06 / 05 / 2024

Almanyada ev arayan türkler

Almanyada ev arayan türkler

Almanya'da özellikle Türkler ve Arapların ev kiralama konusunda ayrımcılığa uğradığı ortaya çıktı.

Kiracısına fazla mesaj atan ev sahiplerine Yargıtay'dan kötü haber!

Hem ev sahipleri hem de kiracıların yaşadıkları mağduriyetler son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, Kiracısına fazla mesaj atan ve arayan ev sahiplerine kötü haber geldi... 

Bu ilde kira ortalaması 22 bin TL'yi buldu! Ev arayan vatandaşlar şaşkın!

Manisa'da 2024 yılının ilk 2 gününde ilana çıkarılan 72 konutun ortalama kira fiyatı, kent sakinleri ve ev arayışında olanlar arasında adeta ‘şok etkisi’ yarattı. Kira fiyatlarının uçuk seviyede olduğu kaydediliyor. 

Ev sahiplerinden kira artışına yeni yol!

Yükselen kiralarla ev bulmak giderek güçleşirken, ev sahiplerinin tutumu farklılaştı. Eskiden memur ve evli kiracı arayan ev sahipleri artık bekar ve öğrenciye yöneldi. Uzmanlar ev sahiplerinin tercihinin sebebini paylaştı. İşte tüm detaylar...

Prefabrik evlerde kampanya kovalayanlara müjde! En uzuz prefabrik ev kaç metrekare?

Prefabrik ev fiyatlarında belli aralıklar ile kampanyalar yapılmaktadır. İşte kampanya arayan kişilerin aradığı detaylar!

Ev sahiplerinden ‘yok artık’ dedirten hamle! Artık açık artırma ile kiralıyorlar!

Emlak kiralama bedellerinin son bir yıl içindeki inanılmaz artışı ve piyasadaki hareketlilik sonrası daha fazla gelir elde etmek isteyenler kirada açık artırma yapmaya başladı. Emlak ofisler ve ev sahiplerinin bu yeni adımı, kiralık ev arayan vatandaşın durumunu iyice güçleştiriyor.

Kiralık evlerde ayar kaçtı! Kiracılardan istenen şartlar pes dedirtti!

Son zamanlarda kira fiyatlarında yaşanan artış ve ev sayısında ki düşüş nedeniyle kiralık ev arayan vatandaşlar bir hayli zor durumda. Tüm bu zorluklara rağmen ev sahiplerinin kiracılardan istedikleri belgeler ise pes dedirtti.

İstanbul'daki emlak ilanını görenler, gözlerine ovuşturup bir daha baktı ama yine de inanamadı

İstanbul'da ev arayan vatandaşlar, bir Suriyeli tarafından yayınlanan ve "Türk'e uygun değildir" yazan ev ilanı nedeniyle büyük şaşkınlık yaşadılar.

Kiralık ya da satılık ev arayanlar dikkat!

Zingatcom'un, Bana Ev Bul hizmetini 3 senede satılık ya da kiralık ev, iş yeri ya da arsa arayan yaklaşık olarak 1 milyon kişi kullandı

Konut sektöründe trendler değişti!

Pandemiyle beraber konut sektöründe trendler değişti. Yeni ev arayan kişiler, birçok farklı taleple geliyor. Peki yeni ev alacak kişiler hangi kriterlere dikkat ediyor? İşte ayrıntılar...

Ankara'da öğrenciler için kiralık ev portalı hizmete alındı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şehre üniversite okumaya gelen ve kiralık konut arayan öğrenciler için ev arama portalı oluşturulduğunu açıkladı.

Kiralık ev krizi nasıl çözülecek?

Ekonomist Doç. Dr. Hüseyin Selimler, bir süredir gündemden düşmeyen kira fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Devletin kira fiyatlarına müdahale etmesi gerektiğini dile getiren Hüseyin Selimler, ev sahiplerine ve kiralık ev arayan kişilere de uyarılarda bulundu.

Konut fiyatlarında sanal tehlike!

Ev arayan vatandaşların ilk tercihi internetteki ilan siteleri oluyor. Bu sitelerde istedikleri fiyatları yazan ev sahipleri ve emlakçıları ev satılmadıkça fiyatı arttırdığı için panik ortamı yaratıyor. 

Kiralık evlerde sahte ilan tehlikesi!

İlk sırada İstanbul olmak üzere birçok kentte kiralık ev fiyatları tavan yaptı. Son zamanlarda kiralık evlere yönelik dolandırma tehlikeleri arttı.  Uzmanlar kiralık ev arayan vatandaşları uyardı.

Almanyada ev arayan türkler Haberi

Almanyada ev arayan türkler

Almanya'da özellikle Türkler ve Arapların ev kiralama konusunda ayrımcılığa uğradığı ortaya çıktı.


Spiegel dergisi ve Bayerische Rundfunk tarafından yapılan araştırma, ülkede ev kiralamak isteyen yabancıların ayrımcılığa uğradığını ortaya çıkardı.


Araştırmaya göre, ev kiralamak için yapılan başvuruda Alman ismi kullanıldığında dönüş yapılırken Türk, Arap, Polonyalı ve İtalyan isimleri kullanıldığında herhangi bir dönüş olmuyor ya da red cevabı veriliyor.


''Neden Hanna'ya yer gösterme var da İsmail'e yok'' konulu araştırmada 10 farklı kentte verilen 6 bin 570 kiralık ev ilanına Alman, Türk, Arap, Polonyalı ve İtalyan isimleriyle yaklaşık 20 bin müracaatta bulunuldu.


Bu müracaatlardan 8 binine verilen cevaplara göre, en fazla ayrımcılığın Münih ve Frankfurt kentlerinde olduğu tespit edildi.


Araştırma, Türk ve Arap ismiyle başvuru yapan erkeklerin daha fazla ayrımcılığa uğradıklarını gösterdi.


Araştırmaya göre, ev kiralamada ayrımcılık, en...