06 / 05 / 2024

almanya göç

almanya göç

Almanya’da büyük şehirlerde yaşayan, yüksek kira yükünden kurtulmak isteyenler, yaşadıkları bölgeleri terk edip kiraların düştüğü yerleşim merkezlerine taşınıyorlar. 

Avrupa'da en fazla göçü Almanya aldı!

Merkezi Paris’te bulunan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yayımlanan göç raporunda AB içinde 2012 itibarıyla en fazla göçü Almanya'nın aldığı belirtildi. İtalya, İspanya ve İngiltere’ye gelen göçmen sayısı düştü..

Almanya'da ev fiyatlarında tarihi düşüş! 60 yıldır görülmemiş oranda düştü!

Almanya'da 2023 yılında konut fiyatlarının en az 60 senedir görülmemiş oranda düşüş gösterdiği belirtildi. Araştırmayı yapan kurum söz konusu bu düşüşün bir "fiyat düzeltme evresi" olduğunu dile getirdi.

Almanya'da yaşamak isteyenlere müjde! Almanya’nın 1.5 milyon göçmene ihtiyacı var

Almanya Ekonomi Bilirkişi Konseyi Başkanı Monika Schnitzer, Almanya’ya yönelik göçün arttırılması gerektiğini söyledi. Schnitzer, ülkedeki nitelikli işgücü açığının kapatılabilmesi amacıyla Almanya’ya gelecek göçmen sayısının artmasının şart olduğunu belirtti.

Almanya çifte vatandaşlığı kolaylaştırıyor! Göçmenler daha hızlı vatandaş olabilecek!

Almanya'da hazırlanan ve üzerinde uzlaşma sağlanan yasa tasarısı taslağına göre, uzun senelerdir yaşayan göçmenler daha hızlı bir şekilde vatandaş olabilecek.

Uzmanlara göre Almanya'da enflasyon zirve yaptı!

Almanya'da açıklanan nihai veriler, enerji fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle enflasyonun Nisan ayında yüzde 7,2'ye gerilediğini teyit ederken, gıda fiyatları, enflasyonun itici gücü olmayı sürdürüyor.

Almanya'da inşaat sektöründe son durum ne?

Almanya'da 2021 Haziran ayında sanayi üretimi yüzde 0,3 oranında azalış gösterdi. İnşaat sektörü bu sonucu negatif olarak açıkladı. Almanya Federal İstatistik Ofisi'nde (Destatis), Haziran 2021'deki sanayi üretimine dair raporları değerlendirdi.

Almanya’da evsiz sayısı arttı! 

Almanya Evsizlere Yardım Derneği Almanya'daki evsizlerin rakamlarını açıkladı. Açıklanan rapora göre 2020 senesinde yaklaşık 256 bin vatandaşın düzenli bir konutu olmadığı ve yaklaşık 45 bin kişinin sokakta yaşadığı belirtildi.

Otomobil sektöründeki çip krizi en çok Almanya'yı vurdu!

Almanya'da otomotiv sektörünün çip şeklinde de isimlendirilen yarı iletken tedariğinde meydana gelen krizden diğer otomobil üreticisi ülkelere göre çok daha fazla etkilendiğine dikkat çekildi. 

Almanya, Fransa ve Türkiye'de asgari ücret ne kadar?

Türkiye'de 2022 yılında ödenecek asgari ücretin belli olmasından sonra gözler diğer ülkelere çevrildi. Peki Almanya, Fransa ve Türkiye'de asgari ücret ne kadar?

Almanya'da öğrenci evlerinin kiraları cep yakıyor!

Almanya'nın 19 kenti için hazırlanan rapora göre, öğrencilerin konut kiraları 2021 yılında geçtiğimiz seneye göre yüzde 1,8 yükseldi. Öğrenciler 30 metrekare büyüklüğündeki ev için su ve yakıt dahil ayda ortalama 515 Euro kira ödemesi yapıyor. 

Almanya'nın seçim gündemi konut krizi!

Almanya Berlin'de baş gösteren konut krizi ülke gündeminin en büyük sorunlarından biri haline geldi. Yaklaşan seçimlerde de en büyük konut konut fiyatları oldu. 

Almanya'daki yüksek konut fiyatları Berlin'de protesto edildi!

Almanya’nın başkenti Berlin'de, ülkede özellikle büyük kentlerde yükselen ev fiyatları protesto edildi. Ülkenin çeşitli bölgelerinden katılım gösterilen gösteride, federal ve eyalet hükümetler, kira yükselişlerine karşı mücadele etmemekle suçlandı.

Almanya’da şirket iflasları yüzde 21 azaldı!

Almanya'daki şirket iflasları Şubat'ta yıllık bazda yüzde 21.8 azalarak, Covid-19 salgınının başlangıcında iflas kanunda ertelemeye gidilmesinden bu güne gerilemeye devam etti.

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

almanya göç Haberi

almanya göç

Alman İkinci Kanalı ZDF’in ‘Almanya Araştırması’ adlı kuruluşa yaptırdığı araştırmanın sonuçlarına göre, ülkede yüksek kira yükünden kurtulmak isteyenler, yaşadıkları bölgeleri terk ederek kirası daha uygun bölgelere göç ediyorlar. Ailelerin terk ettiği büyük şehirlerin başında Münih, Stuttgart, Frankfurt ve Freiburg geliyor.

Hürriyet Gazetesi'nden Ali Varlı'nın haberine göre; Almanya'nın Münih şehrinde kira gideri gelirin yüzde 43’üne denk gelirken, bu oran Freiburg’da yüzde 42, Frankfurt’ta ise yüzde 39. Münih şehir merkezinde çalışanlar kiraların çok yüksek olması nedeniyle merkezden 50-60 kilometre mesafe uzaklıkta küçük yerleşim alanlarına göç ediyor. Araştırmalar sonucunda, akademisyen bir çift tam gün çalışmalarına rağmen daha uygun kira ödemek için iş yerlerinden 70 kilometre uzaklıkta bir yerleşim merkezine taşındı.

‘SON DURAĞA TAŞINIYORLAR’

Konu hakkında açıklamalar yapan Federal Nüfus Araştırma Enstitüsü Başkanı Detlev Lück, “Yüksek kiralar nedeniyle göç daha da artacak. Aileler ya...