizde bazı insanlar ev almak için genellikle yurt dışını tercih ediyor. Ancak yurt dışından ev almak için bazı prosedürler gerekiyor. Peki Almanya'da ev almak istiyorum diyenler için gerekli belgeler ve evraklar nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Almanya'da konut fiyatları el yakıyor! 

Almanya’da nüfusu bir milyonun üzerinde olan Berlin, Hamburg, Münih ve Köln’de konut fiyatları çok yükseldi. Yükselen konut fiyatlarıyla, çalışanların ev alması neredeyse imkansız hale geldi...

Tesla, Almanya'da fabrika kuracak!

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, Almanya'da fabrika kuracak. Fabrika alanı içinde kalan yaklaşık 92 hektarlık ormandaki ağaçların kesileceği iddia edildi.

almanya da ev boyama zorunluluğu Haberi

almanya da ev boyama zorunluluğu


Almanya´da kiracılar evden çıktıklarında duvarları beyaz veya açık renge boyamak zorunda. 


Almanya Federal Adalet Mahkemesi (Bundesgerichtshof) konuyla ilgili olarak verdiği bir kararında, evin içini farklı renklere boyayan kiracıların evden çıktıklarında duvarları tekrar açık veya beyaz bir renge boyamak zorunda olduğuna hükmetti. 


Mahkeme kararında farklı renklerle boyanmış evlerin yeniden kiralanmasında sorun çıktığını ve bu durumda ev sahibinin mağdur olduğunu gerekçe gösterdi. Mahkemeye intikal eden olayda kiracı evi farklı renklere boyamış ve çıkarken de bu şekilde bırakmıştı. Ancak ev sahibi ise evi açık renkte bir boya ile boyamış ve oluşan 3 bin 650 Euro’luk masrafı kiracıdan istemişti. Bu durumda Bundesgerichtshof ev sahibine hak...