17 / 05 / 2024

almanya Kuzey Ren Vestfalya kiracı yasası

almanya Kuzey Ren Vestfalya kiracı yasası

Kuzey Ren-Vestfalya‘da (KRV) bugünden itibaren yürürlüğe girecek yasa ile ev sahipleri kötü durumda olan evlerini kiraya verirlerse büyük cezalar alabilecek. Ev sahiplerini 50 bin Euro’ya varan cezalar bekliyor...

Demirören'in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında iflas kararı! Berlin'in en lüks projelerinden...

Ziraat Bankası’na milyonlarca dolarlık borcunu ödemeyen Demirörenler’in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında, 240 milyon euro kredi borcundan dolayı geçici iflas kararı verildi.

Kuzey Akım'da gizemli doğalgaz kaçağı! Sabotaj mı var?

Rusya'nın Almanya'ya doğalgaz taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattında İsveç ve Danimarka kara sularındaki iki noktada sızıntı tespit edildiği açıklandı. Henüz nedeni belli olmayan sızıntılar için sabotaj ihtimali tartışılmaya başlandı.

Adapazarı - Tepeören Enerji İletim Hattı 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Tuzla ilçesi, 380 kV Adapazarı - Tepeören Kuzey ( Yenileme ) Enerji İletim Hattı'na ilişkin 1/5000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Kuzey Kore lideri Kim, inşası süren model şehir Samjiyon'u ziyaret etti!

Çin sınırına yakın büyük bir kalkınma projesi olarak hayata geçirilen Samjiyon'u inceleyen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Samjiyon'un ülkesinin "sağlam iradesini" özetlediğini dile getirdi.

Gaziantep Kuzeyşehir 2021 başvuru tarihleri ve şartları!

Gaziantep Kuzeyşehir 2021 başvuru tarihleri ve şartları haberimizde yer alıyor. İşte Gaziantepli vatandaşların yüzünü güldüren Gaziantep Kuzeyşehir 2021 başvuru tarihleri ve şartları...

Peker GYO, Almanya'da 2.4 milyon TL'ye gayrimenkul aldı!

Peker GYO'nun Almanya'da kurulu iştiraki Peker GYO Global GMBH, Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Bölgesi'ndeki Solingen şehrinde yer alan taşınmazın 2 milyon 400 bin Euro bedelle satın alınmasına ilişkin satıcı ANG-Investment GMBH ile sözleşme imzaladı.

Kuzey Marmara Otoyolu Akfırat Tepeören Geçişi imar planı askıda!

Tuzla ilçesi, Kuzey Marmara Otoyolu Akfırat Tepeören Geçişi Güzergah Değişikliği Sonrası'na ilişkin 1/5000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Yeni Zigana Tüneli kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, inşaatı süren Yeni Zigana Tüneli ile ilgili "Ülkemizin en önemli, en büyük projelerinden bir tanesi, o da bölgeye çok büyük katkıda bulunacak. İnşallah kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak" diye konuştu.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Çatalca-Yassıören kesimi açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kınalı-Odayeri kesimi Çatalca-Yassıören hattı ile Habibler-Başakşehir kavşakları güzergahını bugün hizmete açacak...

Mertinox Yapı Malzemeleri Almanya yolcusu!

Bahaş Holding çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Mertinox Yapı Malzemeleri 11-15 Mart tarihlerinde Almanya'da düzenlenecek olan Isıtma Soğutma Havalandırma Fuarı'nda son teknoloji ürünlerininin tanıtımını yapacak. 

Gayrimenkul sektörünün kalbi Almanya'da atacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği, Demirören Medya ve İstexpo ortaklığıyla 8-10 Şubat 2019 tarihlerinde Almanya’nın Düsseldorf kentinde gerçekleştirilecek olan Evim Türkiye Fuarı bugün kapılarını açacak. 

Türk gayrimenkul sektöründen Almanya’ya dev çıkarma!

Demirören Medya ve İSTexpo Fuarcılık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle gayrimenkul fuarları düzenleyecek. İlki 8-10 Şubat’ta Almanya’da gerçekleşecek Evim Türkiye Fuarı’nda Türk gayrimenkul sektörü gurbetçi vatandaşlarla bir araya gelecek.

Almanya'da Bergheim Camisi ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Bergheim Camisi ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı. 

almanya Kuzey Ren Vestfalya kiracı yasası Haberi

almanya Kuzey Ren Vestfalya kiracı yasası


Almanya'da özellikle son yıllarda ev sayısının az olması sebebiyle kira fiyatları tavan yapıyor. Bu da maddi durumu iyi olmayan birçok kişinin kayıtsız bir şekilde ailelerinde, yakınlarında veya arkadaşlarının evinde yaşamasını beraberinde getiriyor. Bu evlerin bir çoğunun durumu da pek iç açıcı değil. Kuzey Ren-Vestfalya‘da (KRV) artık bu tür sorunlara daha dikkatle bakılacak. Bugünden itibaren yürürlüğe girecek yasa ile ev sahipleri kötü durumda olan evlerini kiraya verirlerse büyük cezalar alabilecek.


Evlerin iyi şart statüsünde olabilmesi için aydınlık ve kuru olması gerekiyor. Ayrıca ısıtma tesisatlarının da çalışır olması gerekiyor. Aksi şartlarda ev sahiplerini 50 bin Euro’ya varan cezalar bekliyor.


Belediyeler, eyaletteki 8,6 milyon imarın 100 bine yakınının kiralanabilir durumda olmadığını tahmin ediyor. Bunun yanında yasaya göre kiraya verilen dairelerde kayıtlı olanların haricinde insanın...